Ménière a betegség tünetei

Által Dr. Ananya társaság a Mandal, MD

Ménière a betegség a belső fül olyan betegség, amely hatással van a endolymphatic folyékony nyomás-egyensúlyt és a meghallgatás funkciók felelős fül mélyebb részein belül. A jelenség általában hatással vannak az ezeket a funkciókat, és változhat az a személy, aki.

Támadások figyelmeztetés nélkül fordulhat, és hirtelen és súlyos lehet. (1-6)

Fő Ménière a betegség tünetei

A feltétel fontos tünetek, hogy különböző súlyosságú változóak foglalja vertigo, tinnitus és így tovább.

Vertigo és Ménière a betegség

A legtöbb beteg súlyos szédülés szerepel. Ebben az esetben a membranous labirintus és a vesztibuláris készülék belsejében a nyomás miatt.

Szédülés leggyakrabban kísérnie más egyenleg problémák. A betegek gyakran panaszkodnak arra, a környezet körülötte mozgó vagy fonásra, okoz nekik, hogy esik.

Súlyos vertigo falls eredményező "drop támadások" nevezzük. Ez Ménière a betegség páciensek körülbelül 4 %-át jelentették.

Vertigo Ménière a betegség leggyakoribb és észrevehető jelenségeket is. Vertigo támadások tarthatnak legfeljebb 2-3 órával az egyszerre csak egy pár percig.

Vertigo együtt vannak a társított fizikai tünetek, mint a hányinger, hányás, izzadás, hasmenés és/vagy palpitations vagy szapora szívműködést árfolyamok.

Tinnitus és Ménière a betegség

Tinnitus határozható meg a háttérzajt, egyik vagy mindkét fülek, vagy a fej érzés, ha nem külső forrásból, a zaj.

A zaj lehet egy alacsony zúgó, csengõhangok, nyüzsgő, whooshing vagy kattintson a hang fülre. Nagyon zavaró lehet, és gyakran zavarja az alvó állapot és a koncentráció.

Halláskárosodás

Ez hatással lehet az egyik vagy mindkét fül. Szóbeli előterjesztés általában elvesztése először érinti alacsony hangokat.

Nyomás a fül

Lehet, hogy egyfajta nyomást vagy teljessége mély belső rész a fül

Ménière a betegség tünetei hatása a mindennapi élet

A tevékenységekben a mindennapi élet feltétel hatások mélyreható. A feltétel néha hatással lehetnek a munka és a családi élet. Azok, akik heavy machinery, a meghajtó működik, vagy azt megtartsa a munkahelyüket például nehezen heights keresés dolgozni.

Halláskárosodással is hatással van a társadalmi, családi, valamint munkahelyi élet.

Tinnitus zavarja az alvás, és arra, hogy összpontosítani. Menière a betegség szorongásos zavarok és a depressziós betegségeket, mint más kapcsolódó problémák lehetnek.

Betegség tünetei átalakulása

A betegség előrehaladtával szakaszban. Vannak három közös szakaszában vagy szakaszaiban a betegség. Ezek közé tartozik a korai, középső és késői szakaszában. Minden beteg halad az ezen egyes szakaszokban.

Korai szakaszában Ménière betegség tünetei

Korai szakaszában ennél gyakoribb támadások jellemzi, és mint a támadások gyakoriság csökkenése, a halláskárosodással fokozatosan egyre rosszabb lesz.

A korai szakaszban Vertigo szolgáltatások, mint az émelygés és a hányás és hirtelen és kiszámíthatatlan támadások jellemzi. Van egy nyomás érzés a fülek és a halláskárosodás a támadás során.

A támadások is utolsó 24 óra, fél órán keresztül. Gyakran utolsó körülbelül 2-3 óra.

Úgy becsülik, hogy a legtöbb ember tapasztalat évi 6-11 támadásokat. Támadások között van általában nem tünetek a feltétel.

Középső szakasz Ménière betegség tünetei

A középső szakaszban a támadások továbbra is, de a súlyossági elutasítja. Tinnitus és a halláskárosodással gyakran válnak rosszabb. Lehet több hónap között ebben a szakaszban két támadások.

Késői szakaszában Ménière betegség tünetei

Menière a betegség késői szakaszában a támadások nagyon ritkán előfordul. Bármennyire vannak más állandó probléma, mint a mérleg nehézségek és a halláskárosodással.

A betegek nehéz séta a sötétben. Tinnitus is légszennyezőanyag. A már a feltétel tart, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy mindkét fül van hatással. Mintegy 40 %-át az emberek van mindkét fül a betegség késői szakaszában érintett.

Reviewed by április Cashin-Garbutt, BA kitüntetéses (Cantab)

További olvasnivalók

Források

  1. http://www.NHS.uk/Conditions/Menieres-disease/Pages/symptoms.aspx
  2. http://www.Patient.Co.uk/Doctor/Meniere's-disease.htm
  3. http://www.BBC.Co.uk/Health/physical_health/Conditions/menieres1.shtml
  4. http://www.nidcd.nih.gov/staticresources/health/hearing/meineresfs.PDF
  5. http://www.araoc.com/pdfs/Menieres%20Disease.PDF
  6. http://811.novascotia.CA/Documents/English%20-%20Health%20Information/Meniere%27s%20Disease.PDF

Last Updated: Aug 7, 2012

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post