Testicular CancerKlassifikation

Vid Liji Thomas, MD

Den Dietary supplementationen med olik multivitamins, mineraler och nutrientstanke som otillräckligt är närvarande i banta, är en viktig och ökande trend i världen av i dag. Den störande sidan av denna trend med alla potentiellt riskerar måste inte missas, emellertid.

Många ungdomar brukstillägg som ska förloras, väger, till festförstoppning, och att förbättra muskel-byggnaden verkställer av deras övar dieter. Ingredienserna som används i dessa tillägg, beskrivas ofta som naturliga och växt-. Emellertid är det nu etablerat att bara att vara naturligt inte betyder att det är kassaskåpet, och några av dem kan även ha en roll i utvecklingen av malignancies.

Testicular Cancer - Avbilda Krediterar: joshya/Shutterstock
Testicular Cancer - Avbilda Krediterar: joshya/Shutterstock

Riskera av Testicular Cancer

Bruk för Många tillägg i allmänhet inkluderar kapacitet-förhöjning eller lutar i dag samlas-byggnad anabola steroider. Några arbetare har anmält att upp till en i fem individer på tillägg använder dessa kemikalieer knowingly eller unknowingly, som sätter dem på, riskera av testicular cancer.

Det har visats att denna typ av tumoren framkallas på ett högre klassar med ett oddsförhållande av 1,65 i tillägg-användaren gruppen. Förekomsten av testicular cancer går också upp med tid, och därför fokuseras mycket forskning på att identifiera en anknyta (om några) mellan dessa två fenomen annat än de temporal trenderna.

Riskera av testicular bakteriecellcancer är högre i tillägganvändare som har tagit två, eller mer muskel-byggnad kompletterar (MBS), som beror på varaktigheten av bruk som väl. Detta är viktigt finna, sedan denna cancer har varit resistent till etiologisk forskning så långt.

Det är också viktigt att seminomas och non-seminomatous tumors har visat också en ökande förekomst. Således kan det finnas vanligt causative dela upp i faktorer mellan tvåna, och detta riskerar remains, även om att blanda ihop dela upp i faktorer redogöras för (liksom ålder och rökatobak). Tidig sort och långt bruk av tillägg dubblerar praktiskt riskera av cancerutveckling.

En Anknyta Mellan Tillägg och Cancer

MBS innehåller inte precis bekant delar, utan också oklara växt- eller andra ingredienser som inte har fullständigt karakteriserats med hänsyn till deras rekvisita. Således kan några MBS ha hormon-något liknande verkställer, kan stunder andra innehålla impurities eller adulterants.

Det är bestämt viktigt att notera att en studie som förades i flera olika länder anmälde att 15 procent av förmodligen non-hormonet MDS innehöll faktiskt anabola steroider av en androgenic natur. De inklusive nandroloneprecursors som är viktiga däri dem, har anknutits till händelsen av testicular cancer tjaller in. Mer studier är nödvändiga att avkänna förändrad verkställer av kombinerade MBS, när de samtidigt används. Detta är ett bekant modifierbart orsakar av bakteriecelltumors och kräver mer stor uppmärksamhet.

Creatine också har främjats aktivt under flera år, som hjälpmedlet av att förbättra muskeln samlas i kick-styrka upprepande sportar. Den citerade biologiska mekanismen var omvandlingen av creatine in i heterocyclic amines (HCA) som är bekant att vara cancerframkallande. Dessa inkluderar pyridine för 2 amino-1-methyl-6-phenylimidazo [4,5-b] (PhIP), quinoxaline för 2 amino-3,8-dimethylimidazo [4,5-f], amino ([3,2-e] imidazoen 1,6-dimethylfuro [4,5-b]) pyridine 2 (IFP) och quinoxaline för 2 amino-3,4,8-trimethylimidazo [4,5-f] (4,8-DiMeIQx)).

En studie har anmält att low- eller kickdoser av creatine inte leder till cancerframkallande potentiellt av HCAsen. Således kan creatinesupplementationen vara osannolik att vara gärningsmannen i bildandet av mutagens på ett högre jämnar, om inte den kombineras med andra källor av dietary creatine liksom stekte röda meats.

Granskat by: Dr Tomislav Meštrović, MD, PhD

Hänvisar till

[mer Ytterligare Läsning: Testicular Cancer]

Last Updated: May 25, 2017

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post