MänniskaHjärnan

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Människahjärnan bestås av av 1011 neurons. Neurons är nervceller som bär information till och från nervsystemet till de olika organen och systemen av förkroppsliga. Dessa neurons är inte utdelade jämnt utan har vanligt mekanism av att signalera och organisationen. Neurons bildar går runt som har flera jämnar av organisation och bildar undersystem.

Människahjärnan är centralen kontrollerar av nervsystemet och är högt komplex. Människahjärnan är typisk tre tider som storleksanpassa av hjärnan som finnas i andra däggdjur av en motsvarighet, förkroppsligar storleksanpassar.

Den största delen av hjärnan är cerebrumen som innehåller den cerebrala cortexen. Människor har en högt framkallad frontal lob som är involverad i utöva fungerar liksom självkontroll, att planera, att resonera och abstrakt tanke.

Den cerebrala cortexen

Den cerebrala cortexen är det yttre lagrar av hjärnan och samlas ihop upp in i convoluted veck som kallas sulci för att möjliggöra ett mer stor område för att vara bifogad i skallen. Den cerebrala cortexen är involverad i minne, språk, frivillig rörelse och uppmärksamhet.

De grundläggande nervknutarna

De grundläggande nervknutarna är en grupp av nuclei som lokaliseras på basera av forebrainen och, är tillhörande med en variation av fungerar inklusive frivillig rörelse, uppförande, synar rörelse, och kognitivt och emotionellt fungerar. Medverkan av de grundläggande nervknutarna är centralen till flera inklusive rörelseoordningar för neurological sjukdomar liksom Parkinsons sjukdom och Huntingtons sjukdom.

Cerebellumen

Cerebellumen leker en ha som huvudämneroll i kontrollera av rörelse och balanserar. Den är involverad i något kognitivt fungerar också liksom språk- och uppmärksamhet- såväl som nöje- och skräcksvar.

Thalamusen

Detta vidarebefordrar motoriskt, och sensoriskt signalerar till den cerebrala cortexen och midbrainen och är involverat i regleringen av sömn, alertness och medvetenheten.

Hypothalamusen

Hypothalamusen är en liten region som reglerar ha som huvudämne organ fungerar. Dess huvudsakliga roll är att låta för koordination mellan nervsystemet och endocrinesystemet via hypofyskörteln. Bestämt metabolic bearbetar, och annat fungerar av den autonoma nervsystemet regleras av hypothalamic hormon, som kan framkalla eller förhindrar secretionen av vikter från hypofyskörteln för att kontrollera fungerar liksom sömn, törstar, hunger och tillbehöruppföranden.

Granskat av Sally Robertson, BSc

Källor

  1. http://www.cs.rochester.edu/users/faculty/dana/Ch2.pdf
  2. http://www.au.af.mil/au/awc/awcgate/army/rotc_brain_function.pdf
  3. http://www.ssreg.com/images/classes/princeton/files/The%20Structure%20of%20the%20Human%20Brain.pdf
  4. http://www.medphys.ucl.ac.uk/research/borg/homepages/florian/thesis/pdf_files/p25_34.pdf
  5. http://online.kitp.ucsb.edu/online/brain-m11/bassett/pdf/Bassett_Brain11_KITP.pdf

[mer Ytterligare Läsning: Hjärna]

Last Updated: Feb 3, 2014

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post