ThyroidCancerTecken

Vid den Yolanda Smeden BPharm

Thyroidcancer gäller den onormala tillväxten av celler i thyroidkörteln i hångla. Det är viktigt att individer är medvetna av tecken som kan vara indikativen av thyroidcancer, som den låter för tidig sortupptäckt av sjukdomen och en mer gynnsam prognos.

Nodul i Hångla

Det mest initiala framlägga tecknet för allmänningen av thyroidcancer är bildandet av en klumpa sig i thyroidregionen av hångla, som inte orsakar ofta några smärtar.  att Svälla i hånglaområdet är också vanligt, bestämt i den lägre regionen var thyroidkörteln vilar.

Stora majoriteten av noduler i thyroidregionen är godartad, och endast testade 5% fall finnas allra för att vara elakartade.

Ungdomar under åldern av 20, som visar tecken av en klumpa sig, eller svälla nära thyroidkörteln var av särskilt bekymmer, som de är mycket mindre rimliga att framlägga med godartada noduler. Som sådan, testar diagnostik bör föras så snart som möjligheten för att utforska närvaroen av thyroidcancer.

Förstorad lymfaknutpunkt i hångla

Another undertecknar att några tålmodig märker först i förstoringen av lymfaknutpunkterna av hångla. Lymfaknutpunkter blir normalt svullna som svar på infektion i området, och de cancerous cellerna kan också invadera lymfaknutpunkterna, bestämt i mer avancerad arrangerar av sjukdomen.

Hosta och Hest Uttrycker

Folket med thyroidcancer påverkas ofta av en ihärdig hosta, som leder ofta till hoarsening av uttrycka. Med tiden kan detta orsaka viktiga ändringar till uttrycka, och långt låter den.

Andnöd

Dyspnea också som är bekant som andnöd, är ett allmänningtecken av folk med thyroidcancer. Detta kan medföljas av en allmän svårighet i andning, vanligt tack vare läkarundersökningblockeringen av den förstorade thyroidkörteln eller nodul mot esophagusen.

Svälja för Svårighet

Dysphagia också som är bekant som svårigheten som sväljer, kan också påverka folk med tidigt stadium av thyroidcancer. Detta är rimligt som ett resultat av blockeringen av thyroidkörteln, som förhindrar kapaciteten av musklerna att avtala och låta det normalamekanismen av att svälja som uppstår.

Differentiell Diagnos

Tecknen av thyroidcancer är inte specifika till villkora och kan indikera att olikt olikt vård- villkorar.

En thyroid fungerar blod testar föras vanligt för att undersöka funktionsdugligheten av jordbruksprodukter för hormon vanligt i thyroidkörteln, liksom T3, T4 och calcitonin.

En laryngoscopy använder en avspegla på ett böjligt rör för att visualisera uttrycka boxas, och någon detalj ändrar till thyroidkörteln.

Flera som avbildar, och bildläsningstekniker kan vara van vid visar thyroidkörteln, och några bevisar av elakartad cancer. Dessa bildläsningar kan inkludera en ultrasound, en bildläsning för dator (CT)tomography eller magnetiskt avbilda för resonans (MRI).

Den exaktaste metoden som bestämmer, om thyroidkörteln innehåller cancerous celler, är att ta ett silkespapper tar prov, en biopsi, som kan microscopically undersökas under laboratoriuminställningar. Detta föras jämnt för att bekräfta diagnosen, och att avlägsna annat vård- villkorar med liknande tecken och tecken.

Hänvisar till

[mer Ytterligare Läsning: ThyroidCancer]

Last Updated: Jun 4, 2015

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post