Kezelés, gyomor Esophageal Reflux betegség (GERD)

Által Dr. Ananya társaság a Mandal, MD

Gastro-Esophageal Reflux betegség (GERD) a millió-ból emberek világszerte valamikor az életüket érintő leggyakoribb emésztési zavarok egyike. Ez a feltétel kezelése attól függ, hogy milyen életmódbeli változtatásokat, valamint a gyógyszeres kezelés.

GERD kezelésére szolgáló életmódváltás

Életmód megváltozik a betegeknél GERD értesítette az 1-5 tartalmazza:

 • Az elhízott és a túlsúllyal valószínűleg több GERD és kapcsolódó jelenségek szenvednek. A súly csökkentése gyakran segít GERD tünetei csökkentése terén.

 • A dohányosok GERD magasabb kockázatának vannak. Kilépés dohányzás segítséget nyújt a betegek GERD.

 • Betegek számára értesítette, kisebb enni, és ennél gyakoribb, ételek, mint a napi három étkezés nagy. A nap utolsó étkezés lefekvés előtt legalább négy órán át kell venni. Közvetlenül az után lefekszenek étkezés is súlyosbíthatják GERD tünetei.

 • Egyéb élelmiszer- és italtermelés eseményindítók közé tartozik, alkohol, kávé, csokoládé, paradicsom vagy zsíros vagy fűszeres élelmiszer. Ezeket el kell kerülni.

 • Elkerülését különösen körül a hasüreg feszes ruhákat is nő, GERD tünetei.

 • Körülbelül 20 cm-rel (8 hüvelyk) fej végén az ágyban emelése, azáltal, hogy egy ék vagy fatuskó ez alatt segít csökkenteni a GERD tünetei. Extra párnák, növelik a nyomás alatt, a hasüreg nem ajánlott.

 • Gyógyszeres kezelés amit GERD kockázat emelni a betegek min˛ségét, ajánlatos a gyógyszeres kezelés leállítása, vagy a kábítószer-e együtt savas semlegesítő vagy csökkentését javasoljuk. Ezek az ütközést okozó kábítószerek közé tartozik:
   • nitrátok

   • Anti-cholinergics

   • triciklikus antidepresszánsok

   • Szerek (Ibuprofen)

   • Káliumsók és a bosphosphonates, mint alendronate

  Gyógyszeres kezelés GERD kezelésére

  GERD kezelése rendszerint magában foglalja a kábítószerek, a gyomor tartalma savasság csökkentő, a savas semlegesítése révén, vagy azáltal, hogy csökkenti a sav gyártása.

  Gyógyszeres kezelés egy másik csoport ezt a növekedést a gyomor-bél rendszer motility prokinetics nevezzük, és így lehetővé válik az élelmiszer gyorsabb a nyelőcső és a bél keresztül kell átadni. Ez csökkenti a visszafolyó kockázatát is.

  GERD használt kábítószerek közé tartozik:

  Antacids

  Ezek nem szükséges a receptet, és elérhető tőzsdén kívüli. A gyomor savat semlegesítése révén működik, és mentesíti a szív égés és savas reflux tünetei.

  Ezek a kábítószerek nem kell venni együtt más gyógyszereket, GERD, azok interaktív és reduce the efficacy of más gyógyszereket. Ezek antacids is csökkenti a más kábítószerek befogadására szervezet képessége.

  Alginát

  Alginát antacids alternatívái. Ezek is elérhetőek vény nélkül. Dolgoznak, a gyomor és a nyelőcső, a gyomor savas tartalmának hatásaitól bélés arcvédő maszkok védőbevonatot bemutatásával.

  Proton-gátlók (PPIs)

  Azok a betegek, akik ne adjon választ a számláló gyógyszeres kezelés és életmód megváltozik írnak a termelői árindexek, mint a Omeprazole, a Pantoprazole, a Rabeprozole és a Lansoprazol. Ezek a működnek a gyomorban által termelt savval csökkentésével.

  Mellékhatások, e kábítószerek enyhe, és tartalmazza a fejfájás, a hasmenés, a hányinger, a fájdalom has, székrekedés stb. Néha árindexek hosszú ideig lehet előírni.

  Habsburg-állkapocs

  Habsburg-állkapocs olyan kábítószerre, amely a termelői árindexek együtt, vagy azok alternatívájaként lehet venni egy másik fajta. Ezen anyagok Ranitidin, a Cimetidine és a Famotidin, és blokkolja a kémiai hisztamin, amit segít termel a gyomorsav. Így e anyagoknak a csökkentésére savas. Mellékhatások enyhe és fejfájást, a hasmenés, a fáradtság, a kiütések és a sizziness.

  Prokinetic anyagok

  Ezen anyagok olyan előírt berendezés, ha GERD nem válaszol a savas csökkentése vagy semlegesítő anyagok. Bethanechol és Metoclopramide az ilyen kábítószerek.

  Metoclopramide mint a extrapyramidal tünetek, vált a súlyos mellékhatások is vezethet. A szervezet a izomgörcs, slurred beszédet, rendellenes testtartás és mozgás ilyenek. (1-5)

  Sebészet

  Súlyos esetekben ajánlott GERD műtét. Sebészeti terápiás általában eltávolítja az idegek, amelyek segítenek a gyomor savat termelnek.

  Sebészeti eljárásokat követően esetlegesen előforduló problémák közé tartozik a lenyelés, flatulentia vagy gáz, a puffadás és böfögés nehézségekkel küzdő nehézségekkel küzdő.

  Folyó sebészeti beállítások a következők:

  • laparoscopic nissen fundoplication (LNF)

  • endoszkópos befecskendezése elegyítésére ügynökök megerősítése az alacsonyabb esophageal záróizom (LES)

  • endoluminal gastroplication

  • a hydrogel implantátumok endoszkópos augmentation

  • endoszkópos vevőalkatrészei ablation stb.

  LNF (Laparoscopic nissen fundoplication) a sebész kis bemetszést teszi át a has és a LES tights által a gyomorban körül a nyelőcső felső részén a körbefuttatás és összefűzi a helyén. LNF GERD kezelése során alkalmazott leggyakoribb sebészeti technikák egyike. A műtét 60-90 percet vesz igénybe.

  Endoszkópos elegyítésére meghatalmazottak befecskendezésével egy hovizsgálati rendszerek segítségével megtalálja a webhelyet, ahol a nyelőcső és a gyomor megfelel. Ezen a helyen a műanyag kombinációja, a folyadék fecskendezik. Ez teszi feszes LES és való áthaladás keskeny, és segít megelőzni a reflux a gyomor tartalmának. (1-5)

  Reviewed by április Cashin-Garbutt, BA kitüntetéses (Cantab)

  További olvasnivalók

  Források

  1. http://www.NHS.uk/Conditions/Gastroesophageal-reflux-disease/Pages/treatment.aspx
  2. http://www.Patient.Co.uk/Doctor/gastro-oesophageal-reflux-disease.htm
  3. http://digestive.niddk.nih.gov/ddiseases/pubs/GERD/GERD.PDF
  4. http://CME.med.umich.edu/PDF/Guideline/gerd07.PDF
  5. http://www.aafp.org/AFP/2003/1001/p1311.html

  Last Updated: Aug 12, 2012

  Advertisement

  Comments

  1. Birdie Burr Birdie Burr United States says:

   When I get the spasm in my esophagus, I take mylanta and it has always taken the pain away but now it doesn't anymore.  Should I change to another ant-acid.  It is very painful.

  The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
  Post a new comment
  Post