Behandling av Ménières sjukdom

Ménières sjukdom är en sjukdom av det inre gå i ax och kan strängt påverka livskvaliteten. Det finns recurrent attacker av vertigo, tinnitusen, utfrågningförlust och känsla av fullständigheten eller pressar inom gå i ax.

Som sjukdomen fortskrider frekvensen av dessa plötsliga, förminskar stränga och oförutsägbara attacker, men den tålmodig framkallar en ihärdig tinnitus och utfrågningförlust.

Det finns inte någon bot för denna sjukdom. Enligt Ménière'sens samhälle är kräver 80% av tålmodigkänselförnimmelsen deras tecken lättade vid medicinsk behandling och inte kirurgi. I omkring halva tålmodina, påverkar sjukdomen slutligen båda gå i ax. (1-7)

Syften av behandling av Ménières sjukdom

Syften av att behandla detta villkorar är:

 • Att att ge lättnad till tecknen av attackerna
 • Att att förminska strängheten och frekvensen av attackerna
 • Att att förhindra utfrågningförlust och att förbättra utfrågningförlust och att förminska verkställer av tinnitus på aktiviteter av dagstidninguppehället.

Förebyggande medelterapier av Ménières sjukdom

Förebyggande medelterapier inkluderar:

 • Tålmodig är kloka ett lågt salt bantar och bantar utan koffein, choklad, alkohol och tobak. De frågas för att undvika överskotts tröttar ut, spänningen och ångest, som dessa kan starta attacker.
 • Läkarbehandlingen lika Betahistine ges mg 16 tre tider om dagen att förminska frekvensen och strängheten av attacker.
 • Några tålmodig ordineras diuretics eller bevattnar pills för att förminska strängheten av attackerna, men dessa rekommenderas inte vanligt för bruk i primär omsorg.

Specifika behandlingar av Ménières sjukdom

Det finns specifika behandlingar för olika tecken av Ménières sjukdom. Dessa inkluderar behandlingar för vertigo och nausea, för inflammation av gå i ax, för utfrågningförlust och så framåt.

Behandlingar för vertigo och nausea

För förminskande tecken av prochlorperazine för vertigo- och nauseaantihistaminicsnågot liknande används Cinnarizine, Cyclizine eller Promethazine.

För tålmodig, som är spy och oförmögna för att ta, kan muntliga tablets eller pillsinjektionar administreras, eller drogen kan ges in bildar av gels som appliceras till mucosaen av munnen (den buccal rutten) Etc.

I tålmodig med strängt för styrkabehov för spy tålmodig erkännande till ett sjukhus som förhindrar uttorkning.

Behandling för inflammation av det inre gå i ax

Några tålmodig ordineras steroid- injektionar som följs, genom gradvist att fälla ned doser av steroider för att förminska bulnaden, och inflammation inom det inre gå i ax.

Behandling för utfrågningförlust

Tålmodig med utfrågningförlust är kloka hörapparater. För tinnitus ordineras tålmodig olika solida terapier och avkoppling-/förvirringtekniker. Tålmodig är kloka att använda gå i ax pluggar och undviker stojar högt så mycket som möjlighet.

Kirurgi som en behandling för Ménières sjukdom

Kirurgiska terapier rekommenderas i stränga fall. Detta inkluderar Endolymphatic säckkirurgi. Denna kirurgi gäller befriande vätskan pressar i den endolymphatic säcken och den sigmoid bihålan.

Syftet för några kirurgier på att dissekera och att ta bort den vestibular nerven, som bär förnimmelsen av vertigo till hjärnan och thus, förminskar vertigostunder som bevarar utfrågning.

Ett av de sist kirurgiska alternativen är att ta bort den membranous labyrinten. Detta kallas Labyrinthectomy. Utfrågning är borttappad i fungeringsgå i ax också.

I ännu en metod av behandling kallade en antibiotikum gentamicin som är giftlig till gå i ax injiceras selektivt in i det upprört gå i ax till och med gå i ax trummar. Den förstör balanseradelen av det inre gå i ax. Det finns också en riskera av skada till utfrågning med denna terapi.

Andra behandlingar för Ménières sjukdom

Andra behandlingar för Ménières sjukdom inkluderar:

 • En antibiotikum kallade gentamicin som är giftlig till gå i ax injiceras selektivt in i det upprört gå i ax till och med gå i ax trummar. Den förstör balanseradelen av det inre gå i ax. Det finns också en riskera av skada till utfrågning med denna terapi.
 • Vestibular rehabilitering programmerar rekommenderas över långsiktigt. Dessa gäller undervisning som den tålmodig övar för att förbättra balanserar, koordination och göra sig till.
 • Micropressure terapi är en annan ny terapi som rekommenderas av medborgareinstitutet för vård- och klinisk utmärkthet (NICE). Ett litet kanaliserar, eller skyddshylsan sätts in till och med trumhinnan in i en mitt gå i ax. Den neutraliserar gå i ax pressar på både avslutar och förminskar tecken.
 • Tålmodig med extra ångestoordningar och deprimerande sjukdomar behöver extra terapi med läkarbehandlingen, rådgivning och beteende- terapi.

Rådgivning för tålmodig med Ménières sjukdom

Under en attack kan de tålmodiga behoven att skyddas från skador som där vara nedgångar. Dessa tålmodig är vanligt kloka mot körnings-, fungeraskurkrollmaskineri som simmar Etc.

Efter attacken som den tålmodig föredrar vanligt att sitta fortfarande. De bör uppmuntras till flyttningen omkring att främja annan fungerar av hjärnnågot liknandevisionen som hjälp, i att kompensera för förlusten av, balanserar och underhåller göra sig till och balanserar.

Mer ytterligare läsning

Källor

 1. http://www.patient.co.uk/doctor/Meniere's-Disease.htm
 2. http://www.nhs.uk/Conditions/Menieres-disease/Pages/Treatment.aspx
 3. http://www.bbc.co.uk/health/physical_health/conditions/menieres1.shtml
 4. http://www.nidcd.nih.gov/staticresources/health/hearing/meineresfs.pdf
 5. http://www.deafnessresearch.org.uk/factsheets/menieres-disease.pdf
 6. http://www.araoc.com/pdfs/Menieres%20Disease.pdf
 7. http://811.novascotia.ca/documents/English%20-%20Health%20Information/Meniere%27s%20Disease.pdf

Last Updated: Aug 23, 2018

Ananya Mandal

Written by

Ananya Mandal

Ananya is a doctor by profession, lecturer by vocation and a medical writer by passion. She specialized in Clinical Pharmacology after her bachelor's (MBBS). For her, health communication is not just writing complicated reviews for professionals but making medical knowledge understandable and available to the general public as well.

Advertisement

Comments

 1. Magui Serrinha Magui Serrinha Portugal says:

  Eu tenho esta doença Sindrome de Ménière!

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post