Vérszegénység kezelése

Által Dr. Ananya társaság a Mandal, MD

Vérszegénység kezelésére együtt jár a vér alacsony hemoglobin és a vörös vérsejtek kezeléséhez, valamint felismerésére és kezelésére a betegség folyamat, amely a vérszegénység vezetett.

Kivéve, ha a vérszegénység, amely lehet folyamatos vér elvesztése, a mögöttes oka hemolitikus erősítették, a vas-hiányosság vagy a megnövekedett kereslet államok – mint például terhesség és felügyelt, a kezelés továbbra is hiányos.

A vérszegénység kezelési módokat

Vérszegénység kezelés függhet attól, milyen típusú vérszegénység a betegnek. (1-6) –

Vas hiányosság vérszegénység kezelés

Ez általában magában foglalja, véve vas-kiegészítések étrendben vas-bevitelt vagy a vas, a többletveszteség hiánya helyett.

A leggyakrabban felírt kiegészítés a vas-szulfát. Venni, mint a tabletták két vagy három alkalommal egy nap.

Szóbeli vas készítmények jön-val egy házigazda-ból mellékhatásokat, amelyek tartalmazzák a hányinger, hányás, hasi fájdalmat, gyomorégés, székrekedés, hasmenés, fekete székletben és feketére Színez fogak, az íny és a nyelv.

Vas-szulfát-élelmiszer együtt, vagy röviddel azután étkezési véve segít csökkenteni a mellékhatások.

Másik vagylagos-vas-glükonát.

Véve a vas gazdag étrend vas lehet helyettesíteni. Ez magában foglalja a sötétzöld, leveles zöldségek, vas dúsított kenyér és a gabona, bab, hús, nuts, kajszibarack, aszalt szilva, mazsola, dátumok stb.

Tea, kávé, kalcium található például a tej, tejtermékek, antacids stb csökkentése a belekben vas felszívódását, és el kell kerülni.

C-vitamin kiegészítések segít, vas jobban befogadására. Beteg a kettő-négy hét, hogy ellenőrizze, van-e a válasz után kell ellenőrizni.

B12-vitamin hiányosság kevésvérűsége kezelés

Ez által a vitamin B12 és kell kezelni. A-vitamin-hydroxocobalamine néven ismert anyag formában van. Az injektálás a két héten át alternatív nap kapnak.

Ha az a-vitamin-étrendi hiánya, tabletták lehet előírni. B12-vitamin található hús, tej, tojás, lazac stb.

A vegetáriánusok vagy Vegánokhoz kiegészítését kell tabletta, dúsított gabonapelyhek vagy szója élelmiszerek.

Vérszegénység helyettesítése a folát hiányosság miatt

A folát hiányosság vérszegénység napi folsav tabletták írnak elő.

Helyettesítése a folát tabletták mentén általában előírt a Vitamin B12-kiegészítések. Ennek oka az, hogy a folsav kezelés néha javíthatja a mögöttes vitamin B12-hiányosság maszkolás tünetek.

Ha a vitamin B12 hiányosság nem észlelt, és ebben a szakaszban kezelni lehet az agy, az idegek és a gerincvelőt, vitamin B12 hiányosság miatt súlyos károkat.

Helyettesítése a folát megtalálható a brokkoli, zöld káposzta, wheatgerm, hüvelyeseket, dió, a leveles zöldségek nitrátszintjét stb.

Súlyos vérszegénység kezelése

A vérszegénység sokkal súlyosabb, amikor a vérátömlesztés gyakran szükség.

Sarlósejtes anémia kezelés

Sarlósejtes anémia betegek kell az egészséges étrend, folsav, a vitamin d és a cink kiegészíti és triggerek a válságok elkerülése érdekében.

Ez magában foglalja a dohányzás, alkohol, overexertion, kiszáradás, hideg- és melegindításnál hőmérsékletek, constricting ruhák stb.

Nem gyógyítja sarló sejt kevésvérűségre, de csökkenteni lehet a gyakoriságának és súlyosságának válsághelyzetek és azok komplikációk. Ők szükség teljes influenza, pneumococcus agyhártyagyulladás, a Hepatitis B és más betegségek, fertőzések megelőzésére elleni vakcinázást.

Vérszegénység megfertőződés

Vérszegénység okozta fertőzés általában javítja, ha a fertőzés kezelendő. Ez különösen igaz az újszülöttkori sepsis nevezett súlyos fertőzések.

Kibővített lép kezelése

Bizonyos formái hemolitikus vérszegénység be lehet egy kibővített lép.

A lépet lehet sebészeti annak megakadályozására, hogy a vörösvérsejtek kivonták a forgalomból vagy túl gyorsan.

A terhesség anémia

Ha a hemoglobin-koncentráció 9.0 g-nál kisebb per dL vérszegénység terhes állapítottak meg.
Vérszegénység 60 és 120 mg per day vasat orális dózis kezeli. Beteg a terápiás négy hét elteltével értékelni.

Vérszegénység és a csontvelő-kezelés

Bizonyos gyógyszereket írnak elő további vörösvérsejtek előállításához csontvelő ösztönzése. Ez akkor hasznos, aplasztikus anémia és sejtes.

Csontvelő-transzplantációra is lehet használni. Ebben az eljárásban bone marrow cells (általában a genetikai egyezést, pl. a testvér vagy a szálnál) egyező donort kivenni.

Ez majd a vein injektálni. Ez áthalad a véráramban, a csontvelő, és az új vérképző sejtek előállított.

Vérszegénység megelőzése

(4) Vérszegénység megelőzése:

 • A csecsemők és gyerekek vérszegénység megelőzhető biztató kizárólagos szoptatás csecsemők (anélkül, hogy kiegészítő folyadékok, víz, képlet vagy élelmiszer) a születés után négy-hat hónapjában.

  A mell szilárd anyagok további forrásra vas (körülbelül 1 mg / kg per day vasat) elválasztásig kerül megfigyelésre során kell bevezetni kiegészítő élelmiszerek. Ha a csecsemő nem táplált mell, csak egy vas szeszezett képlet anyatej helyettesítésére javasolt.

  Etetett vas hiányos csecsemők anyatej étrendben 1 mg / kg-ra vetítve day vasat csepp van ajánlott ha nem más élelmiszerek kiegészíteni.

  Tej akadályozza a bél vas abszorpciós, mivel javasolni kell, hogy egy és öt év közötti gyermekek kell-e a tehéntej tej, kecsketej tej és szójatej naponta legfeljebb 24 oz.

  C-vitamin (pl. gyümölcsök, zöldségek és gyümölcslé) gazdag élelmiszerek vas abszorpciós növelése érdekében ajánlott hat hónapon túl.

 • Vas serdülő lányok és a nők megelőzése a hiányosság magában foglalja egy egészséges vas gazdag étrend. A serdülő lányok és a nők nonpregnant kell vérszegénység menopauza-ig minden 5-10 évben kell átvizsgálni.
 • Terhes szóbeli alacsony dózis (30 mg per nap) kiegészíti az első vas prenatális látogatás is kezdett a vérszegénység megakadályozására. Várandós nők arra ösztönzik, hogy vas-gazdag élelmiszerek és élelmiszerek, amelyek növelik a vas abszorpciós enni.

Szerk. április Cashin-Garbutt, BA kitüntetéses (Cantab)

További olvasnivalók

Mi a vérszegénység?
Vérszegénység, okoz
Vérszegénység tünetek
Vérszegénység diagnózis

Források

 1. http://www.NHS.uk/Conditions/anaemia-Iron-Deficiency-/Pages/treatment.aspx
 2. http://www.NHS.uk/Conditions/anaemia-vitamin-B12-and-folate-Deficiency/Pages/treatment.aspx
 3. http://www.BBC.Co.uk/Health/physical_health/Conditions/anaemia1.shtml
 4. http://www.aafp.org/AFP/1998/1015/p1475.html
 5. http://KidsHealth.org/Parent/Medical/heart/anemia.html#
 6. http://www.NHS.uk/Conditions/Sickle-Cell-anaemia/Pages/treatment.aspx

Last Updated: Jul 4, 2012

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post