Θεραπεία του καρκίνου των οστών

Από Dr Ananya Mandal, MD

Που αντιμετωπίζει καρκίνου των οστών;

Οστά του καρκίνου είναι συνήθως αντιμετωπίζονται από μια ομάδα φορείς παροχής υγειονομικής περίθαλψης. Η ομάδα περιλαμβάνει:

 • μια ορθοπεδικών χειρούργος που ειδικεύεται σε συνθήκες τα οστά και τις αρθρώσεις

 • μια κλινική ειδικευμένων ογκολόγος ή του καρκίνου

 • ένας ειδικευμένος

 • μια ακτινολόγος γιατρός

 • εξειδικευμένων ελάφρυνση του πόνου ή ειδικός αγωγής·

 • Ψυχολόγος

 • νοσοκόμα του καρκίνου

 • κοινωνική λειτουργός

Αυτές ονομάζονται διεπιστημονικές ομάδες, που βοηθούν τα άτομα με οστά του καρκίνου. 1-6

Τύποι επεξεργασίας των οστών του καρκίνου

Οστά καρκίνων συνήθως αντιμετωπίζονται με τρεις τις λεπτομέρειες της μεταχείρισης:

 • Τη χημειοθεραπεία – με τη χρήση του Αντικαρκινικού ναρκωτικών που χρησιμοποιούνται για να συρρικνώσετε το νεοπλασίες

 • Χειρουργική θεραπεία

 • Ακτινοβολία θεραπεία

Περισσότερους ασθενείς χρειάζονται ένα συνδυασμό των θεραπευτικών αυτών μεθόδων για τη διαχείριση των οστών του καρκίνου. Διαφορετικοί τύποι καρκίνου οστά συνήθως αντιμετωπίζονται με παρόμοιο τρόπο.

Η μεταχείριση συνήθως αρχίζει με χημειοθεραπεία για την πρόληψη της εξάπλωσης και να συρρικνώσετε όγκου και εν συνεχεία χειρουργική μπορεί να πραγματοποιείται για να καταργήσετε την ενότητα του καρκινικούς οστά.

Παλαιότερες χειρουργική σήμαινε την απομάκρυνση των άκρων που επηρεάζονται εντελώς – ή ακρωτηριασμό. Τις ημέρες αυτές είναι δυνατόν να αναδομήσουν το μέρος της το οστό που καταργείται με τη χρήση μεταλλικών εμφυτεύματα. Αυτό ονομάζεται άκρων φείδεται προσπαθειών χειρουργική επέμβαση.

Ακτινοθεραπεία χρησιμοποιούνται έπειτα από χειρουργική επέμβαση για να σκοτώσουν οποιαδήποτε κελιά τα υπολειμματικά καρκίνο. Είναι χρήσιμο σε ορισμένους τύπους καρκίνου (όπως Ewing του sarcoma, για παράδειγμα).

Τη χημειοθεραπεία οστά του καρκίνου

Καρκίνο θανάτωση φάρμακα χρησιμοποιούνται για να σκοτώσουν τα κελιά του όγκου και η συρρίκνωση του όγκου. Αυτό μπορεί να δοθεί πριν χειρουργική, σε συνδυασμό με ακτινοθεραπεία πριν χειρουργική (chemoradiation), όπως, κατά προτίμηση σε Ewing sarcoma, έπειτα από χειρουργική επέμβαση για την πρόληψη του καρκίνου από επιστροφή και για τον έλεγχο των συμπτωμάτων σε πολύ προχωρημένο και μη-ιάσιμη οστά καρκίνων.

Τη χημειοθεραπεία, μπορεί να δοθεί σε κύκλους. Ασθενή μπορεί ή δεν μπορεί να γίνονται δεκτά στο νοσοκομείο αλλά ενδέχεται να πρέπει να επισκεφθείτε τα κέντρα περίθαλψης ημέρα όπου τα ναρκωτικά μπορούν να εισαχθούν σε φλέβες τους χρησιμοποιώντας εισφορές.

Ένας κύκλος περιλαμβάνει λαμβάνοντας τη χημειοθεραπεία φάρμακα για αρκετές ημέρες, ακολουθούμενο από ένα κενό σε λίγες εβδομάδες, να επιτρέπουν στον οργανισμό να ανακάμψει από τις συνέπειες της μεταχείρισης.

Ένα χαμηλής ποιότητας του καρκίνου απαιτεί μικρότερο αριθμό κύκλων χημειοθεραπεία από ένα υψηλό βαθμό όγκου.

Φάρμακα που χρησιμοποιούνται στο κόκαλο καρκίνου χημειοθεραπεία περιλαμβάνουν:

 • Carboplatin

 • Cisplatin

 • Cyclophophamide

 • Doxorubicin

 • Epirubicin

 • Etoposide

 • Ifosphamide

 • Methotrexate με Leucovorin

Κοινή παρενέργειες που περιλαμβάνουν:

 • ναυτία

 • έμετος

 • διάρροια

 • απώλεια της όρεξης

 • απώλεια μαλλιών

 • αδυναμία

 • στόμα έλκος

 • κίνδυνο μολύνσεων

 • η αφαίμαξη

 • στειρότητας κ.λπ.

Δεδομένου ότι το οστό καρκίνων επηρεάζουν τα παιδιά και τους νέους τον κίνδυνο της στειρότητας μετά τη χημειοθεραπεία πρέπει να θεωρηθεί και ασθενείς ή τους κηδεμόνες τους θα πρέπει να counselled όσον αφορά την επιλογή της αποθήκευσης σπέρματος ή αυγών για μελλοντικές γονιμότητας επιλογές.

Ακτινοβολία θεραπεία του καρκίνου των οστών

Ακτινοβολία θεραπειών χρησιμοποιεί υψηλής ενέργειας ακτίνων Χ ή γάμμα δοκούς να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν και μετά από χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία του καρκίνου των οστών.

Ακτινοθεραπεία περιόδους λειτουργίας μπορούν να χορηγηθούν επίσης κύκλων πέντε ημέρες την εβδομάδα, με μια διακοπή από επεξεργασία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Παρενέργειες της ακτινοβολίας θεραπείας περιλαμβάνουν εγκαύματα, εξανθήματα, αδυναμία, ναυτία, απώλεια μαλλιών κ.λπ.

Χειρουργική

Θα περιορίσουμε άκρων χειρουργική είναι προτιμότερη αν ο καρκίνος δεν έχει εξαπλωθεί πέρα από το οστό, και το επηρεάζονται κόκαλο, η ίδια είναι μία εύκολα προσιτή θέση, όπως σε ένα από τα όπλα, πόδια, ώμου, hip κ.λπ.

Η χειρουργική είναι να καταργήσετε το τμήμα του επηρεάζονται οστά και λίγο το γύρω από υγιές οστό (μόνο σε περίπτωση του καρκίνου έχει εξαπλωθεί στους ιστούς) και αντικατάστασης του τμήματος του το οστό με ένα μεταλλικό εμφύτευμα που ονομάζεται νάρθηκα.

Ως μια εναλλακτική κόκαλα εμβολιασμένα από ένα άλλο μέρος του σώματος μπορεί να επίσης να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο.

Εάν ο καρκίνος έχει μια κοινή όπως το γόνατο, αγκώνα ή κοινή ώμου, μια τεχνητή κοινή ενδέχεται να πρέπει να τοποθετείται. Η τεχνητή κοινή είναι συνήθως ένας συνδυασμός πλαστικό, μετάλλων και κεραμικών.

Ακρωτηριασμό είναι απαραίτητη εάν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί πέρα από το κόκαλο και επηρεάζονται αίματος σκάφη και νεύρα, δέρμα ή αν απέτυχε η άκρων φείδεται προσπαθειών χειρουργική. Ακρωτηριασμό είναι επίσης να επιλέξει εάν το οστό που επηρεάζονται δεν είναι εύκολα προσπελάσιμο όπως την ποδοκνημική άρθρωση.

Ασθενείς που απαιτούν μια ακρωτηριασμό ανάγκη παροχής συμβουλών και μπορεί να χρειάζονται βοήθεια μιας επαγγελματικής θεραπευτή και παροχή συμβουλών για τα επιλέγουν μια τεχνητή άκρων.

Βιολογική θεραπεία

Ορισμένων παραγόντων που έχουν αναπτυχθεί για χρήση από την εμφάνιση καρκίνου των οστών. Αυτά προέρχονται από τα κύτταρα του Σώματος και ονομάζονται έτσι βιολογικών θεραπείας. Αυτές προορισμού τα καρκινικά κύτταρα επιλεκτικά και έτσι έχουν λιγότερο ανεπιθύμητες επιπτώσεις από ό, τι chemotherapeutic παράγοντες.

Για την αντιμετώπιση της υψηλής στάθμης osteosarcoma πρόσφατα έχει εγκριθεί ένα νέο φάρμακο που ονομάζεται mifamurtide. Αυτό είναι ένα διεγερτικό ανοσολογική macrophage. Λειτουργεί από διεγείροντας το ανοσοποιητικό σύστημα για την παραγωγή εξειδικευμένων κελιά που μπορούν να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα επιλεκτικά. Αυτό σημαίνει λιγότερο παρενέργειες από ό, τι δει με συμβατικό χημειοθεραπεία παράγοντες.

Mifamurtide δίνεται μετά χειρουργική και, επίσης, σε συνδυασμό με τη χημειοθεραπεία. Χρησιμεύει να σκοτώσουν τυχόν υπόλοιπα καρκινικά κύτταρα και για να εμποδίσετε την επιστροφή του καρκίνου.

Κοινή παρενέργειες που περιλαμβάνουν ναυτία, εμετός, πονοκέφαλο, δυσκοιλιότητα, αλλεργίες, μυς και κοινή πόνο, ακρόαση απώλεια, θόλωμα όραμα κ.λπ.

Αποτέλεσμα των οστών του καρκίνου

Το αποτέλεσμα των οστών του καρκίνου καθορίζεται από επιβίωσης για τουλάχιστον πέντε χρόνια μετά από τη διάγνωση. Μεταφρασμένο osteosarcoma και του Ewing sarcoma πενταετή επιβίωση αντιμετωπίζεται σε περίπου 60% και 70% άνθρωποι αντίστοιχα.

Εκείνων στους οποίους έχει εξαπλωθεί τις πιθανότητες επιβίωσης των πέντε ετών το osteosarcoma ή sarcoma του Ewing είναι μόνο 10% και 30% αντιστοίχως.

Για εκείνους με κοιτάσματα chondrosarcoma 8 από τα 10 άτομα μπορούν να επιβιώσουν πέντε χρόνια μετά από τη διάγνωση και για υψηλής στάθμης chondrosarcoma μόνο 3 από τις 10 άτομα μπορούν να επιβιώσουν πέντε χρόνια μετά την επεξεργασία.

Αναθεωρείται από Απριλίου Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Περαιτέρω ανάγνωση

Πηγές

 1. http://www.NHS.uk/Conditions/Cancer-of-the-bone/Pages/treatment.aspx
 2. http://www.BBC.Co.uk/Health/physical_health/Conditions/in_depth/Cancer/typescancer_bone.shtml
 3. http://www.ncbi.NLM.NIH.gov/pubmedhealth/PMH0002616/
 4. http://www.Patient.Co.uk/Health/Cancer-of-the-bone-(Primary).htm
 5. http://www.boneandcancerfoundation.org/pdfs/Osteosarcoma-2.pdf
 6. http://www.Cancer.umn.edu/cancerinfo/sarcoma/osteosarcoma.html

Last Updated: Sep 4, 2012

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post