Behandling av pressar sår (bedsores)

Pressa sår uppstår i tålmodig, som är orörliga för en lång period, eller lider tåld pressar över ett område av flår för en elasticitet av tid. Dessa är svåra att diagnostisera tidig sort och ökänt att utmana till fest.

Såren börjar som ett rödaktigt, eller mörkermissfärgning av det upprört flår. Detta arrangerar gradvis kallas arrangerar I av såret. Som såret fortskrider utan upptäckt, och behandling arrangerar II, III och dropp, kan fogar ihop det finnas djupare muskler för medverkan däribland, ben och som väl.

Pressa sår, i tillägg, försvåras av närvaro av annan lik sockersjuka för långsiktiga oordningar, hjärtafel, malnutritionEtc.-behandling av pressar sår behöver thus behandling av dessa bakomliggande villkorar.

En andra viktiga dela upp i faktorer i ledning av pressar sår i förhindrande, sedan pressa sår är svårt till fest. Förhindrandet av pressar sår bildar en viktig del av ledning av pressar sår.

Syften av terapi av pressar sår

Syften av terapi av pressar sår är (1-6):

 • Borttagning av pressa över de upprörda områdena
 • Skydda omge som är sunt, flå
 • Att förbättra huvuddelens immunitet och tillåtelse ett gynnsamt villkorar i förkroppsliga för att göra naturligt läka som lättare är processaa.
 • Att ge smärtar lättnad
 • Ta bort och kurera infektioner
 • Borttagning av döda och necrotic silkespapper som påverkas med såret
 • Behandling den tålmodig för att kontrollera sockersjuka, kickblodcholesterol, malnutrition och blodbristen Etc.

Behandling av pressar sår

Pressasåret frigöras av pressar. Den kontrolleras regelbundet för ändringar. Stamgästdet är viktigt att placera om och kontroll av andra beniga prominenser och sårbara platser. Terapi för smärtar med smärtar relievers, och antibiotikummar används.

Dressingar och främja att läka

Specifik behandling inkluderar dressingar, flår att ta bort som är skadadt, och befordran av att läka.

De med infektioner behöver antibiotikummar och speciala anti-bakterie- dressingar att döda bakterier och hjälpa, i att läka.

Äldre typer av dressingen med flor, paraffinflor och den enkla dressingen vadderar rekommenderas inte. Dressingar som ordineras i fall av, pressar sår inkluderar hydrocolloids, hydrogels, skummar, filmar, alginates, mjuka silikoner:

 • Hydrogels - dessa är gels som uppehället de fuktiga såren och hjälp i lokalvård såren.
 • Hydrocolloids - dessa är adhesive dressingar som bildar en gel över såret, och fäst till omge som är sunt, flå.
 • Foams kan vara van vid absorberar och behåller vätska och uppehället den torra såret och hjälper, i att läka.

Skyddande hudsalva bör inte användas med ytligt pressar sår.

Andra terapier för pressar sår

Andra terapier inkluderar den elektriska stimulansen som överför mycket lilla kraftig skakning för att framkalla att läka.

Ibland kirurgisk terapi rekommenderas. Detta inkluderar borttagning av det dött, och skadadt flå. Detta kallas debridement. Detta göras av away områden för klipp av det döda silkespappret. Debridement kan också göras genom att använda silkespappret som upplöser enzym.

Stora sår kan behöva mer omfattande operativ terapi. Områdena, når de har läkt, kan också kräva kosmetisk terapi med flår kneg från andra sunda delar av förkroppsliga som ska förläggas över de läka såren.

Pressa sår är ofta långsamt att läka, på grund av fortsatt motsatt dela upp i faktorer liksom pressar eller fattig näring. Vitamin C (500mg två gånger dagligen) tänks för att förminska ytbehandlaområdet av pressar såret, och Zincsulphate (mg 220 tre gånger dagligen) hjälper också, i att läka för sår. Dessa kompletteras med förbättrad allmän näring.

Förhindrandet av pressar sår

Pressa sår kan framkalla mycket fastar speciellt i några individer. Utveckling av en pressasår kan ta även så kort stavelse en tid som en timme, om personen är oförmögen till flyttningen för även mycket en kort tid.

När framkallat, kan kan såren fortskrida snart till djupare silkespapper och leda för att smärta och längre sjukhusstag.

Pressa sår kan bli liv - hota i ytterlighetfall. Stränga infektioner gillar blodförgiftning, eller sepsis- och beninfektioner kan ses.

Vägen att förhindra pressar sår

Pressa sår kan förhindras av stamgästvigilance och medvetenhet. Något kliver i förhindrande av pressar sår inkluderar:

 • Fortlöpande förehavanden - fortlöpande rörelse och beträffande-postitioning av den tålmodig avlöser pressa på områden som är sårbara att pressa sår. Det bör finnas ett placerande om schema som antecknar ändringarna placerar in.  En tålmodig med en sår göras för att ligga in sådan långt att det finns inget pressar på såret för att förhindra dess försämra. Det bör finnas rådgivningen angående korrekt sammanträde, och ligga placerar, göra sig till godan, fotservice, och bruk av utrustningar att förhindra pressar.
 • Madrasser och dämpar - dessa är av olika typer som ska förhindras, pressar skav. Låg-lufta förlustsängar kan användas. Dessa är waterproof men absorberar överskotts bevattnar. Några av dessa kan också pulserar, och att svänga ibland för att omfördela pressa. Det finns också Lufta-fluidized sängar. Här pryder med pärlor de tålmodiga flötena på silikonet täckt exponeringsglas som har värmt luftar tvunget bland dem. Dessa förminskar friktion och sax.
 • Stamgästen flår bedömning - helheten flår bör bedömas regelbundet för att kontrollera för tecken av pressar sårutveckling. Fjäll och bearbetar är van vid avkänner tidig sortändringar. Något berätta-saga tecken inkluderar rött lappar av flår, som inte bleknar, blåsor, eller skada till flå, att värme eller kyla eller hårt flå lappar, med eller utan att svälla.
 • Självomsorg - stamgästen flår kontroll och göra sig till rutinmässig ändring framkallas av den tålmodig med hjälpen av hans eller henne den yrkesmässiga omsorggiveren och sjukvården för att förhindra sår.
 • Banta - tålmodig är kloka att äta ett sunt, och allsidigt banta. Några tillägg kan ordineras, om det finns en brist. (1-6)

Mer ytterligare läsning

Källor

 1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2912087/
 2. http://www.nice.org.uk/nicemedia/pdf/CG029publicinfo.pdf
 3. http://www.royalfree.nhs.uk/pip_admin/docs/Pressure_sores_143.pdf
 4. http://www.patient.co.uk/doctor/Pressure-Sores.htm
 5. http://osp.mans.edu.eg/tmahdy/papers_of_month/0708_Pressure_Sores.pdf
 6. http://www.ucop.edu/agrp/docs/la_ulcers.pdf

Last Updated: Aug 23, 2018

Advertisement

Comments

 1. Alfredo Alonso Alfredo Alonso Spain says:

  Gracias por la información!

 2. Silvia Goytia Silvia Goytia Mexico says:

  Muy interesante y util.

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post