Typer av blåsan kontrollerar problem i kvinnor

Åldrar för kvinnor lider allra från olika typer av blåsaproblem, som variera om orsakar, och att bidra dela upp i faktorer. Några är tack vare svagheten av den bäcken- fascio-muskulösa servicen, stund i andra kvinnor som problemet orsakas av nervskada. I några kvinnor kontrollerar blåsan påverkas av olika läkarbehandlingar för neurologic problem.

Bäcken- däcka

Att hjälpa kvinnor med att återvinna blåsan för att kontrollera, är det viktigt att identifiera typen av blåsan kontrollerar som påverkas i varje fall. De huvudsakliga typerna av blåsaproblem i kvinnor är tillfälliga, spänningen, drift och den blandade incontinencen, men andra patologier kan observeras som väl.

Tillfällig eller övergående incontinence

Den tillfälliga eller övergående incontinencen är en kortlivad episod av förlust av kontrollerar över flykten av urine från blåsan. Villkora är närvarande i praktiskt thirden av gemenskap-boningen gammalare individer och i mer än halva av hospitalized tålmodig.

En urinvägsinfektion kan stimulera blåsaaktivitet som leder till incontinencen. Några läkarbehandlingar fäller ned det bark- kontrollerar över den urin- blåsan eller orsakar overproduction av urine. Havandeskap är another orsakar av tillfällig incontinence. Sammanlagt återställs dessa fall, continence, när det etiologic dela upp i faktorer finnas och korrigeras.

Spänningsincontinence

I detta läge anmäler kvinnan att urineflykter, när hon hostar, skrattar, nysar eller gör kraftigt övar - något, som sätter upprepad spänning på det bäcken-, däckar. Denna typ är mest allmänning bland kvinnor.

I ett starkt bäcken- däcka, musklerna avtalar på reflex, så snart som det finns en förhöjning i intra-buk- pressar. Deras contraction stängde av urethraen som förhindrar flykten av urine. Emellertid när dessa service försvagas, pressar någon plötslig löneförhöjning in låter urine flöda ut till och med en öppen urethra.

Således havandeskap- eller barnsbördändringar såväl som det glesnande, som uppstår med klimakterium, kan alla den överilade spänningsincontinencen. Estrogen tappar i närmare detalj arrangerar gradvis av det menstrual cyklar kan försvaga urethraen och också provocera spänningsincontinence.

Driftincontinence

Några kvinnor anmäler att, när de känselförnimmelsen behovet att passera urine, driften är starka, plötsliga och uncontrollable, följas av flykten av urine nästan strax. Detta pekar till förlusten av blåsan kontrollerar från nervskada, som uppstår i mellitus sockersjuka, en cerebrovascular olycka eller en infektion.

Blandad incontinence

Den blandade incontinencen föreställer en kombination av urineläckage ett plötsligt nysar eller hostar efter som, tillsammans med andra episoder av driftincontinencen. Den är ansedd leda orsakar också av incontinence i kvinnor i gemenskapen, men också i sjukhusinställningen.

Funktionell incontinence

Den funktionella incontinencen är inte så mycket ett problem av blåsan, som den är av upprörda personens rörlighet och kognition. Om till exempel, en kvinna inte kan flyttningen till badrummen, när som helst hon behöver, kan hon urinera var hon är en gång blåsakapaciteten överskrids långt. Dessutom kan kapaciteten att urinera på stickreplik påverkas av läkarundersökning eller mental svaghet.

Overactive blåsa

Kvinnor, som klagar av att måste att passera urine åtta, eller mer tajmar en dag, eller av att vakna upp två eller mer tider att besöka badrummen varje natt, kan ha en overactive blåsa. Sedan detrusormuskeln avtalar oförutsägbart, kan dessa tålmodig också ha driftincontinence.

Överflödincontinence

Överflödincontinencen ser till typen av urin- läckage som uppstår, därför att blåsan inte tömmer fullständigt under urination. Således har överfyller blåsan ett viktigt belopp av resterande urine och snabbt och att leda till överflöd av urine inom en kort tid. Den möts ofta in villkorar liksom sockersjuka och multipelsclerosis.

Källor

  1. https://www.niddk.nih.gov/health-information/health-topics/urologic-disease/urinary-incontinence-women/Pages/ez.aspx
  2. http://www.womenshealth.gov/publications/our-publications/fact-sheet/urinary-incontinence.html
  3. http://effectivehealthcare.ahrq.gov/index.cfm/search-for-guides-reviews-and-reports/?pageaction=displayproduct&productid=1030
  4. https://www.betterhealth.vic.gov.au/health/conditionsandtreatments/incontinence-and-continence-problems
  5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1476020/

[Mer ytterligare läsning: Urin- Incontinence]

Last Updated: Aug 23, 2018

Liji Thomas

Written by

Liji Thomas

Liji Thomas is an OB-GYN, who graduated as gold medallist from the Government Medical College, University of Calicut, Kerala, in 2001. Liji practiced as a full-time consultant in obstetrics/gynecology in a private hospital for a few years following her graduation. She has counseled hundreds of patients facing issues from pregnancy-related problems and infertility, and has been in charge of over 2,000 deliveries, striving always to achieve a normal delivery rather than operative.

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post