Orsakar Vad Cellulitis?

Granskat av Sally Robertson, BSc

Cellulitis är en infektion av det djupare flår silkespapper, som leder till rodnaden, smärtar och bulnad över upprörda områden.

Den mest vanlig anledning av cellulitis är bakterie- infektion. Bakterier som smink de naturliga flororna av flå liksom gruppen en aureus Streptococcus eller Staphylococcus - orsaka ofta cellulitis, om de tränger igenom flå ytbehandlar och skriver in dermisen, och subkutant flå lagrar. Fungal infektion kan också leda till cellulitis.

Några av vanlig anledning och riskerar dela upp i faktorer för cellulitis inkluderar:

Brutet flå

Ett snitt, skrubbsåret, slitning, brännskada, flår såret, eller kryptuggan kan ge ett tillträde pekar i huden ytbehandlar för att infective medel ska tränga igenom det bakomliggande silkespappret. Eksemet kan också ge löneförhöjning till mycket lilla sprickor i ytbehandla av flå som kunde leda till infektion och cellulitis. I många fall av cellulitis är stöten flå för liten att identifieras.

Sockersjuka

Folket med sockersjuka är mer benägen till cellulitis än den allmänna befolkningen, som de är mer rimlig att ha en nedsatt immunförsvar. Foten är bestämt känslig, därför att sockersjuka kan förminska cirkulation i lägger benen på ryggen och leder till utvecklingen av fotsår. I tillägg kan kringutrustningneuropathyen som orsakas av sockersjuka, förhindra en person bildar känsla smärtar som ett resultat av såret, som går undected stundinfektionframsteg.

Försvagad immunitet

Individer med en försvagad immunitet liksom åldringen, de som tar steroider eller kemoterapimedel och folk med HIV/AIDS, är på ökande riskerar av cellulitis.

Fattig blodcirkulation

Folket med fattig blodcirkulation villkorar tack vare liksom åderbråcks åder är på ökande riskerar av cellulitis.

Lymphoedema

Cellulitis är mer allmänning i individer med lyphoedemaen som karakteriseras, genom att svälla tack vare kvarhållande för silkespappervätska. Ett dysfunktionellt lymphatic system kan missa till avrinningvätskor från silkespapper och också förhindra celler för infektion-fightinhvitblod från neende bestämda områden.

Feg pox

Folket med feg pox eller singlar kan ha en försvagad immunitet såväl som blåsor som skapar öppningar i flå och ökande riskera av infektion i det djupare för att flå lagrar.

Tillhörande microbes

Några av microbesna som specifikt är tillhörande med, villkorar som kan förhöjning riskera för cellulitis inkludera:

  • Aureus Sockersjuka - Staphylococcus -, streptococci för grupp B
  • Försvagad immunitet - Pseudomonas - aeruginosa
  • Levercirrhosis - Vibriovulnificus, campylobacterfoster
  • Aureus Intravenös drogmissbruk - MRSA (denresistent Staphylococcusen -), Pseudomonas - aeruginosa

Granskat av Sally Robertson, BSc

Källor

[mer Ytterligare Läsning: Cellulitis]

Last Updated: Oct 8, 2014

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post