Estrogen Fungerar

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Estrogens är närvarande i viktiga belopp i både manar och kvinnor. De är närvarande i markant högre belopp i kvinnor efter menarche (start av menstrual perioder på pubertet) till klimakterium (cessation av menstrual perioder efter avslutning av den reproduktiva åldern).

Det primärt fungerar av estrogens är utveckling av kvinnliga sekundära sexuella kännetecken. Dessa inkluderar bröst, endometrium, cyklar regleringen av det menstrual Etc. I manligestrogenhjälp i maturation av sperman och underhållet av en sund libido.

Läkarundersökningen fungerar

Estrogen är ansvariga för utveckling av det kvinnligt förkroppsligar och de sekundära sexuella teckenen. Den hjälper att minska hastigheten höjdförhöjning i kvinnlig under pubertet, accelererar bränning av förkroppsligar fett och förminskar muskeli stora partier.

Den stimulerar också tillväxt av det inre fodrar av livmodern (endometrium) under det menstrual cyklar, förhöjningar livmoder- tillväxt, förbättrar smörjning av slidan och gör de ökande blodkärlen för vaginal väggstunder tjockare till flå.

Verkställer på olika biochemical parametrar

Estrogens förminskar bildande för benresorption- och förhöjningben.

De hjälper i proteinsyntes, hepatic produktion för förhöjning av bindande proteiner, koaguleringproteiner (dela upp i faktorer II, VII, IX, X som, är plasminogen). Adhesiveness för Estrogensförhöjningplatelet och förminskar antithrombin III.

Bra cholesterol för Estrogensförhöjning (HDL) och också förhöjningtriglycerides. De minskning LDL och främjar fet avlagring.

På vätskor och electrolytes orsakar bevattnar estrogens salt (natrium) och kvarhållande. I det gastrointestinala området förminskar de tarmmotilitet- och förhöjningcholesterol i vresighet.  De förbättrar också lungen fungerar.

Verkställer på hormon

Estrogensförhöjningcortisol och Könsbestämmer hormonbandglobulin. Estrogensförhöjningmelanin och pheomelanin och förminskar eumelanin.

Estrogens och cancer

Estrogens hjälper i tillväxten och underhållet av hormon-känsliga bröstcancer.

Estrogen och libido

Sexuell lust är anhörigen på androgenen jämnar ganska, än estrogen jämnar

Estrogen och utveckling av foster

Estrogen hjälper, i att orsaka läkarundersökningdifferentiering av foster till endera manlig eller kvinnlig som per deras genetisk kod. Feminizes lik testosterone för Stundandrogens som är bly- till masculinizing av foster, estrogen foster. För födseln androgens agerar på uppförande, och andra silkespapper, med möjlighetundantaget av verkställer på ben via androgenreceptors.

Estrogen och mental hälsa

Estrogen är ansedd att leka en viktig roll i kvinna mental hälsa. Plötslig minskning i blod jämnar av estrogen, och perioder av tålde estrogenlåg nivå korrelerar med viktigt fälla ned för mood.

Efter barnsbörd kan nearing av klimakterium och efter klimakteriumlåg nivå av estrogen göra mottaglig till fördjupningen.

Estrogen och flår

För många år har det känts igen att estrogens är viktiga i underhållet av människan flår. De förbättrar den kvalitets- collagenen som är nöjd och, flår förbättrar förhöjning tjocklek och blodtillförsel till flå. Estrogens agerar via estrogenreceptors på människa flår.

Numrera av estrogenreceptors varierar i olika delar av förkroppsliga. Den Högsta receptoren jämnar ses på ansiktsbehandlingen flår och flår över lår eller bröst.

Estrogen och hjärtsjukdom

Förhöjningar för Estrogende fi ciency riskera av hjärtsjukdomen. Brist av estrogen är en impetus till atherosclerosis.

Estrogen i manar

Manlig äger estrogenreceptors och estrogen till någon grad och jämnar också i det male blod är högre än posta-menopausal kvinnor. Estradiol har funnits för att vara ansvariga för påbörjande av spermatogenesis eller bildande och maturation av spermor i manar. Den hjälper i benstyrka, sexuell maturation och cholesterolämnesomsättning.

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Källor

  1. http://www.cbra.org.br/pages/publicacoes/animalreproduction/issues/download/AR014.pdf
  2. http://carcin.oxfordjournals.org/content/19/1/1.full.pdf
  3. http://medicina.iztacala.unam.mx/medicina/receptores-estrogenos.pdf
  4. http://faculty.washington.edu/andchien/PDFs/HuBio/estrogen.pdf
  5. http://cardiovascres.oxfordjournals.org/content/53/3/605.full.pdf

mer Ytterligare Läsning

Last Updated: Sep 8, 2014

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post