Vad Gör Bukspottkörteln?

Vid Susan Chow, PhD, ELS

Bukspottkörteln är ett organ som sitter i det buk- hålet bak magen och leker en roll i både digestivkexen och endocrinesystem.

I endocrinesystemet är det ansvariga för att producera flera hormon, liksom insulin, glucagon, somatostatin och den bukspottkörtel- polypeptiden. Dessutom fungerar dess exocrine gäller secretionen av digestivkexenzym som bistår matsmältningen och absorberingen av nutrients i den små inälvan.

Bukspottkörteln
 1. Huvud av bukspottkörteln
 2. Uncinate bearbeta
 3. Bukspottkörtel- göra hack i
 4. Förkroppsliga av bukspottkörtel
 5. Anterior ytbehandla
 6. Underordnaden ytbehandlar
 7. Överman förser med marginal
 8. Anterior förse med marginal
 9. Underordnaden förser med marginal
 10. Omental tuber
 11. Svan av bukspottkörteln
 12. Duodenum

Endocrinen Fungerar

Det finns många cellen samla i en klunga i bukspottkörteln som ses till som holmar av Langerhans som är ansvariga för endocrinen fungerar av organ. Holmarna komponeras av grupper eller kedjar av endocrineceller, vävt tillsammans för att bilda ett tätt knyter kontakt. Det finns fyra typer av celler i dessa holmar, däribland:

 • αalfabetiskcell som avsöndrar glucagon
 • beta celler för β som avsöndrar insulin
 • Δ-deltaceller som avsöndrar somatostatin
 • γgammaceller som avsöndrar den bukspottkörtel- polypeptiden

Varje av dessa hormon leker en viktig roll i förkroppsliga och är nödvändigt för det normala fungerar kroppsligen för att uppstå.

Av detaljen notera, glucagon, och insulinarbete tillsammans som underhåller adekvat glukos, jämnar i blod. Glucagon avsöndras, när det finns låg blodsockerkoncentration till förhöjning den nöjda glukosen, eftersom insulin avsöndras, när det finns överskott socker till minskning glukosen i blod.

Till exempel efter ett mål, som orsakar koncentrationen av glukos i blod för att brodda bukspottkörteln, har producerat insulin, som uppmuntrar insulinen att vara bruten, besegra och använde i förkroppsliga. Omvänt när glukoskoncentrationsnedgångarna liksom under natten, utan att äta, bukspottkörteln producerar glucagon för att signalera till levern, bildar muskel- eller fettceller som frigör socker från lagrad.

Exocrine Fungera

Bukspottkörteln leker också en viktig roll i digestivkexsystemet som en exocrine körtel. Den avsöndrar en vätska som är rik i enzym som behövs för att bistå matsmältning i den små inälvan. Digestivkexenzymen hjälper att bryta besegrar olika nutrients från banta, liksom kolhydrat, lipids och proteiner.

Delen av bukspottkörtelansvariga för exocrine fungerar består av kanaler i flera samla i en klunga, bekant som acini. Secretionsna från lumenen av aciniuppbyggnaden i den intralobular kanalen och slutligen avrinningen in i duodenumen, via den huvudsakliga bukspottkörtel- kanalen.

Gastrinen, cholecystokinin och secretinen för Flera (CCK) hormon reglerar den inklusive det processaa av digestivkexenzymsecretionen. Celler i mage- eller duodenumfrigöraren dessa hormon, när sensorisk information avkänner behovet för bukspottkörtel- fruktsaftar.

Till exempel secretinpåbörjanden frigöraren av bikarbonatjoner, som är alkaline (pH >7) och hjälper neutralizationen av den magesyra och chymen. Omvänt besegrar CCK-hormonblytaket till secretionen av digestivkexenzym, som hjälper att bryta, mat, däribland:

 • protease för matsmältningen av protein
 • amylase för matsmältningen av kolhydrat
 • lipase för matsmältningen av lipids.

Tillsammans bistår digestivkexenzymen som är utsläppt i den bukspottkörtel- fruktsaften, i det processaa av avbrott av mat besegrar och absorbering från den små inälvan som ska används i cellalltigenom förkroppsliga.

Hänvisar till

Last Updated: Aug 24, 2015

Advertisement

Comments

 1. LaDonna Erlewine LaDonna Erlewine United States says:

  What happens to the body if you dont have the pancreas?

 2. TINA DEFOE TINA DEFOE United States says:

  I WAS DIAGNOSED WITH AUTO IMMUNE ABOUT A YEAR AGO, NOT SURE WHICH KIND YET. I WAS TESTED FOR LUPUS BUT IT WAS NEGATIVE. COULD IT CAUSE NUMB TOES, MY TOES HAVE BEEN NUMB FOR 2 MONTHS, AND HANDS GO NUMB ABOUT EVRY COUPLE OF DAYS. PLEASE HELP....

 3. Ghulam Dauod Ghulam Dauod Islamic Republic of Pakistan says:

  I think the insulin is the best solution for diabetic patients.It is very near to natural system.

 4. Ana Ospina Ana Ospina Colombia says:

  buena tarea me sirvio de mucho Smile

 5. Teresa Panke Teresa Panke United States says:

  What is the size of the Pancreas?

 6. Janis Anderson Janis Anderson United States says:

  A very dear friend of ours has pancreatic cancer.  We are afraid because we don't know anything about it.  Now we know how crucial the pancreas is.  I have diabetes.  We now know how important the pancreas is

 7. Jose Ngash Jose Ngash Kenya says:

  which is the unique process to the pancreas

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post