Är Vad Beta Blockers?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Beta-Blockers är van vid fest som flera villkorar, vanligt, genom att reglera hjärtaaktivitet.

Också kallade beta-adrenoreceptor blockerande medel, röra för dessa läkarbehandlingar till beta receptorsgåva på cellerna av hjärtan, artärer, njure och andra silkespapper som stimuleras av spänningshormonen (e.g adrenalinet och noradrenaline).

Beta blockers är ofta van vid festkickblodtryck, angina, hjärtinfarkt och atrial fibrillation. Mindre allmänningindikeringar inkluderar migrän, jordskalv och ångest.

Exempel av droger i detta klassificerar inkluderar acebutolol, atenolol, bisoprolol, carvedilol, celiprolol, labetalol, metoprolol, nadolol, nebivolol, oxprenolol, pindolol och timolol.

Mekanism av handlingen

Den förstå nervsystemet är delen av den autonoma nervsystemet som kontrollerar olikt livsviktigt fungerar av förkroppsliga som, inklusive hjärta klassar och blodtryck.

De två huvudsakliga beta receptorsna, som uppsätta som mål av beta blockers, är den beta 1 receptoren och den beta receptoren 2. Ett stort nummer av beta receptors 1 är närvarande på hjärta- och njurecellerna, fördriver de beta 2na som receptoren är den dominera regulatorn av kärl-, och nonvascular släta muskler.

Några beta blockers är selektiva och kvarteret den beta 1 receptoren mer än den beta receptoren 2. Dessa kallas cardioselective medel. Nonselective beta blockers är de den röra till båda typer av receptors.

Något av verkställer av att använda beta blockers till kvarteret som dessa receptors inkluderar:

Verkställer på njure - Att Blockera av de beta receptorsna 1 på njure förhindrar frigöraren av renin från juxta-glomerular celler. Detta dämpar renin-angiotensin-aldosteronen systemet, portion för att reglera blodtryck, såväl som vätska och electrolyten balanserar.

Verkställer på hjärtan - Beta receptors 1 är närvarande på denatrial knutpunkten, som är ansvariga för utveckling av impulserna, som gör hjärtatakten. När Du Blockerar denatrial knutpunkten förminskar därför hjärta klassar.

Bruk av beta blockers

Några exempel av villkorar beta blockers är van vid fest inkluderar kickblodtryck, angina, hjärtafel, hjärt- arrhythmias och atrial fibrillation, ångest, den strängt overactive thyroiden (thyrotoxicosis), glaucoma och migränen.

Pharmacological Rekvisita

Beta blockers kan tas i form av kapslar, en lösning, att syna tappar eller vid injektionen och avlägsnas vanligt från förkroppsliga via levern eller njure.

Beta blockers, som är lösliga i fett liksom labetalol, metoprolol, pindolol och propranolol, utsöndras av levern, fördriver de som är lösliga bevattnar in liksom atenolol göras klar av njure. Feta lösliga droger har en kort varaktighet av handlingen, stund bevattnar - lösliga droger har en längre varaktighet av handlingen.

Biverkningar

Några av biverkningarna av beta blockers är mer allmänning än andra.

Några exempel av mer allmänningbiverkningar ges nedanfört:

 • Svindel
 • Trötta Ut
 • Kall extremiteter (räcker och foten),
 • Långsamt hjärtslag
 • Suddig vision
 • Diarré och nausea

Några exempel av de mindre allmänningbiverkningarna inkluderar:

 • Insomnia
 • Förlust av libidoen
 • Fördjupning

Granskat av Sally Robertson, BSc

Källor

 1. http://www.bpac.org.nz/resources/campaign/betaloc/bpac_betablocker_options_sept_2007.pdf
 2. http://www.bhsoc.org/pdfs/therapeutics/Beta-adrenoceptor%20Antagonists%20(Beta-Blockers).pdf
 3. http://www.medicaid.nv.gov/Downloads/provider/NVRx_DCR_Beta_Blockers.pdf
 4. http://xa.yimg.com/kq/groups/23235370/879409426/name/_AC%20Beta%20blockers.pdf
 5. http://www.japi.org/special_issue_2009/article_02.pdf
 6. http://www.inaactamedica.org/archives/2007/17297209.pdf
 7. http://repub.eur.nl/res/pub/4090/1105.pdf

[mer Ytterligare Läsning: Beta Blocker]

Last Updated: Oct 7, 2014

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post