Är Vad Kolhydrat?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Kolhydrat är en av de viktigaste matgrupperna i banta. De ger nödvändiga beståndsdelar som förkroppsliga behöver för ögonblickenergiproduktion, och olikt livsviktigt fungerar.

Kemi

Kolhydrat klassificeras enligt deras grad av polymerisation som följer:

  • Enkelt sockrar liksom monosaccharides och disaccharides
  • Kedjar Longer av sockrar kallade oligosaccharides
  • Polysaccharides, som inkluderar stärkelse- och non-stärkelse polysaccharides

De huvudsakliga delarna av fiber härledas från växtcellväggar och inkluderar destärkelse polysaccharidesna cellulosa, hemicellulose och pectin.

Roll av kolhydrat i vård-

Kolhydrat är en viktig källa av energi som bildar omkring 40% till 80% av vårt sammanlagda energiintag. Flera vård- organisationar rekommenderar kolhydrat bör bilda den huvudsakliga källan av energi över andra matgrupper för resonerar efter:

  • Kolhydrat ger lätt tillgänglig energi för oxidative ämnesomsättning och energiproduktion
  • Kolhydrat hjälper att underhålla sunt ett jämnt blodsocker
  • Fiber är välgörande i underhållande det normala, och sunt gastrointestinalt fungerar
  • I Motsats Till fett och protein anknytas ett kickkolhydratintag inte till motsatt vård- verkställer och att ge kolhydraten härledas bildar en variation av källor.
  • Jämfört med bantar rich i fett och protein, bantar rich i kolhydrat förminskar riskera av fetma, och dess tillhörande villkorar.

Källor av kolhydrat

Matkällor, som är rika i kolhydrat inkluderar sädesslag, rotar kantjusterar, eller tubers, socker, pulserar och legumes, grönsaker, frukter och mjölkar produkter. Korn och grönsaker liksom rice, vete, maize, korn, potatisar, sötpotatisar, cassavaen och sötpotatisar är rika i stärkelse.

Tokigt, legumes och kick-fiber korn eller hela korn innehåll viktiga belopp av dietary fiber, omkring en third av som är närvarande som hemicellulose. Runt Om en-fjärde av fibern i korn och frukter och en - tredje i tokigt och grönsaker göras upp av cellulosa. Pectinsmink om 15% till 20% av det nöjt i legumes, tokigt, frukter och grönsaker. Ökat socker i banta är en liten men viktig källa av kolhydrat. Matkällor, som innehåller ökat socker, inkluderar fruktdrinkar, kexar och efterrätter.

Kolhydratrekommendationer

Som per rekommendationer vid den Vård- Organisationen för Världen (WHO), bör intaget av det sammanlagda kolhydratet vara nog som ger 55% till 75% av det sammanlagda energikravet. Proteiner bör ge 10% till 15%, och fett bör ge 15% till 30% av den sammanlagda energin. Detta krav kan mötas, genom att konsumera en dagstidningminimi av 400 gram av grönsaker, och pulserar inklusive 30 gram för frukter av, tokigt och frö.

Granskat av Sally Robertson, BSc

Källor

[mer Ytterligare Läsning: Kolhydrat]

Last Updated: May 26, 2014

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post