Är Vad Starrar?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Starrar är whitish, eller molnigt lappar som framkallar i en person synar linsen och leder till suddig eller fördunklad vision. Starrar är den mest vanlig anledning av visuellt hjälpmedelförsämring över hela världen.

Starrar kan framkalla i en, eller både synar och avbryter flödet av ljust till och med linsen. Linsen är vanligt genomskinlig och att låta lätt passera though till näthinnan baktill av syna. Starrar, orsakar linsen för att bli täckande och som starrarna växer in, storleksanpassar eller numrerar emellertid, vision försämrar gradvist, som mindre är lätt kompetent att tränga igenom linsen.

Syna anatomi

Syna komponeras av strukturerar efter:

  • Ögonglob: Detta fylls med en materiell gelénågot liknande kallade den vitreous humorn
  • Conjunctiva: Det tunna fodrar som täcker scleraen (vit av syna)
  • Cornea: Det klara genomskinliga lagrar över eleven som låter in lätt
  • Lens: De genomskinliga strukturerar på bekläda av syna som ljust passerar till och med
  • Näthinna: Ett tunt nervmembran som lokaliseras bak linsen som avkänner ljus bortgång in i syna. Nerver i näthinnan överför signalerar till hjärnan via den optiska nerven för att skapa en avbilda.
  • Optisk nerv: Detta bär informationen från näthinnan till hjärnan, så information kan tolkas in i vision
  • Sclera: Den tuffa beläggningen av ögongloben eller viten av syna
  • Uvea: Detta är det kärl- mellersta lagrar av syna klumpa ihop sig gjort upp av irisen, förkroppsligar de ciliary och choriden
  • Omlopp: Detta är hålet som inhyser ögongloben

Tecken och riskerar dela upp i faktorer

Ett av de tidigaste tecknen av starrar är suddig vision. Mer molnig linsen blir, mer sikten försämras, tills vision i det upprört synar är borttappad alldeles. Det finns inget smärtar vanligt tillhörande med villkora.

Starrar påverkar vanligt åldringen, men barn och spädbarn kan också påverkas av sakkunnig bildar av starrar. Något av annat riskerar dela upp i faktorer tillhörande med starrar inkluderar röka, en historia av starrar i familjen som är fattig bantar, overexposure av synar till solljus, långsiktigt bruk av steroider och sockersjuka.

Behandling

För milda starrar driver kicken exponeringsglas, och ljusare läsning tänder kan hjälpa. Som villkora fortskrider emellertid, kan syna behöva att fungeras på. Kirurgi är ett av de populäraste och mest effektivaste behandlingalternativen i starrterapi. Funktionen gäller borttagning av den upprörda linsen, som byts ut med en konstgjord lins.

Granskat av Sally Robertson, BSc

Källor

[mer Ytterligare Läsning: Starr]

Last Updated: Mar 26, 2014

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post