Är Vad Cytokines?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Benämna ”cytokinen” härledas från en kombination av två som Greken uttrycker - rörelse för cellen och ”för kinos” ”för cyto” menande menande. Cytokines är cellen som signalerar molekylar som bistår cellen till cellkommunikationen i immuna svar och stimulerar rörelsen av celler in mot platser av inflammation, infektion och trauman.

Cytokines. Avbilda Krediterar: Designua/Shutterstock
Cytokines. Avbilda Krediterar: Designua/Shutterstock

Cytokines finns i peptiden, protein, och glycoproteinen (proteiner med ett fäst socker) bildar. Cytokinesna är en stor familj av molekylar som klassificeras i olik olik väg tack vare en frånvaro av ett enat klassifikationssystem.

Exempel av cytokines inkluderar medelinterleukinen och interferonen som är involverade, i reglering immunförsvar av svar till inflammation och infektion.

Det finns debatten bland experter över huruvida bestämda molekylar bör kallas hormon eller cytokines. Klassikerproteiner, till exempel, har förståtts för att cirkulera i nanomolar koncentrationer, och att inte skilja sig åt vid beställer mer än en av storlek. Cytokines, cirkulerar i picomolar koncentrationer och kan emellertid förhöjning i storlek nästan ettveck som svar på en infektion eller en inflammation.

I tillägg har cytokines en mycket större fördelning av källor för deras produktion, med nästan alla celler som har en nucleus som är kapabel av att producera interleukin 1 (IL-1), interleukin 6 (IL-6), och tumornecrosis dela upp i faktorer alfabetisken (TNF-α), bestämt endothelial celler, epithelial celler och invånaremacrophages. Klassikerhormonen, avsöndras å andra sidan från åtskilda körtlar liksom bukspottkörteln som avsöndrar insulin.

Another dela upp i faktorer som bidrar till svårigheten, i att skilja cytokines från hormon, är att cytokines kan utöva systemic såväl som lokalen verkställer. En cytokines handlingar kan påverka den samma cellen som den avsöndrades från, andra närliggande celler eller kan agera i mer ett endocrinesätt, och jordbruksprodukter verkställer över helheten av förkroppsliga, liksom i fallet med feber, till exempel.

Den mest van vid strömterminologin beskriver cytokines är ”immunomodulating medel” eller medel som modulerar eller förändrar immunförsvarsvaret. Cytokines är viktiga regulatorer av både det innate och lämpliga immuna svaret.

Granskat av Sally Robertson, BSc

Källor

  1. http://neuron.mefst.hr/docs/katedre/imunologija/imunologija_i_medicinska_genetika/Cytokines.pdf
  2. http://www2.nau.edu/~fpm/immunology/lectures/Chapter012.pdf
  3. http://www.bio.tamu.edu/courses/microbio/notes/Cytokine.pdf
  4. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/eji.200737772/pdf
  5. http://www.ctf.edu.tr/farma/onersuzer/pdf/ing/11_Cytokines.pdf
  6. https://www.us.elsevierhealth.com/media/us/samplechapters/9781416048428/Ch023.pdf

[mer Ytterligare Läsning: Cytokines]

Last Updated: Sep 7, 2017

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post