Är Vad Bikupar?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Bikupar som kallas också urticaria, nässelfebern eller bårdar, är ett allergiskt flår i grunden överilat.

Tecken

Bikupar som typisk är uppenbara som lyftta, röda och strängt klias bulor, som kan begränsas till en del av förkroppsliga eller bildar ett nästan helt, förkroppsligar överilat. Ofta löser de överilade besluten inom några dagar och akut urticaria vanligt fullständigt inom sex veckor. Rashes, som framhärdar för över sex veckor, benämnas kronisk urticaria.

Orsakar

Gå in i kupan vanligt uppenbart, när en person är utsatt till en vikt som startar frigöraren av kemiska budbärare liksom histamine från celler i flå. Histamine orsakar ytbehandlar blodkärl för att vidga och att leda till rodnaden och också läckage av vätska och kemikalieer från skyttlarna som orsakar bulnad och att klia av silkespappret.

Diagnos och behandling

Bikupar orsakas främst av en allergisk reaktion till bestämda vikter, eller kemikalieer, som en person har kommit in i kontakt med, och att identifiera dessa är viktigast. Bikupar diagnostiseras mestadels på klinisk undersökning av organskadorna, och erhålla en specificerad historia av allergiska tecken, som uppstår efter intaget av några särskilda matar, dammar av inandning av, kontakten med djurt hår eller på säsongsbetonad exponering till pollen for example. Diagnosen bekräftas av bestämt testar liksom flåpittet testar, testar lappa, eller radiosände-allergosorbent testar (RAST testar).

Mest fall av urticaria löser utan behandling, med överilat läka på dess eget inom några dagar. Emellertid kan att skrapa av de klia bikuparna skada ytbehandla av flå, och eventuellt att leda till sekundärt flå infektioner som är mer ytterligare försvåra villkora. Emellertid kan antihistamines vara van vid avlöser detta som kliar och, är vanligt tillgängliga över kontra på apotek. Långsiktiga fall eller bestämt stränga fall av bikupar kan kräva bruket av muntliga eller lokalt applicerade läkarbehandlingar.

Granskat av Sally Robertson, BSc

Källor

  1. http://www.nhs.uk/conditions/Nettle-rash/Pages/Introduction.aspx
  2. http://www.allergyhealthcare.com/images/ARTICLE_4_Understanding_and_Treating_Hives.pdf
  3. http://www.acac.in/Urticaria_pdf.pdf
  4. http://www.aacijournal.com/content/pdf/1710-1492-7-S1-S9.pdf
  5. http://www.bad.org.uk/Portals/_Bad/Guidelines/Clinical%20Guidelines/Urticaria%20and%20Angiodema%20(2007).pdf
  6. http://www.allergyfrisco.com/Urticaria.pdf

[mer Ytterligare Läsning: Bikupar]

Last Updated: Oct 8, 2014

Advertisement

Comments

  1. Reynaldo Lorenzo Gabaon Reynaldo Lorenzo Gabaon Saudi Arabia says:

    the best treatment of hives and the medicine

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post