Är Vad Tropiska Sjukdomar?

Vid Dr Tomislav Meštrović, MD, PhD

Under ny historia påverkades tropiska regioner av världen strängare av smittsamma sjukdomar i jämförelse till den tempererade världen. Rektor  resonerar därför smittsamma sjukdomar kan blomstra i sådan regioner kan finnas i både miljö- och biologiskt dela upp i faktorer att servicehög nivå av biodiversity av pathogens, vektorer och varar värd, men i samkväm dela upp i faktorer också som underminerar försök att kontrollera dessa sjukdomar.

Sådan smittsamma sjukdomar är bekant enkelt som tropiska sjukdomar (som de är oproportionellt mer förhärska än andra non-smittsamma sjukdomar), och den tropiska medicinen har dykt upp som en viktig disciplin för deras studie. Den mest viktig del av forskningen figurerar ut förhållandet mellan människor, en microorganism och en vektor som kan flyttningen pathogenen mellan människor.

Exempel av tropiska sjukdomar

Tuberkulosen föreställer den ledande dödsorsaken som är tillhörande med smittsamma sjukdomar globalt, och dess förekomst är på löneförhöjningen i tropiska områden tack vare växelverkan mellan tuberkulosen och HIV-epidemier. I många regioner av världen påverkar denna sjukdom huvudsakligen unga vuxen människa, och ökande motstånd av pathogenen till antimicrobial droger är ett worrisome undertecknar.

Malaria är en smittsam hematologic sjukdom som orsakas av den parasitic urdjuret från en stor genus Plasmodium. Mer än en miljon Afrikaner dör från malaria varje år, mest av dem barn under 5 myndiga år. Denna sjukdom bara beräknas för att vara ansvariga för ungefärligt 1,3% av årlig förminskning i ekonomisk tillväxt för länder med den högsta bördan av denna sjukdom.

Diarrén återstår en av de mest allmänningsjukdomarna, som påverkar också barn under 5 myndiga år och att leda till en betydlig dödlighet i barndom. Rotavirusen återstår den mest vanlig anledning av den stränga diarrheal sjukan, albeit har en myriad av länder (liksom Bangladesh, Somalia, Rwanda, Zaire och Nepal) sett allvarliga epidemier tack vare den resistent bakterieShigellaen dysenteriae för multipeln som orsakar dysenteri.

Leishmaniasis är en grupp av sjukdomar som orsakas av parasit av genusen Leishmania, som är endemicen i 88 länder och leder till viktig morbiditet och dödlighet. Denna smittsamma sjukdom är spridd vid tuggan av Phlebotominae sandflugor, och sjukdomen kan påverka flår (cutaneous leishmaniasis) och inre organ (invärtes leishmaniasis).

Strongyloidiasis en vanlig anledning av sjukdomen i tropiska och subtropical områden, som varmt klimat är passande för parasitöverlevnad. Den kliniska presentationen varierar med statusen av värdsens immunförsvar, och infektionen kan klassificeras som akut, kronisk och strängt. I immunosuppressed tålmodig obehärskada kan autoinfectionen med den Strongyloides parasit följa och att leda till hyperinfectionsyndromet.

Afrikansk trypanosomiasis, också som gemensamt är bekant som Afrikansk sova sjukdom, är en eftersatt parasitic sjukdomspridning vid tsetseflugan. Den orsakas av en protozoanTrypanosoma brucei, och, sedan 70-tal som denna smittsamma sjukdom beträffande-har dykt upp, som en ny epidemi av enormt proportionerar.

Onchocerciasis också som är bekant som flodblindness, är en infektion som orsakas av den filarial nematoden, den Onchocerca volvulusen. Larvae av denna avmaskar kan flyttningen under flå och att tränga igenom syna och därpå att resultera i siktförsämring och blindness. Afrika härbärgerar 99% av befolkningen på-riskerar för infektion med detta smittsamma medel.

Extra eftersatt tropiska sjukdomar inkluderar:

Sjukdom Causative Medel
Hookworm Americanus Ancylostoma duodenale och Necator
Trichuriasis Trichuris trichiura
Treponematoses treponema - pallidum pertenue, Treponema - pallidum endemicum, Treponema - den pallidum carateumen, Treponema - pallidum pallidum
Buruli sår Mycobacteriumulcerans
MänniskaAfrikantrypanosomiasis Trypanosoma brucei, Trypanosoma gambiense
Dracunculiasis Dracunculusmedinensis
Leptospirosis Leptospira
Strongyloidiasis Strongyloides stercoralis
Foodborne trematodiases Trematoda
Neurocysticercosis Taeniasolium
Skabb Sarcoptesscabiei
Flavivirus Infektioner Gula febernvirus, Västra Nile virus, denguevirus, Fästing-Uthärdad encephalitisvirus

Behandling och förhindrandet mäter

Tropiska sjukdomar kan sättas under kontrollerar, genom att fördela läkarbehandlingar, villkorar att förbättra att bo och byggande av förlorada sanitationlättheter. Dessutom kick-riskerar planerade program, som möjliggör näringsrik service till de, som bor in, områden kan hjälpa att förstärka motstånd av en människaorganism till dessa sjukdomar.

Dessutom kan gemenskap-sned boll vaccinationprogram göra en skillnad, och några vaccin för eftersatt tropiska sjukdomar har skrivit in den kliniska pipelinen. Bättre samarbete, namely mellan den offentliga sektoren och vaccinproducenterna i ett u-land, kunde dessutom främja kunskap som delar och kosta besparingar.

Brister bevattnar in, och sanitation bidrar bestämt till skurkrollsjukdomen bördan som läggs på av smittsam diarré, hepatit, den lika hookwormen för inälvs- nematodes och leishmaniasis, således bör den också tilltalas. I tillägg kan dricksvatten vara kontaminerat med bestämda kemikalieer liksom arsenik och fluor.

Impregneringsmedel bör motta mer prominens, som en viktig allmän hälsa mäter i tropiska regioner var vektorer biter i tidig sortaftonen eller när du konfronteras med epidemier. Syntetmaterialimpregneringsmedel som baseras på N som N-Är Diethyl-M-toluamide (DEET) föreställer en populär metod av skydd från myggor, som kan i sin tur förminska bördan av malaria. Sängen förtjänar bör vara också van vid förminskar nighttimeöverföringen av denna sjukdom.

Källor

  1. http://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/nejmra064142
  2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3438653/
  3. http://www.prb.org/pdf10/neglectedtropicaldiseases.pdf
  4. http://www.who.int/neglected_diseases/diseases/NTD_Report_APPMG.pdf
  5. Meunieren YA, Spela golfboll i hål M, Shumba T, Swanner BJ. Tropiska Sjukdomar: Ett Praktiskt Vägleder för Medicinska Praktiker och Deltagare. OUP USA, 2013; pp. 1-106.
  6. Shetty NP, Shetty PS. Epidemiology av Sjukdomen i Tropikernan. I: KockGC, Zumla A, redaktörer. Mansons Tropiska Sjukdomar. Elsevier Vård- Vetenskaper, 2009; pp. 19-34.

[mer Ytterligare Läsning: Tropiska Sjukdomar]

Last Updated: Oct 27, 2015

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post