Är Vad den Akut Myeloid Leukemiaen?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Leukemiaen är cancern av vitblodcellerna. Det kallas blodcancer i allmänningspråk.

Typer av leukemiaen

I akut leukemia fortskrider villkora snabbt i motsats till i kronisk leukemia. Leukemiaen delas in i fyra ha som huvudämne typer: -

 • Akut myeloid leukemia (AML)
 • Kronisk myeloid leukemia (CML)
 • Akut lymphoblastic leukemia (ALL)
 • Kronisk lymphoblastic leukemia (CLL)

Denna artikel fokuserar på AML-typ av leukemiaen.

Annat namnger för AML

Den Akut myeloid leukemiaen (AML) är också bekant som:

 • akut myelocytic leukemia
 • akut myelogenous leukemia
 • akut granulocytic leukemia
 • akut nonlymphocytic leukemia

Benmärg och stemceller

Normalt produceras blodceller av benmärg. Benmärg är en spongy materiell funnen insida benen.

Det finns stemceller inom benmärgen som mognar för att bilda blodcellerna. Stemceller har kapaciteten att skapa andra specialiserade celler.

Dessa stemceller är ansvariga för skapelsen av röda blodceller som hjälper att bära syre till olika delar av förkroppsliga, vitblodceller, som bildar immunförsvaret och slagsmål av att invadera microbes och platelets, som hjälper i att klumpa ihop och förhindrande av blödning. Benmärgen producerar mognar bildar av varje av dessa typer av celler.

Händer Vad i AML?

I leukemia missar frigör den upprörda benmärgen för att frigöra vuxen människa och mogna celler och ett stort nummer av omogna vitblodceller som är bekant som tryckvågceller.

Dessa tryckvågceller avbryter det normala balanserar av celler i blod som leder till brist av röda blodceller orsaka blodbrist och platelets orsaka blöds tendenser.

Brist av vuxen människa och mognar hjälpmedel för vitblodceller som ökande riskerar av infektioner som väl.

I AML påverkas växer snabbt föröka sig de myeloid precursorsna och och i ett obehärskadt sätt.

Orsakar och riskerar dela upp i faktorer för AML

Genetiskt och miljö- orsakar har citerats som riskerar dela upp i faktorer för AML-ALL något liknande. Miljö- orsakar inkluderar exponering till utstrålning, och kemikalieer gillar benzene.

Tecken av AML

Tecken av den akut myeloid leukaemiaen, gillar ALLA, börjar vanligt långsamt och fortskrider därefter snabbt. Tecknen förvärrar som numrera av omogna vitblodceller i blodförhöjningarna.

Några av tecknen inkluderar blodbrist, eller gränsen flår, tröttar ut, och tirednessen, breathlessness och upprepade infektionepisoder och att mörbulta och att blöda episoder, som är, frekventerar och ovanligt.

Epidemiology

Den Akut leukaemiaen är en ovanlig typ av cancer. I Förenade kungariket diagnostiseras omkring 7.600 folk varje år med leukaemia, och av dessa har omkring 2.300 folk akut myeloid leukaemia.

Denna cancer är mer gemensam - sett i individer över 65 och är ovanlig i individer under 40. Genomsnittsåldern av en tålmodig med AML är omkring 67 år.

Enligt AmerikanCancerSamhälle bedömningar för United States för 2012 finns det 47.150 nya fall av leukemiaen (alla sorter) och 23.540 dödar från leukemia. Av dessa 13.780 nya fall beräknas för att vara AML i vuxen människa, och det finns beräknade 10.200 dödar från AML.

AML är mer allmänning i manlig än kvinnlig. Livstiden riskerar av att få AML för den genomsnittliga manen är omkring 1 i 232; för den genomsnittliga kvinnan är riskera omkring 1 i 278 i Förenta staterna.

Behandling och prognos eller framtidsutsikt

Kemoterapi är den standarda behandlingen för AML. Några underordnad typ av AML bär en mer fattig framtidsutsikt än andra. Det mer Unga folket med villkora ansar för att ha ett bättre resultat än äldre folk.

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Källor

 1. http://www.nhs.uk/conditions/Leukaemia-acute/Pages/Introduction.aspx
 2. http://www.cancer.org/acs/groups/cid/documents/webcontent/003110-pdf.pdf
 3. http://www.lls.org/content/nationalcontent/resourcecenter/freeeducationmaterials/leukemia/pdf/amlguide.pdf
 4. http://www.ascp.org/PDF/Books/Chapter-18.pdf
 5. http://www.leukaemia.com/fileadmin/dl-docs/booklets/2008_booklet_acute_myeloid_leukaemia.pdf

mer Ytterligare Läsning

Last Updated: Oct 7, 2014

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post