Är Vad Anaphylaxis?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Anaphylaxis är ett liv - att hota medicinskt nöd-. Den är i stort ett strängt och bildar dödligt av allergisk reaktion som kan påverka flera system av förkroppsliga. Anaphylaxis är också bekant, som anaphylaxis chockar.

De livsviktiga områdena som påverkas av anaphylaxis, inkluderar: -

  • Andning och flygbolag
  • Struphuvudet eller uttrycka boxas som bildar öppningen av flygbolagen
  • Blodcirkulation

Möjligheten startar för anaphylaxis

Anaphylaxis är den överväldigande reaktionen av huvuddelens immunförsvar till en vikt liksom mat. Immunförsvaret går in i en overdrive som märker vikten som en utländsk invader.

Vikter, som provocerar allergiska reaktioner, är bekant som allergens. Gemensamt bekant allergens, som kan leda till anaphylactic reaktioner, inkluderar kryp sticker, tokigt (speciellt jordnötter), mjölkar, skaldjuret, några antibiotikummar liksom penicillins Etc.

Tecken av anaphylaxis

Tecknen av anaphylaxis inkluderar sträng svårighet i andning som kan kommas med omkring plötsligt efter exponering till medlet orsaka allergin.

Tålmodigt klagar av yr känsla och kan förlora medvetenhet.

Det finns den stränga klådan och rashes över flå som en del av den allergiska reaktionen.

Det finns att svälla av kanter, räcker och fot och vänder mot. Detta kallas angioedemaen.

Blodtrycknedgångarna lämna snabbt och drastiskt flåförkylningen och clammy.

Behandling av anaphylaxis

Anaphylaxis bör alltid behandlas som en nöd- läkarundersökning. Tålmodig bör kommas med till den nöd- avdelningen för medicinsk uppmärksamhet så snart som möjligheten.

Vanligt är den administrerade effektivaste och mest första behandlingen en injektion av ettallergi medel för anaphylaxis kallat adrenalin.

För de, som var benägen till allergier och har haft ett anaphylactic att chocka för och att hålla en adrenalinauto-insprutningspump på räcka, eller att ha på sig vakna armband för den medicinska allergin kan hjälpa i ID.

Auto-insprutningspumpen bör injiceras in i deras lårmuskel, och rymt in förlägga för 10 understöder.

Resultat

Behandlat med adrenalin som mest folk gör full återställning med inte långsiktigt sjuk, verkställer. Anaphylaxis för Dödar är sällsynt och uppstår tack vare, när endast ingen behandling ges. Omkring 20-30 sådan dödar uppstår varje år.

Förhindra anaphylaxis och epidemiology

Anaphylaxis kan förhindras, genom att undvika som är bekant, startar i den känsliga personen. Omkring 1 i 12 personer har en repetitionattack av anaphylactic att chocka. Anaphylaxis påverkar endast 1 i 1.300 folk i England och är thus förhållandevis ovanlig.

Anaphylaxis kan uppstå på någon ålder och är litet mer allmänning i kvinnlig än manlig. De med allergiskt villkorar liksom astma, eller det atopic eksemet är mer på riskerar av framkallande anaphylaxis.

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Källor

  1. http://www.nhs.uk/conditions/Anaphylaxis/Pages/Introduction.aspx
  2. http://www.sglos-pct.nhs.uk/clinical/ManagementofAnaphylaxis.pdf
  3. http://www.nice.org.uk/nicemedia/live/13626/57474/57474.pdf
  4. http://www.resus.org.uk/pages/reaction.pdf
  5. http://www.mainegeneral.org/workfiles/MGHAAllergyAsthma/anaphylaxis.pdf
  6. http://www.semes.org/revista/vol21_3/11_ing.pdf

mer Ytterligare Läsning

Last Updated: Oct 7, 2014

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post