Är Vad den Kroniska Obstructive Pulmonary Sjukdomen?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Den Kroniska obstructive pulmonary sjukdomen (COPD) är ett sortiment av lungoordningar som inkluderar: -

 • kronisk bronkit
 • emphysema
 • kronisk obstructive flygbolagsjukdom

Som det känt föreslår, finns det blockeringen i flygbolag, och den tålmodig vänder mot typisk svårigheter, i att andas tack vare begränsa av deras flygbolag. Tecken av COPD inkluderar: -

 • breathlessness när speciellt fysiskt aktiv
 • ihärdig hosta med expectoration av slem
 • upprepade och återkommande vanligt bröstkorginfektioner

Orsakar av COPD

att Röka är en av de viktigast orsakar av COPD. Riskera av COPD ökas av flera veck i rökare än i non-rökare. Riskeralöneförhöjningarna med individer som har rökt för längre varaktigheter och har varit eller är skurkrollrökare.

att Röka orsakar retning, och scarring av de inre väggarna av flygbolagen som leder till lyftt detta, riskerar. Denna ihärdiga inflammation över långa år av att röka blytak till permanenten ändrar i lungen.

Väggarna av flygbolagen blir tjocka och jordbruksprodukter mer mucus. Skada till luftasäckarna och väggar av flygbolagblytaket till emphysemaen och lungsna förlorar deras andning för det normalaspänststunder. De mindre flygbolagen blir också förskräckt och begränsat leda till blockeringen.

Annat mindre viktigt orsakar av COPD inkluderar de tack vare:

 • luftförorening
 • damma av
 • ångar
 • genetiska oordningar

COPD-statistik

COPD är en av de mest respiratoriska sjukdomarna för allmänningen och är en av den under-mest diagnostiserade lungen villkorar. Diagnosen vanligt göras inte för 50.

Det tänks att det finns över 3 miljon folk som bor med sjukdomen i UKEN. Av dessa har endast omkring 900.000 diagnostiserats officiellt med COPD. Detta är främst därför att de med milt eller Arrangerar 1 COPD har ofta minderårigtecken och avfärdas ofta som ha ”en rökare hosta”.

Mest andra länder visar att mer mindre än 6% av befolkningen har berättats att de har COPD. Vid kontrast bar data från prevalencegranskningar ut i ett nummer av länder visar att det om en-inkvarterar upp till av vuxen människa som åldras 40 år och äldre kan ha airflowbegränsning som kunde klassificeras som Arrangerar I: Mild COPD eller higher.

COPD påverkar mer manar, än kvinnor, även om klassar i kvinnor, är ökande med ökande klassar av kvinnarökare.

Diagnos av COPD

COPD behöver att diagnostiseras som tidig sort som möjlighet. Tidig sortdiagnosen och ledning kan hjälpa att förhindra brutto- skada till lungsna. Flera andning testar såväl som avbilda gillar studier X-strålar används, i diagnostisering av COPD.

Ledning av COPD

Första steg, i behandling av COPD, stoppar att röka fullständigt. Skadan, som har redan uppstått till lungsna, ofta kan inte vändas om, emellertid kan fortgången av sjukdomen saktas.

Behandlingar för COPD gäller vanligt befriande tecknen med läkarbehandlingen. Dessa läkarbehandlingar tas av inandning och kallas vanligt bronchodilators, därför att de kan hjälpa att vidga de begränsade flygbolagen.

Kirurgi är endast ett alternativ för ett litet nummer av folk med sträng COPD.

Förhindrande av COPD

COPD kan förhindras till en bestämd grad av danandeändringar i livsstilen. En av den viktigaste vägen att förhindra COPD är, genom att avsluta att röka. Exponering till tobak röker, dammar av, luftar föroreningar som Etc. hjälper också, i att förhindra COPD i känsliga individer.

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Källor

 1. http://www.nhs.uk/conditions/chronic-obstructive-pulmonary-disease/Pages/Introduction.aspx
 2. http://www.bcguidelines.ca/pdf/copd.pdf
 3. http://www.nice.org.uk/nicemedia/live/13029/49401/49401.pdf
 4. http://www.lung.org/assets/documents/publications/solddc-chapters/copd.pdf
 5. http://www.who.int/respiratory/copd/GOLD_WR_06.pdf

[mer Ytterligare Läsning: Kronisk Obstructive Pulmonary Sjukdom]

Last Updated: Feb 16, 2016

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post