Är Vad Collagenen?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Collagenen är ett protein som göras upp av amino-syror, som i sin tur byggs av kol, syre och väten. Collagenen innehåller specifika amino syror - Glycine, Proline, Hydroxyproline och Arginine. 

Collagensmink ungefärligt 30% av proteinerna inom förkroppsliga. Dessa är tuffa, och starkt strukturerar grundar all över förkroppsliga: i ben, senor och ligament.

Var finnas collagenen?

I natur finnas collagenen exklusivt i djur, speciellt i kött- och connectivesilkespappren av däggdjur. Collagenen är en del av connectivesilkespappret som i flå hjälper i firmness, suppleness, och konstantförnyandet av flår celler. Collagenen är livsviktig för flår spänst.

Ligament är en annan typ av connectivesilkespappret som fäster två ben och rymmer därför fogar ihop tillsammans. Senor är liknande men olik typ av silkespappret som fäster musklerna till benen. Alla dessa silkespapper, benen, ligament, senor och de skeletal musklerna sig själv, göras upp av proteiner. Ett av de mest dominera proteinerna kallas collagenen.

Collagenen är det huvudsakliga del- av connectivesilkespappret och är det mest överflödande proteinet i däggdjur, danande upp omkring 25% till 35% av det nöjda hel-förkroppsliga proteinet. 

Avbilda av collagenfibrils
Enmicroscopy avbildar av collagenfibrils i en collagenfiber. Avbilda Krediterar: UChicago Argonne LLC

Vad gör collagenen?

Collagenhjälp som ger styrka till olikt, strukturerar av förkroppsliga och skyddar också strukturerar något liknande flå, genom att förhindra absorbering och att fördela av pathogenic vikter, miljö- toxins, microen - organismer och cancerous celler. Collagenprotein är cementera som rymmer allt tillsammans. 

Collagenen är också närvarande sammanlagt slätamuskelsilkespappren, blodkärldigestivkexområdet, hjärtan, gallbladderen, njure och blåsainnehav cellerna och silkespappren tillsammans. Collagenen är även ha som huvudämne som är del- av håret och, spikar.

Åldras och collagen

Med ålder saktar collagenproduktionen, och cellerna strukturerar försvagar. Flå får tunnare och är lättare att skada, får flår rynkar hår livlöst, sjunkanden och, senor, och ligament blir mindre resår, fogar ihop får styv Etc.

Strukturera av collagenen

Collagenen uppstår microscopically i långsträckt fibrils. Den finnas i fintrådiga silkespapper liksom senan, ligament och flår och är mestadels också överflödande i cornea, ben, blodkärl, brosk, intervertebral diskett och digestivkexområdet.

I muskelsilkespapper collagenservar som en ha som huvudämne som är del- av endomysium. 1 till 2% av musklerna bildas av collagenen, och omkring 6% av slutsumman väger av muskler bildas av collagenen. Gelatin som används i mat, är collagenen som irreversibly har irreversibly hydrolyzed.

Molekylärt strukturera av collagenen

I mid-1930 upptäcktes collagenen först för att ha ett molekylärt att strukturera. Cricken för Nobel laureates, Pauling, Rich och Yonath och andra inklusive Brodsky, Berman och Ramachandran har forskat strukturera av collagenen, och deras möjlighet fungerar.

Efter flera spekulationer av individpeptiden har kett, modellerar finalen som har framkallats är ”Madrasen” modellerar, som g ett i grunden korrekt modellerar av den quaternary molekylen strukturerar, även om denna modellerar krävde fortfarande någon förfining. Den är ettspiralformigt strukturerar.

Collagenen packas vidare in i fibrillar collagentyper med hexagional, eller quasi sexhörnigt formar. Emballaget kan vara ”täcka-något liknande” eller microfibrillar. De microfibrillar strukturerar av collagenfibrils i senan, cornea, och brosk har direkt avbildats av elektronmicroscopy. 

De microfibrillar strukturerar av vuxen sena bekräftades i 2006 av Fraser, Mjölnare och Wess (amongst andra). De grundar denPeriodiska pentameric ordningen och som benämner den microfibril.

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Källor

 1. http://www.karinherzog.co.uk/PDF/Articles/Collagen.pdf
 2. http://www.reshapebook.com/ProteinReport.pdf
 3. http://www-personal.umich.edu/~egatenby/collagen%20eyre%20chapter.pdf
 4. http://fabad.org/fabad.org/pdf/volum32/issue3/139-144.pdf

mer Ytterligare Läsning

Last Updated: Sep 8, 2014

Advertisement

Comments

 1. Craig Crawford Craig Crawford United Kingdom says:

  Amino acids are not amino acids without Nitrogen, yet this article does not state this. Without Nitrogen, it is not an amino acid.

  "Collagen is a protein made up of amino-acids, which are in turn built of carbon, oxygen and hydrogen."

  Since this statement lacks Nitrogen, I seriously doubt the credentials of this "doctor."

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post