Är Vad Gastroenterology?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Enligt AmerikanHögskolan av Gastroenterology är Gastroenterology studien av det normala fungerar och sjukdomar av esophagusen, magen, den små inälvan, kolonet och ändtarmen, bukspottkörteln, gallbladderen, vresighetkanalerna och levern.

En gastroenterologist behöver att ha en specificerad överenskommelse av det normalaphysiologyen allra de ovannämnda organen, såväl som motilitet till och med inälvorna och det gastrointestinala området för att att underhålla en sund matsmältning, absorbering av nutrients, borttagning av förloradt och metabolic bearbetar.

En gastroenterologist behöver också att ha en klar överenskommelse av krämpor som påverkar organen av den gastrointestinala systemnågot liknande:

 • peptic sårsjukdom
 • gastric cancer
 • esophageal cancer
 • achalasia
 • Barrets esophagus
 • kolonpolyps
 • kolon- och tarmcancer
 • pancreatitis
 • bukspottkörtel- cancer
 • cholecystitis
 • biliary områdessjukdom
 • gallbladderstenar och cancer
 • hepatit
 • gastroesophageal reflux
 • kolit
 • näringsrika problem och malabsorption,
 • Retligt TarmSyndrom (IBS)
 • en vara värd av annan sjukdom villkorar

Utbildning

En Gastroenterologist måste först avsluta tre-år en Inre Medicinuppehåll. Han eller hon är därefter valbara för extra specialiserad utbildning (gemenskap) i Gastroenterology för två till tre år. Detta hjälpmedel per slutsumma av 5-6 år av extra specialiserad utbildning efter medicinsk fakultet.

Gemenskapen är ett praktiskt intensivt, och rigoröst programmera som ger tillfället till deltagaren i utbildning att lära direkt från nationellt igenkända experter och att fungera för att få en specificerad överenskommelse av gastrointestinala sjukdomar.

Start från utvärdering av tålmodig till att att bry sig för dem i kontoret såväl som i sjukhuset är delen av utbildningen. Utbildning gäller att lära endoscopy (övreendoscopy, sigmoidoscopy, och koloskopin), endoscopic biliary undersökning (den endoscopic retrograde cholangiopancreatographyen eller ERCP), endoscopic mucosal resection eller EMR, den endoscopic ultrasounden (EUS) Etc.

Tillsammans med endoscopy utbildas de också, i att utföra avancerade endoscopic tillvägagångssätt liksom polypectomy, esophageal och inälvs- dilation och hemostasis. De undervisas hur man tolkar att avbilda, och patologiresultat för att att göra för att anslå rekommendationer till fest villkorar.

Gemenskapen has uppsikt över av medborgaresamhällenågot liknande som Amerikanen Stiger Ombord av Inre Medicin, AmerikanHögskolan av Gastroenterology, den Gastroenterological Anslutningen för Amerikan och AmerikanSamhället för Gastrointestinal Endoscopy.

Stiga ombord attesteringen testar administrerat av Amerikanen Stiger Ombord av Inre Medicin, Efter avslutning av gemenskapen gastroenterologistsna har varit kvalificerad att ta Gastroenterologyen. När de har lyckat avslutat denna undersökning, är de ”Stiger Ombord Auktoriserad revisor.”,

Förnyande av attesteringen

Gastroenterologists förnyar deras stiger ombord attestering till och med Amerikanen Stiger Ombord av den Inre Medicinen (ABIM) via Underhållet av Attesterings (MOC)programet.

För detta behöver gastroenterologists att planlagd, att ta och passera det säkra ABIM-GastroenterologyUnderhållet av AttesteringsUndersökning såväl som att tjäna 100 pekar i Själv-Utvärdering av Medicinsk Kunskap och Själv-Utvärdering av Practice Kapaciteten.

I sistnämnden testa dem är nödvändigt att tjäna en minimi av 20 pekar av medicinsk kunskap, och 20 pekar av övar kapacitet. De återstående 60na pekar kan vara från antingen medicinsk kunskap, övar kapacitet eller båda.

ABIM-GastroenterologyUnderhållet av AttesteringsUndersökning utvärderar kunskapen, och den kliniska domen i relevant områden av övar. Examen ifrågasätter framkallas av ett lag av gastroenterologists i praktiken och i akademisk medicin. Den datorbaserade undersökningen erbjuds två gånger ett år - fjädra in och nedgången.

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Källor

 1. http://s3.gi.org/patients/ccrk/WhatIsAGastro.pdf
 2. http://www.abim.org/pdf/publications/gastroenterologists-moc-guide.pdf
 3. http://www.questdiagnostics.com/hcp/intguide/Gastro.pdf
 4. http://www.ficci.com/files-for-short-time/Gastroenterology.pdf

Last Updated: Oct 8, 2014

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post