Är Vad Gestational Sockersjuka?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Gestational sockersjuka är en bilda av sockersjuka som påverkar gravid kvinna. Gilla annat bildar av mellitus sockersjuka, villkorablytaket till lyftt ett jämnt blodsocker.

Holmecellerna av jordbruksprodukter för bukspottkörteln ett hormon kallade normalt insulin, ett hormon som hjälper förkroppsliga för att reglera blodsocker och för att använda det som en källa av energi. De två huvudsakliga typerna av sockersjuka är typ - sockersjuka 1 och skrivar - 2 sockersjuka. I typ - sockersjuka 1, förkroppsliga producerar ingen insulin och uppenbar tidig sort för tecken vanligt på i liv. Detta villkorar ses också till som barnslig sockersjuka eller tidig sort-start sockersjuka. I typ - 2 sockersjuka, förkroppsligakuggningarna till jordbruksprodukter nog insulin som möter dess krav och/eller, eller cellerna av förkroppsliga reagerar inte tillräckligt till beloppet av insulin som produceras av bukspottkörteln.

I gestational sockersjuka är jämnt en gravid kvinna blodsocker högre, än det är vanligt, och insulin produceras för lite för att stimulera adekvat uptake av glukos från bloodstreamen av celler. Det jämnt av glukos i blod återstår därför kicken.

Omkring två till fem procent av gravid kvinna i England och Wales har sockersjuka. Mestadels har dessa kvinnor är gestational sockersjuka, även om några kan också ha typ - 1 eller att skriva - 2 sockersjuka.

Diagnos och behandling

Gestational sockersjuka kan diagnostiseras av rutinmässigt testa för blodsocker. Testar den van vid kontrollen för sockersjuka inkluderar fastablodglukos, som mäter blodsockret omkring åtta timmar efter det sist målet; posta prandial blodglukos, som mäter blodsocker två timmar efter ett mål, och glycated haemoglobin (HbA1c), som hjälp bestämmer blodglukos, kontrollerar över de föregående tre månaderna.

Gestational sockersjuka kan vanligt kontrolleras, genom att klara av banta, och ta stamgäst öva. Emellertid kan några kvinnor kräva läkarbehandlingar liksom insulin, eller metforminen som kommer med deras blodsocker jämnt under, kontrollerar. Det är viktigt att avkänna, och att diagnostisera gestational sockersjuka, som detta villkorar, kan leda till födelsekomplikationer liksom för tidig födelse, placental abruption, macrosomia och lågt blodsocker i det nyfött.

Granskat av Sally Robertson, BSc

Källor

[mer Ytterligare Läsning: Gestational Sockersjuka]

Last Updated: Oct 14, 2014

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post