Är vad Ghrelin?

Ghrelin är ett hormon som produceras av specialiserade celler som fodrar magen och bukspottkörteln.

I magen inkluderar celler, som avsöndrar ghrelin, cellerna P/D1 i fundusen eller övredelen av magen och i bukspottkörteln, ghrelinen som avsöndrar celler, kallas epsilonceller.

Ghrelin är ett av de huvudsakliga hormonen som stimulerar hunger. Ghrelin jämnar förhöjning för mål, och minskning efter mål, rotar en mekanism, som har dess, i hypothalamusen. Om sidohypothalamusen tas bort (som sett i djura studier), blir matning mindre frekventerar att leda till strängt väger förlust och död. Om den ventromedial hypothalamusen tas bort, matande förhöjningar och att leda för att väga affärsvinst och sträng fetma.

Ett hormon, som motverkar, verkställer av ghrelin är leptin, som produceras av det feta eller fett- silkespappret i förkroppsliga. Leptin framkallar satiation eller en känsla av fullständigheten efter ett mål. När den jämna leptinen är kicken, minskas hunger. Sedan ghrelinförhöjningar hungrar, väger flera förlusttillvägagångssättsyfte att förminska den jämna för att förhöjningsatiationen för ghrelinen, även med ett litet mål.

Fungerar av ghrelin

Ghrelin leker en viktig roll i hunger och väger därför affärsvinst. Kallade också receptoren för tillväxthormon (GHS)secretagogue, ghrelinreceptoren upptäcktes i 1996. Benämnaghrelinen baseras på hormon roll som enfrigörande peptide för tillväxt.

Ghrelin är också viktig för ett processaa som kallas som är neurotrophy, som ser till hjärnans kapacitet att anpassa till nya miljöer, och att lära nytt bearbetar.

Studier föreslår att ghrelinen skriver in hippocampusen av hjärnan från blod och förändrar anslutningarna mellan nerver och celler för att förhöja att lära och minne. Att lära är mest effektiv alltigenom dagen och när magen är tom, som är när ghrelinen jämnar, är högre.

Källor

  1. http://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJMoa012908
  2. http://userwebs.pomona.edu/~ejc14747/student%20presentations/mckibben_ghrelin.pdf
  3. http://jb.oxfordjournals.org/content/early/2011/10/31/jb.mvr134
  4. http://www.webpages.uidaho.edu/ruminant_nutrition/Reading%20materials%20411/Ghrelin%20a%20hormone%20regulating%20food%20intake%20and%20energy%20homeostasis.pdf
  5. http://physrev.physiology.org/content/85/2/495
  6. http://pharmrev.aspetjournals.org/content/61/4/430.full.pdf
  7. http://diabetes.diabetesjournals.org/content/50/4/707.abstract

[Mer ytterligare läsning: Ghrelin]

Last Updated: Aug 23, 2018

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post