Är Vad Halsbrännan (Syrlig Reflux)?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Halsbrännan är ett tecken ganska än en sjukdom. Det är ett tecken av denEsophageal refluxsjukdomen eller ”syrlig reflux”. Denna är en allmänning villkorar när syran som produceras i magen läcker ut och sipprar tillbaka in i esophagusen eller mat leda i rör.

Esophagusen är ett rör som göras upp av muskler, och fodrat med det känsliga mucosal lagrar inom det kör från munnen till magen. Som mage syra läcker in i esophagusen, leder den till halsbrännan, eller bränningbröstkorgen smärtar eller förorsakar obehag. Illviljan faktumet, som smärta har ingenting att göra med hjärtan, dess läge är resonera för nomenklaturen.

Läckaget av syran in i för esophagusen blytaket också till en sur eller bitter smak i baksidaen av munnen och i stränga fall, smärtar och att svälja för svårighet. Mest folk har syrlig reflux för mage på något att peka i deras liv, endera som halsbränna- eller syraregurgitation.

Orsakar av halsbränna

Syrlig reflux eller halsbrännan kan orsakas multipel dela upp i faktorer tack vare. Normalt bevakas esophagusen på dess lägre avslutar vid en ventilnågot liknande utfärda utegångsförbud för kallat den lägre esophageal sphincteren (LES). LESEN agerar något liknande en ventil som öppnar för att låta mat skjutas in i magen. Det slut som förhindrar syra som läcker ut ur magen och in i esophagusen. I personer med syrlig reflux kan muskeln av denna sphincter inte vara funktionsduglig riktigt.

I tillägg smärtar de, som är rökare, alkoholister, take relievers gillar Ibuprofen och konsumerar ett kryddigt eller en kick - fett bantar, är obese, överviktigt, eller gravid, var på ett mer stor riskerar av att få syrlig reflux och halsbrännan.

I tilläggskoffeinet som innehåller matar, gilla choklader, kaffe, och pepparmint försvagar också LESEN. Något folk får halsbrännan, när de krökningen över eller lien besegrar.

Frekvensen av syrlig reflux för magen varierar från en person till another. Riskeralöneförhöjningarna med ålder och kan markant minskninglivskvalitet och överallt brunn-att vara. 

Riskerar tillhörande med halsbränna- eller syrareflux

Om lämnat untreated, kan magesyran irritera det inre fodrar av esophagusen. Detta kan leda till esophagitisen. I strängare fall kan detta leda för att öppna skav eller sår inom esophagusen. Detta kallas den erosive esophagitisen. Med tiden i sällsynta fall kan detta vända in i cancer (esophageal cancer).

Behandling av halsbrännan

Behandling av syrlig reflux behöver att inkludera en ha som huvudämne som är del- av livsstiländring. När detta missar, klivas terapi upp till inkluderar antisyror som hjälper att neutralisera verkställer av magesyra. Livsstiländringar inkluderar: -

  • avslutning av att röka
  • förminskande alkoholintag
  • att förlora väger
  • öva regelbundet
  • undvika fettiga och kryddiga matar Etc.

Läkarbehandlingar, som förminskar secretionen av magesyran som kallas Proton Pumpa Inhibitors, är en av stöttepelarna av terapi i syrlig reflux. Behandling av syrlig reflux är vanligt lyckad, men återfall är allmänningen. Nästan halvan av de behandlade individerna erfar en retur av tecken efter ett år.

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Källor

  1. http://www.nhs.uk/conditions/Gastroesophageal-reflux-disease/Pages/Introduction.aspx
  2. http://digestive.niddk.nih.gov/ddiseases/pubs/gerd/gerd_508.pdf
  3. http://s3.gi.org/physicians/guidelines/GERDTreatment.pdf
  4. http://gastro.ucsd.edu/fellowship/materials/Documents/GERD/AGA%20guidelines%20on%20management [1] .pdf

mer Ytterligare Läsning

Last Updated: Oct 8, 2014

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post