Är Vad Hydrocephalusen?

Vid Sally Robertson, BSc

Hydrocephalusen ser till en för mycket av vätska inom hjärnan. Denna ackumulerade vätska förlägger ökande pressar på hjärnan, som kan orsaka hjärnskada.

Som ”bevattna på hjärnan,” Även Om hydrocephalusen har ibland föregående setts till, är vätskan, som ackumulerar i hjärnan, inte att bevattna. Vätskan är cerbrospinalvätska (CSF), en colorless klar vätska, som innehåller glukos, och är mer viscous än bevattnar. Omkring 500 ml av CSF produceras i våra hjärnhål varje dag. Den cirkulerar runt om under-arachnoiden utrymmet som omger hjärnan och ryggmärgen och flödar till och med hål i hjärnan som kallas ventriklar och, kanaliserar sett till som foramina. CSF dämpar hjärnan, genom att agera som en stötdämpare såväl som att ge hjärnan med nutrients och att ta bort förlorada produkter. Endast omkring 120 till 150 ml av CSF kan innehållas i hjärnan på någon given tid, så några överskottsCSF-flyttningar in i bloodstreamen via ventiler som ses till som arachnoidvillina.

Hydrocephalusen kan framkalla, om för mycket CSF produceras, om flödet av CSF blir blockerat, eller om ett problem uppstår med arachnoidvillina som förhindrar CSF som tömms in i bloodstreamen. Om några av dessa uppstår, pressar starten för hjärnventrikel- och under-arachnoiden utrymme som sväller, som den ökande vätskan orsakar, för att bygga. Om problemet inte behandlas prompt, kan resultatet vara den permanent hjärnskadan.

Typer av hydrocephalusen

Det finns tre huvudsakliga typer av hydrocephalusen. Den första typen är närvarande på födelse och ses till som den medfödda hydrocephalusen. Den kan orsakas av födelse hoppar av liksom bifida spina eller som en följd av händelser som kan uppstå under foster- utveckling liksom infektion.

Understödjatypen framkallar på tiden av födelse eller på något pekar efter födelse och ses till som den fångna hydrocephalusen. Detta kan framkalla på någon ålder och kan framkalla som resultatet av en skada eller som en komplikation av sjukdomen, till exempel. Skada orsakadt till hjärnan vid sådan händelseresultat i förstorade hjärnventriklar som fyller med överskottsen CSF eller blockeringar, som förhindrar CSF som tömms in i bloodstreamen.

Den tredje typen kan påverka individer av någon ålder, men är mest gemensam - sett i folk som åldras 50 år eller äldre. Det kallas det normala pressar hydrocephalus (NPH) och kan framkalla som en följd av händelser liksom slår, den head skadan, tumoren, infektion eller komplikationer efter kirurgi.

Tecken

Denna hjärnskada kan leda till olika olika tecken. Några av de huvudsakliga tecknen av hydrocephalusen inkluderar:

 • Huvudvärken hånglar smärtar
 • Nausea och spy
 • Suddig eller dubbel vision
 • Förvirring

Några individer kan också erfara:

 • Fattig koordination
 • Svårigheten med balanserar
 • Gå för Svårighet
 • Urin- och/eller tarmincontinence

Individer med hydrocephalus kan inte erfara alla dessa tecken, men de framkallar vanligt mer än ett av dem.

I fall av NPH kan ackumulationen av CSF vara gradvis, och tecken kan framkalla långsamt över en period av månader eller år. Uppstående de mest gemensam tecknen är svårigheten som går, incontinencen och problem med att bearbeta information.

Tecknen av den medfödda hyrdocephalusen visas vanligt tidig sort på i barndom och inkluderar typisk muskelspasms, ett ovanligt stort huvud storleksanpassar, retlighet, svårighetsmatning och drowsiness.

Diagnos

Det huvudsakligt att närma sig till diagnostisering av hydrocephalus är en hjärnbildläsning, som kan vara en dator- tomography (CT)bildläsning eller en magnetisk resonans som avbildar (MRI) bildläsning. Bildläsningarna är van vid söker efter någon uppbyggnad av CSF, och teckenet av ökande pressar i hjärnan. En manipulera kan också utföra en läkarundersökningbedömning för att utvärdera tecken, testar en syna för att kontrollera för någon bulnad bak syna som by orsakas, pressar byggande upp i hjärnan och en lumbarpunktering till extraktet CSF och kontrollerar den jämna pressa.

En lumbarpunktering gäller att sätta in en visare mellan två kotor för lumbar (lägre baksida) och in i ett utrymme var CSF innehålls. Ett litet belopp av CSF tas bort via en injektionsspruta, och pressa kontrolleras. Efter lumbarpunkteringen, den tålmodig har bedömts för att se huruvida att ta bort, har CSFEN förbättrat deras tecken.

Behandling

Hydrocephalusen behandlas vanligt genom att använda en apparat som kallas en shunta, som är ett tunt rör, som inympas surgically i hjärnan för att ge en kanalisera, som överskottsen CSF kan tömmas av i väg från hjärnan. De fluid flyttningarna långt från hjärnan till en annan kroppsdel, vanligt magen, var den absorberas därefter in i bloodstreamen. En full återställning är möjligheten, när tålmodig behandlas med en shunta.

Tillfälligt behandlas vuxen människa med hydrocephalus genom att använda ett tillvägagångssätt som ses till som third ventriculostomy. Här spela golfboll i hål ett litet göras under den tredje hjärnventrikeln, som låter CSF koppla förbi en peka av blockeringen.

Källor

 1. http://www.nhs.uk/conditions/Hydrocephalus/pages/introduction.aspx
 2. http://psyc.jmu.edu/school/documents/Hydrocephalus.pdf
 3. www.choa.org/.../Hydrocephalus.pdf
 4. http://www.brainandspine.org.uk/hydrocephalus-water-brain-and-shunts
 5. https://www.headway.org.uk/hydrocephalus.aspx
 6. http://www.medicinenet.com/hydrocephalus/article.htm
 7. http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/hydrocephalus/basics/definition/con-20030706

Last Updated: Sep 17, 2015

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post