Är Vad Immunologi?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Immunologi är förgrena sig av biomedicalvetenskap som handlar med svaret av en organism till den antigenic utmaningen och dess erkännande av vad är själven och vad inte är. Den handlar med försvarmekanismen däribland all kemiska och biologiska rekvisita för läkarundersökningen, av organismen som hjälper den att bekämpa dess mottaglighet till utländska organismer, materiellt, Etc.

Innate och lämpliga immunförsvar

Immunförsvaret delas in i de, som är statisk elektricitet, eller innate till organismen och de, som är svars-, eller lämpligt till en potentiell pathogen eller en utländsk vikt.

Det innate systemet av immunitet är på evolutions- benämner, det äldre systemet som bildar första fodrar av försvar. Det är non-närmare detalj, och motståndet är statisk elektricitet (det inte förbättrar med upprepad exponering, och det finns inte något minne på följande exponeringar). Detta inkluderar läkarundersökningförsvar liksom flår, & epithelial ytbehandlar, cilia, commensual floror, acidic gastric tillfredsställer, feber Etc. som Andra är biochemical försvar liksom lösligt - lysosymen som är akut arrangerar gradvis personer som reagerar och komplement, fibronectinen, interferons. Cell- delar inkluderar naturliga mördareceller, RES-phagocytes.

Det lämpliga systemet är understödja fodrar av försvar och aktiveras, när det innate systemet har förkrossats. Det är specifikt till det infective medlet och kan lagra informationen om invaderen som minne för att visa ett förhöjt svar till den följande utmaningen.

Är Vad immunologi?

Immunologiavtal med fysiologiskt fungera av immunförsvaret påstår av både vård- och sjukdom såväl som krånglar in av immunförsvaret i lika allergier för immunological oordningar, hypersensitivities, immun brist, transplantatkassering och autoimmune oordningar.

Immunologi handlar med kemiska och fysiologiska kännetecken för läkarundersökningen, av delarna av immunförsvaret in vitro, i situ, och in - vivo. Immunologi har en vast samling av bruk i flera discipliner av vetenskap och läkarundersökningvetenskap.

Beskärning av uttryckaimmuniteten

Uttryckaimmuniteten härleddes från Legad uttrycker ”menande immunis” undantar.

Nyckel- lymphoid organ av immunförsvaret

De nyckel- primära lymphoid organen av immunförsvaret är thymuskörteln och benmärg och sekundära lymphatic silkespapper liksom spleen, tonsillar, lymfaskyttlar, lymfaknutpunkter, polyper och flår.

I bra vård- thymuskörtel portionr spleenen, av benmärg, lymfaknutpunkter, och sekundära lymphatic silkespapper kan surgically tas bort utan mycket skada till människor.

De faktiska delarna av immunförsvaret är cell- i natur och inte tillhörande med något specifikt organ. De är brett närvarande i cirkulationsalltigenom förkroppsliga.

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Källor

 1. http://www.icuadelaide.com.au/files/primary/physiology/immunology.pdf
 2. http://www.helmberg.at/immunology.pdf
 3. http://www.sacema.com/uploads/Essential-Clinical-Immunology.pdf
 4. http://www.hhmi.org/biointeractive/guides/immunology/HHMI%20Immunology%20Guide.pdf
 5. http://www.cartercenter.org/resources/pdfs/health/ephti/library/lecture_notes/med_lab_tech_students/LN_Imm_Serology_final.pdf
 6. http://www.louisbolk.org/downloads/1822.pdf

mer Ytterligare Läsning

Last Updated: Apr 15, 2013

Advertisement

Comments

 1. Axmed Sheikh Cabdiraxman Axmed Sheikh Cabdiraxman Ethiopia says:

  How can I differentiate between innate and adaptive immunities ?
  and how can I get enough information about it?

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post