Är Vad Impotens (Erectile Dysfunction)?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Erectile dysfunction är bekant i allmänningspråk som impotens. Den betyder oförmågan att få och underhålla ett uppförande som är nödvändigt för ett tillfredsställande samlag. Denna är ganska vanligt en villkora och påverkar en stor majoritet av manar över 40.

Detta är inte liv-hota villkorar men kan ha ett allvarligt och viktigt att få effekt på livskvaliteten av lidande person, partners och familjer. Det är viktigt att tålmodig bedömas riktigt och utforskat för bakomliggande läkarundersökning och psykologiskt villkorar innan att gå ombord på behandling.

Orsakar av impotens (erectile dysfunction)

Erectile dysfunction kan uppstå flera orsakar tack vare. Dessa kan vara både läkarundersökningen och psykologiskt.

Läkarundersökningen orsakar inkluderar att begränsa av blodkärl av det longstanding kickblodtryck för penisen tack vare, kickblodcholesterolen eller sockersjukan. Den Kirurgiska eller traumatiska skadan till penisen eller hormonal problem kan också orsaka erectile dysfunction.

Bestämt psykologiskt orsakar liksom fördjupningen, ångest, och problem i förhållandena kan också orsaka impotens av erectile dysfunction.

Riskera dela upp i faktorer av erectile dysfunction

Riskera dela upp i faktorer av erectile dysfunction inkluderar:

 • fetma
 • röka
 • kickblodtryck
 • kickblodcholesterol
 • brist av övar
 • sockersjuka
 • metabolic syndrom

Epidemiology för Erectile dysfunction

Över hela världen det finns en kickförekomst (av nya fall), och prevalence av denna villkorar. Stort antal av manar kan inte komma framåt med villkora, och detta kan hjälpmedlet, som det faktiskt numrerar, vara även större.

Med löneförhöjningen av sjukdomar liksom sockersjuka är kickblodtryck och fetma som riskera av denna villkorar, också på löneförhöjningen.

Erectile dysfunction är det mest förhärska av de male sexuella dysfunctionsna (prevalenceålder 30 till 80 år) på 19,2% som jämfört till 31% för alla typer av male sexuella dysfunctions. Det finns en brant löneförhöjning med ålder. Prevalencen av färdiga förhöjningar för impotens for example från 5% för manar åldrades 40 år, till 15% för manar som åldras 70 år. Studier visar att 52% av manar (som åldras 40 till 70 år) påverkades på någon tid (mild 17%; dämpa 25%; sträng 10%) och 40% av manar på ålder 40 kan lida något bildar av erectile dysfunction.

Allra har lidande person om 10-20% av tålmodig med erectile dysfunction ett endast psychogenic eller psykologiskt att orsaka. Emellertid även om en läkarundersökning orsakar, närvarande finns det kan vara tillfogad närvaro av psykologiskt dela upp i faktorer.

Diagnos av erectile dysfunction

Erectile dysfunction behöver att bedömas försiktigt för bakomliggande problem - både läkarundersökningen, hormonal och psykologiskt. En specificerad historia av impotens- och läkarundersökningundersökning hjälper i diagnosen av villkora.

Behandling av erectile dysfunction

Villkora behandlas i första hand, genom att behandla den bakomliggande läkarundersökningen eller det psykologiska problemet. De mest gemensam orsakar är att begränsa av artärerna eller atherosclerosisen. Närvaro av riskerar dela upp i faktorer mandatändringar i livsstil, och adoptera mäter uppehälleblodtryck, socker, och cholesterol kontrollerar under. Stamgästen övar, sunt bantar och att avsluta att röka, att underhålla som är sunt, förkroppsligar väger Etc. är något viktigt mäter.

Det finns flera behandlingalternativ som har bevisat mycket lyckat. Läkarbehandlingen liksom sildenafil (som säljs som Viagra), kan vara van vid klarar av lyckat den i åtminstone två-thirds av manar.

Andra alternativ inkluderar bruk av dammsuger pumpar som uppmuntrar blod att flöda till penisen, och hjälp i uppförandet kan försökas. Det finns flera psykologiska behandlingar liksom kognitiv beteende- terapi (CBT) och könsbestämmer terapi som har visat framgång.

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Källor

 1. http://www.patient.co.uk/doctor/Erectile-Dysfunction.htm
 2. http://www.nhs.uk/conditions/Erectile-dysfunction/Pages/Introduction.aspx
 3. http://www.bbc.co.uk/health/physical_health/sexual_health/erectile_dysfunction.shtml
 4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK38721/
 5. http://kidney.niddk.nih.gov/kudiseases/pubs/ed/ErectileDysfunction_508.pdf
 6. http://www.uroweb.org/gls/pdf/Male%20Sexual%20Dysfunction%202010.pdf
 7. http://www.urologyhealth.org/content/moreinfo/edprimtreatment.pdf

mer Ytterligare Läsning

Last Updated: Jan 27, 2014

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post