Är Vad Melatoninen?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Melatoninen är ett hormon som avsöndras av tallkottkörteln. Tallkottkörteln är en liten körtel som ligger inom hjärnan. Den agerar som ”ett chronobiotic” i förkroppsliga. Detta hormon hjälper med andra ord, i att underhålla de circadian rytmerna för det normala.

Melatoninsecretion

Melatoninen avsöndras av tallkottkörteln i hjärnan.

Secretionen av hormonet uppstår som svar på det ljust, och mörkret cyklar. Normalt förminskas dess produktion genom att vara i ljust ljust. Å andra sidan stimulerar att vara i mörker melatoninfrigöraren. Detta är därför det kallas ofta ` hormonet av mörker'.

Melatonin och flå

Melatoninen påverkar också flå färgar. `en För uttryckamelatoninhjälpmedel flår whitening'. Närvaro av melatoninen orsakar flår att göra mörkare. Den påverkar flå i några djur. Men den ändrar inte flå färgar av människor. Några växter har lilla belopp av melatonin som väl.

Melatoninsyntes

Melatoninen är chemically N-acetyl-5-methoxytryptamine. Den göras från amino syrlig tryptophan. Syntes är i första hand nattlig eller uppstår på natten. Melatoninsyntes förhindras av exponering för att tända; produktionen stimuleras under perioder av mörker. Serummelatoninen jämnar är högst före läggdags. Melatoninen synthesizeds i tallkottkörteln, näthinnan, benmärgen, det gastrointestinala området och vresigheten.

Melatoninen jämnar

Fördriva några personer är kicksecretors av detta hormon som har den maximala nighttimemelatoninen jämnar mellan 54-75 pg/mL. På de andra låga secretorsna ha typisk den maximala nighttimen jämnar i spänna av 18-40 pg/mL.

Var finnas melatoninen, och vad gör den?

Melatoninen som avsöndras en gång från tallkottkörteln, cirkulerar i blod för att ne alla delar av förkroppsliga.

Melatoninen hjälper, i att reglera den inre huvuddelen, tar tid på. Den underhåller cyklar av sömn och wakefulness. Melatoninen är också bekant att ha anti-oxidant rekvisita och har någon roll som enradikal scavenger.

Det har finnas studier som visar det att har anticancer, anti-att åldras och lyckodrogrekvisita som väl. Några sjukdomar har visats för att vara tillhörande med låg nivå av melatoninen. Dessa inkluderar den koronara hjärtsjukdomen, multipelsclerosis, epilepsi och postmenopausal osteoporosis.

Att underhålla sömnen cykla, blod jämnar av melatoninstart till löneförhöjningen omkring 2 timmar för sängtid. Detta uppsättningar förkroppsliga i en ordna till som är statlig för sömn. För sömn kärnar ur huvuddelen temperatur behöver att fällas ned litet for example.

Medicinskt bruk av melatoninen

Sedan melatoninen är viktig i underhåll av sömn, har den använts i behandlingen av insomnia. Den kan användas som lugnande pills som gör en sömnig. Detta är det mest allmänningbruket.

Understödjabruket är att nollställa den inre huvuddelen tar tid på. Detta är av livsviktig betydelse i personer som lider från rubbad dygnsrytm p.g.a. tidsförskjutning. Rubbad dygnsrytm p.g.a. tidsförskjutning uppstår, när en person reser över tid zonplanerar. För fall av rubbad dygnsrytm p.g.a. tidsförskjutningmelatoninterapi på natten kombineras ofta med Ljus Ljus Terapi. Detta hjälper att normalisera sömnrytmerna. Detta är också hjälpsamt i personer som behöver att fungera i förskjutningar. Doser spänner från mg 0,3 till 8.

Melatoninen har också försökts i behandlingen av fördjupnings- och person som lider av depressionillnesses. Melatoninen har visats för att gynna i cancer som väl. Olika cancertyper har visats för att vara svars- till den muntliga melatoninen (mg 10-50 dagligen). Detta inkluderar bröstcancer, non-liten-cell lungcancer, metastatic renal cellcarcinoma eller njurecancer, hepatocellular carcinoma (levercancer) och hjärnmetastases från fasta tumors (spridning av primära cancer till hjärnan. Melatoninen har också visat att välgörande verkställer i förminskande blodcholesterols liksom LDL-cholesterol.

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Källor

  1. http://www.thorne.com/altmedrev/.fulltext/10/4/326.pdf
  2. http://www.sleephealthfoundation.org.au/pdfs/melatonin.pdf
  3. http://www.tocris.com/pdfs/pdf_downloads/melatonin_receptors_review.pdf
  4. http://www.actabp.pl/pdf/1_2007/1.pdf
  5. http://www.alsearsmd.com/pdf/melatonin.pdf
  6. http://www.emfields.org/news/downloads/melatonin.pdf
  7. https://www.medcertinc.com/Download/What%20is%20Melatonin.pdf
  8. http://www.tga.gov.au/pdf/auspar/auspar-circadin.pdf
  9. http://vas.web.arizona.edu/478/melatonin.pdf

mer Ytterligare Läsning

Last Updated: Oct 8, 2014

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post