Är Vad Neurodegeneration?

Vid Sally Robertson, BSc

Benämnaneurodegenerationen är en kombination av två uttrycker - ”neuro,” se till nervceller och ”försämring,” se till progressiv skada. Benämna ”neurodegeneration” kan appliceras till flera villkorar att resultatet i förlusten av nerven strukturerar och fungerar.

Denna försämring orsakar gradvist en förlust av kognitiva kapaciteter liksom minne och beslutsfattande. Neurodegeneration är en nyckel- aspekt av ett stort nummer av sjukdomar som kommer under paraplyet av ”neurodegenerative sjukdomar.”, Av dessa hundratals olika oordningar har så avlägsen uppmärksamhet främst fokuserats på endast en näve, med mest noterbart vara Parkinsons sjukdom, den Huntington sjukdomen och Alzheimers sjukdom. Ett stort proportionerar av de mindre offentliggjorde sjukdomarna har i grunden ignorerats.

Alla dessa villkorar bly- till progressiv hjärnskada och neurodegenerationen. Verka att vara liknande, Även Om alla trena av sjukdomarna som är uppenbara med olika kliniska särdrag, sjukdomen, bearbetar på det cell- jämnt. Till exempel Parkinsons påverkar sjukdom de grundläggande nervknutarna av hjärnan som tömmer den ut av dopamine. Detta blytak till styvhet, styvhet och jordskalv i ha som huvudämnemusklerna av förkroppsliga, typiska särdrag av sjukdomen. I Alzheimers sjukdom finns det insättningar av mycket lilla proteinplattor som skadar olika delar av hjärnan och leder till progressiv förlust av minnet. Huntingtons sjukdom är en progressiv genetisk oordning som affekter ha som huvudämne muskler av förkroppsliga som leder till den sträng motorisk begränsningen och slutligen död.

Orsakar

Endast proportionerar ett extremt litet (mer mindre än 5%) av neurodegenerative sjukdomar orsakas av genetiska mutationar. Resten tänks för att orsakas av efter:

 • En uppbyggnad av giftliga proteiner i hjärnan
 • En förlust av mitochondrial fungerar att blytak till skapelsen av neurotoxic molekylar

Även Om orsaka kan variera, instämm experter allmänt att resultatet är befordran av apoptosisen eller programmerad celldöd, som är det avsiktliga självmordet av cellen för ämna av skydd av andra närliggande neurons från giftliga vikter.

Behandling

Det finns inte för närvarande några tillgängliga terapier att kurera neurodegeneration. För varje av sjukdomarna kan läkarbehandlingen endast lätta tecken och hjälpa att förbättra tålmodig' livskvalitet. Till exempel kan memantinen och donepezil ibland sakta fortgången av demenstecken i något folk med Alzheimers sjukdom, och Levodopa kan förhöjning jämna hjärnans dopamine hjälpa att avlösa något av de huvudsakliga tecknen av Parkinsons sjukdom.

Förekomsten av dessa sjukdomar är på löneförhöjningen, yet det finns en paucity av effektiva terapier till fest dem. Forskning fokuserar på likheterna i neurodegeneration som uppstår i varje av dessa tre sjukdomar. Till Och Med att identifiera dessa paralleller, hoppas forskare för att förstå att mekanismen av sjukdomen för att att förbättra deras riskerar av framkallning av nya terapier och strategier som kan gynna tålmodig som lider från några av, villkorar. Förutom kärnar ur denna inbyggda överenskommelse av den processaa neurodegenerative sjukdomen, annan forskningmål inkluderar efter:

 • Förbättrad överenskommelse av genetiken bak neurodegeneration
 • Förbättrad överenskommelse av de initiala tecknen och teckenet som är tillhörande med neurodegeneration
 • Förbättrat testar för att identifiera villkorar, så de kan avkännas, för för mycket neuronal förlust har uppstått
 • IDet av under-befolkningar som har det bäst svaret till bestämda behandlingar, så att sjukdomen kan stoppas som tidig sort som möjlighet i svars- tålmodig

Källor

 1. www.med.upenn.edu/cndr/documents/-annurev.pathol.1.110304.100113.pdf
 2. http://www.ibbsoc.org/PDFs/Neurodegeneration.pdf
 3. onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1460-9568.2011.07613.x/abstract
 4. http://jab.zsf.jcu.cz//9_4/nieoullon.pdf
 5. http://www.nature.com/nature/supplements/insights/neurodegeneration/
 6. http://www.braininstitute.ca/sites/default/files/neurodegeneration_brainnovation_final.pdf
 7. http://www.jci.org/articles/view/17522
 8. http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/degenerativenervediseases.html

[mer Ytterligare Läsning: Neurodegeneration]

Last Updated: Jan 21, 2015

Comments

 1. Jo Eins Jo Eins Netherlands says:

  link between cocaine-shiver and Parkinson?

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post