Är vad Neurosurgery?

Benämna ”neurosurgery” är kort för neurological kirurgi, en disciplin som angå med diagnosen och behandlingen av nervsystemoordningar. Neurosurgery är en systerdisciplin till neuromedicinen, som gäller diagnosen och behandlingen av neurological oordningar och komplikationer genom att använda läkarbehandlingar och non-kirurgiska metoder. I mest tålmodig fungerar neurologists (vem avtalet med neuromedicine) tillsammans med neurosurgeons.

Neurosurgeons fungerar på hjärnan, ryggen eller nerverna av limbsna eller extremiteter. Dem åldrar för festtålmodig som allra spänner från newborns med medfödda neurological abnormalities (födelse hoppar av), igenom till gammalare individer, som kan ha lidit en slå, till exempel. Neurosurgeons är också involverade i behandlingen av nervskador, neuroblastomaen, infektioner av centrala nervsystemet och neurodegenerative sjukdomar.

En ha som huvudämnedel av diagnostiserande och utvärderande tålmodig i neurology gäller bruket av att avbilda studier liksom bildläsningar för beräknad (CT) tomography, magnetisk resonans som avbildar (MRI) bildläsningar och angiograms.

Neurosurgery är en av de nyare kirurgiska disciplinerna som ska framkallas och ursprungligen att nå erkännande i tidig sort1900sna. Emellertid är gäller den nu en av de mest medicinska disciplinerna för spjutspetsen i världen av vetenskap och medicinen och bruket av några av de för närvarande tillgängliga mest avancerade teknologierna.

Enligt amerikanen stiga ombord av Neurological kirurgi, för att kvalificera sig som en neurosurgeon, måste en person avsluta medicinsk fakultet såväl som en neurosurgical uppehållutbildning som ackrediteras av ackrediteringrådet för doktorand- medicinsk utbildning (ACGME) i Förenta staterna. Neurologisten behöver också att ha avslutat ombud som i allmänhet utbildar kirurgi och kritisk omsorg.

Det finns flera under-specialities, som en neurologist kan välja för att öva, och exempel inkluderar pediatrisk neurosurgery, interventional neuroradiology, inbindningskirurgi, neurovascular kirurgi, neuro-oncology, smärtar ledning och ger mod trauma.

Källor

  1. http://neurosurgery.mgh.harvard.edu/abta/ABTA_BrainTumorPrimer.pdf
  2. http://www.neurosurgerywins.org/career/SYWTBANS.pdf
  3. http://www.aansneurosurgeon.org/NS-v19n3-1118-finaltoweb.pdf
  4. http://www.uclh.nhs.uk/OurServices/OurHospitals/

[Mer ytterligare läsning: Neurology]

Last Updated: Aug 23, 2018

Ananya Mandal

Written by

Ananya Mandal

Ananya is a doctor by profession, lecturer by vocation and a medical writer by passion. She specialized in Clinical Pharmacology after her bachelor's (MBBS). For her, health communication is not just writing complicated reviews for professionals but making medical knowledge understandable and available to the general public as well.

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post