Är Vad Neutropenia?

Vid Dr Tomislav Meštrović, MD, PhD

Neutrophilic granulocytes (eller neutrophils) är de mest överflödande cirkulerande leukocytesna hos människor som leker en grundroll i det innate immuna svaret. Dessa celler rekryteras snabbt, när inflammation är närvarande, och deras primära roll är att döda att invadera microorganisms via phagocytosis vid frigöraren av preformed gryniga enzym och proteiner såväl som vid produktionen av en spänna av syreart.

Neutropenia kan definieras som förminskningen i evig sanning numrerar av neutrophils i blodcirkulationen. Villkora kan vara akut eller kronisk och ses oftast som ett resultat av autoimmune oordningar, kemoterapibehandlingar eller motsatt drogreaktioner, även om det kan också ses som en del av medfödda neutropeniasyndrom.

Homeostatic reglering av blodneutrophilräkningar

Stabila neutrophilblodvärden är den inte statisk elektricitet, utan ganska ett resultat av ett högt dynamiskt återkopplingssystem. Neutrophilhomeostasis underhålls av ett delikat balanserar mellan granulopoiesisen (produktion av granulocytes), den benmärglagring och frigöraren, marginationen i blodkärl, rensning och förstörelse.

Neutrophils är producerad insida som det hematopoietic binder med rep interspersed inom de venous sinusesna av benmärgen. Differentieringen av granulocytes regleras av synkroniseringsuttryckt av grunden som myeloid transkription dela upp i faktorer, med granulocytes och macrophages som gör åtskillnad mellan från en allmänningföregångarecell.

Neutrophilräkningar i sunda människor regleras av en myriad av miljö-, och genetiskt dela upp i faktorer, mest av som som är stilla, återstå okänd. Närvaroen av sträng neutropenia markerar den livsviktiga rollen av neutrophilen, med dess panoply av van vid försvarmekanism innehåll och döda pathogenic microorganisms.

Definition och epidemiology av neutropenia

Enligt de allmänna anvisningarna kan dämpar neutropenia karakteriseras clinically som mild neutropenia med en evig sanningneutrophilräkning av 1000-1500/μL, neutropenia med en evig sanningneutrophilräkning av 500-1000/μL eller sträng neutropenia med en evig sanningneutrophilräkning av mindre än 500/μL.

Avkrävadefinitionen av febril neutropenia varierar, men definieras allmänt som närvaroen av en feber higher än 38.3°C med en evig sanningneutrophilräkning mindre än 1000/μL. Den är en av de allvarligaste motsatt händelserna i tålmodig med hematological malignancies som genomgår kemoterapi, och den potentiella forfortgången av infektioner gör det ett riktigt medicinskt nöd-.

Neutropenia är ofta sekundärt finna i en tålmodig vem har viktiga bakomliggande hematologic oordningar. Akut neutropenia uppstår swiftly, när neutrophilbruk är den försämrade foren och produktionen; omvänt är kronisk neutropenia ett resultat av den förminskande produktionen, ökande förstörelse eller överdriven splenic beslagtagande av neutrophils som varar ofta tre månader eller mer.

Enligt den Franska MedborgareRegistreringen av Primära ImmunodeficiencySjukdomar uppstår alla fall av medfödd neutropenia på 6,2 fall per miljon. Febril neutropenia fortsätter för att föreställa ett viktigt orsakar av morbiditet, dödlighet och ekonomisk förlust i kemoterapi för tålmodighälericancer.

Omsorg för tålmodig med neutropenia baseras mestadels på understött mäter och att ta in i konto orsaka, strängheten och varaktigheten av neutropeniaen. Feber och olika infektioner som uppstår, som komplikationer av neutropenia necessitate specifik och riktad behandling. Kirurgiskt att närma sig vanligt indikeras inte, albeit kan den användas i bestämda sammanhang.

Källor

  1. http://www.liai.org/files/288.pdf
  2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1070837/
  3. http://asheducationbook.hematologylibrary.org/content/2004/1/63.full
  4. http://asheducationbook.hematologylibrary.org/content/2012/1/174.long
  5. http://www.gics.com.au/resources/OncEmergencies_FebrileNeutropenia_COK.pdf
  6. Klein C. Neutropenia - En Utfärda av Hematology-/OncologyKliniker av Nordamerika. Elsevier Vård- Vetenskaper; 2012.

[mer Ytterligare Läsning: Neutropenia]

Last Updated: Mar 18, 2015

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post