Är vad Nociceptive smärtar?

Nociceptive smärta är en typ av smärtar som gäller upptäckten av skadliga stimuli vid nociceptors, som bärs till och med centrala nervsystemet för att förkroppsliga ska reagera och för att skydda sig från skada.

Nociceptors finns i många områdesalltigenom förkroppsliga, de inklusive både somatiska och invärtes silkespappren. Exempel av nociceptive smärtar inkluderar smärtar från en brännskada, ett blåmärke, en infektion eller ett ben eller en muskulös skada, som är vanligt tillfälliga, men kan fortsätta under en längre tid i vissa fall.

Ta copyrightt på: CLIPAREA l beställnings- massmedia, avbildar legitimation: 227120620 via Shutterstock

Kännetecken av Nociceptive smärtar

Nociceptive smärta reagerar typisk väl till smärtstillande och anti-upphetsas läkarbehandlingar och kan vanligt väl kontrolleras med smärtar lättnadsledningtekniker.

Nociceptive smärta kan vara akut, eller kroniskt, beroende av villkorar, att orsakat incidentet, även om tillfälliga fall är mer vanligt. En muskulös skada, liksom en stukad ankel, är ett exempel av akut nociceptive smärtar, eftersom smärta från cancer, eller artrit kan vara kronisk.

Mekanismen av Nociceptive smärtar

Nociceptorsna i stimulina för lek som de förkroppsliga termiska eller kemiska en huvudroll i transductionen arrangerar gradvis av nociception och är ansvariga för upptäckten av skadligt mekaniskt.

Det finns två huvudsakliga typer av nociceptors som är bekant som C-fibrer och En-delta fibrer. C-fibrer är unmyelinated och är tillhörande med tråkigt, smärtar generalen, eftersom En-delta fibrer är myelinated och tillhörande med kor, lokaliserat smärtar. Båda typer av fibrer depolarizeds av denutfärda utegångsförbud för jonen kanaliserar som svar på stimuli för att ne en potentiell handling.

Under det normalaomständigheter har kräver nociceptors en kickaktiveringsingång och viktig stimulans att frambringa en potentiell handling. Emellertid på burk skadan till silkespappret av neurons eller exponering till bestämda vikter liksom bradykinin, serotonin, histamine, prostaglandins och vätejoner förhöjning känsligheten av nociceptorsna, som är bekant som hyperesthesia.

Efter signalerar utvecklingen av handlingen som är potentiell i nociceptorsna, det elektriskt, föras över kringutrustningnerverna till centrala nervsystemet. Depolarization av det presynaptic slutligt är ett kritiskt kliver, som blytaket till fortsättningen av det elektriskt signalerar in i den rygg- hornen.

Fasta, och myelinated En-beta fibrer bär det elektriskt signalerar från mechanoreceptorsna och modulerar den nervösa aktiviteten inom den rygg- hornen som är stor. Finalföreställningen av nociceptive smärtar uppstår som ett resultat av flera banor i ryggmärgen och regioner i hjärnan.

Typer: Somatiskt och invärtes smärta

Det finns två typer av nociceptive smärtar, bekant som somatiskt och invärtes smärta, som är distinkt i natur och beskärningen av de skadliga stimulina

Somatiska nociceptive smärtar påbörjar från nociceptors i flå, ben, connectivesilkespapper, tränga sig in eller fogar ihop. Denna typ av smärtar är vanligt kor, och brunnen lokaliserad i det initialt arrangerar, även om kan fortskrida in i en tråkig knip med tid, bestämt för djupt somatiskt smärtar i musklerna och benen.

Invärtes nociceptive smärtar påbörjar från nociceptors in eller near de inre organen. Detta beskrivas vanligt som ett tråkigt och att göra ond smärta i ett allmänt område, och exemplet av denna typ av smärtar inkluderar buk-, eller bröstkorgen smärtar.

Ledning av Nociceptive smärtar

Både somatiska och invärtes nociceptive smärtar reagerar typisk väl till smärtstillande läkarbehandlingar, liksom paracetamol, ibuprofen och huvudvärkstabletten. De kan klaras av effektivt med standart smärtar lättnadstekniker och, i motsats till neuropathic smärtar, reagerar inte väl till neurostimulationen.

Hänvisar till

[Mer ytterligare läsning: Smärta],

Last Updated: Aug 23, 2018

Yolanda Smith

Written by

Yolanda Smith

Yolanda graduated with a Bachelor of Pharmacy at the University of South Australia and has experience working in both Australia and Italy. She is passionate about how medicine, diet and lifestyle affect our health and enjoys helping people understand this. In her spare time she loves to explore the world and learn about new cultures and languages.

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post