Är Vad Oncology?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Hjälpmedlet för benämnaoncology formligen en vetenskapsgren som handlar med tumör och cancer. Det uttrycka”onco” hjälpmedlet bulk, samlas, eller studien för hjälpmedel för tumorstunder ”- den logy”.

Är Vad cancer?

Varje av cellerna av förkroppsliga har ett stramt reglerat system som kontrollerar deras tillväxt, mognad, reproduktion och slutligen död. Cancer börjar, när celler i en del av förkroppsliga startar att växa ut ur kontrollerar. Det finns många sorter av cancer, men de all start på grund av ut-av-kontrollerar tillväxt av onormala celler.

Är Hur vanligt cancer?

I Dag bor har haft miljoner av folk med cancer eller cancer. Cancer är den ledande dödsorsaken för understödja i Förenta staterna. Om en-halva allra manar och en-tredje kvinnor i den ska USEN framkalla allra cancer under deras livstidar.

Hur long har cancer finnas för?

Något av det tidigast bevisar av cancer finnas bland fossilized bentumors, människamammor i forntida Egypten och forntida manuskript. Abnormalities som är suggestiva av bencancern som kallas osteosarcoma, har setts i mammor.

Bland manuskript ses är den första bekant beskrivningen av cancer i den Edwin SmedPapyrusen och en kopiera av delen av en forntida Egyptisk lärobok på traumakirurgi. Den beskriver 8 fall av tumors eller sår av bröst som behandlades av cauterization med en bearbeta som kallades avfyradrillborren. Den daterar tillbaka till omkring 3000 BC. Papyrusen beskriver villkora som ”obotlig”.

Roll av en oncologist

Medicinska professionell, som övar oncology, kallas Cancer specialister eller oncologists. Dessa oncologists har flera specifika roller. De hjälper i diagnosen av cancern, hjälp, i att arrangera cancern och att gradera den aggressiva naturen av cancern.

Oncologydiagnostik bearbetar

Den viktigaste diagnostiken bearbetar återstår den kliniska historien av den tålmodig. Vanligt inkluderar tecken, som pekar in mot cancer, tröttar ut, väger förlust, unexplained blodbrist, feber av den okända beskärningen Etc.

Oncology beror på diagnostik bearbetar lik biopsi eller borttagning av bitar av silkespappret och att undersöka för tumör det under mikroskopet. Annan diagnostik bearbetar inkluderar endoscopy för det gastrointestinala området som avbildar studier som, något liknande Röntgar, CT-scanningen, MRI-scanningen, ultrasounden och annan radiological tekniker, Scintigraphy, tomography för utsläpp för Beräknad Tomography, för Positron för SingelFotonUtsläpp och kärn- medicintekniker Etc.

Vanligt inkluderar metoder blod testar för biologiska eller tumormarkörer. Löneförhöjningen av dessa markörer i blod kan vara indikativen av cancern.

Cancerterapi

Baserat på gradera och arrangera av cancern, oncologists hjälper att planera terapin som är passande för varje av deras tålmodig. Detta kunde vara vid kirurgi, kemoterapi, utstrålningsterapi och andra modaliteter.

Andra specialister

Behandling av cancer kan gälla andra specialister som väl. Detta inkluderar en kirurg, oncologists för en utstrålning, eller en radiotherapist Etc. helheten av cancerterapin koordineras emellertid av oncologistsna.

Återfall och remission

En Gång initial terapi avslutas oncologistsna är ansvariga för följer upp av den tålmodig för att avkänna återfall och remission. Den tidigare hjälpmedelrecurrencen eller returen av cancerstunderna som är i remissionhjälpmedel som återstår cancer-fritt.

Palliative omsorg

Oncologisten är också ansvariga för palliative eller symptomatic omsorg i tålmodig med slutliga malignancies. Detta och annat utfärdar av prima behandling har flera etiskt utfärdar inklusive tålmodig autonomi och primat som oncologisten behöver att angå omkring.

Avskärma för Cancer

Oncology och cancerforskning gäller att avskärma den allmänna befolkningen för cancer och att avskärma släktingarna av tålmodig (i typer av cancer som tänks för att ha en ärftlig bas. Till exempel i bröstcancerbåde befolkning utförs att avskärma vid stamgästmammography och familial avskärma vid genetisk analys av generna BRCA1 och BRCA2.

Framsteg i oncology

Det finns ett enormt belopp av forskning som föras på alla områden av oncology som spänner från cancercellbiologi till kemoterapibehandlingdieter och optimal palliative omsorg och, smärtar lättnad. Detta gör oncology ändra och framkallning fortlöpande för att sätta in.

Cancerforskning bärs ut i kliniska försök. I UKEN skriva in sig tålmodig ofta i stora studier som koordineras av CancerForskning UK (CRUK), Medicinsk forskningRådet (MRC), EuropéOrganisationen för Forskning, och Behandling av Cancer (EORTC) eller MedborgareCancerForskningen Knyter Kontakt (NCRN).

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Källor

 1. http://www.hhcs.com/freedom/documents/Freedom_Pharmacy_Oncology_info.pdf
 2. http://www.amwa.org/default/publications/journal/vol20no2/oncologybasics.pdf
 3. http:[email protected][email protected]/documents/generalcontent/cr_043314.pdf
 4. http://www.cancer.org/acs/groups/cid/documents/webcontent/002048-pdf.pdf

mer Ytterligare Läsning

Last Updated: Dec 5, 2013

Advertisement

Comments

 1. Asha Kumar Asha Kumar India says:

  what are symptoms for cancer?

 2. Daphne Elizabeth Mcfaul Daphne Elizabeth Mcfaul United Kingdom says:

  I got letter from hospital...they want me go there for oncology coz I had breast cancer and lump removed finished and treatment radiotherapy finished.. can u explain me why I go oncology?
  Thanks

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post