Är Vad Osteoporosis?

Osteoporosis är en villkora att hjälpmedlet dina ben är svagt, och du är mer rimlig att bryta ett ben. Sedan det inte finns några tecken, kan du för att inte veta dina ben får svagare, tills du bryter ett ben! Du kan inte ”fånga” osteoporosis eller ge den till någon annars. Hjälpmedel ”för Osteoporosis” formligen ses porösa ben och ofta till, som ”den bräckliga bensjukdomen” i ökande riskerar av bryter av höften, ryggen och wristen. Osteoporosis kallas ofta ”en tyst” sjukdom, därför att den har inga discernable tecken, tills det finns ett ben bryter.

En fraktur kan egentligen påverka en kvinna liv. Den kan orsaka handikapp, smärtar, eller förlust av självständighet. Den kan göra den mer hård att göra dagligen aktiviteter utan hjälp, liksom att gå. Detta kan göra den hård att delta i sociala aktiviteter. Det kan också orsaka sträng baksida smärtar och missbildningen. Osteoporosis

Ofta är folket omedvetet att de har sådan bräckliga ben, tills deras första bryter och fördriver osteoporosisaffektbåde manar, och kvinnor, kvinnor, bestämt de över 50, är mer känslig - experter föreslår att en ut ur varje två kvinnor och en i fem manar över ska 50 har ettsläkt att bryta i deras livstid.

Till mätinstrumentet fjäll av problemet är har den värt notera som är det 10 miljon Amerikaner, redan diagnostiserats med osteoporosis, och 34 miljoner har mer det låga ben att samlas och att förlägga dem på ökande riskera för denna sjukdom, och expertnågot att säga, om inte banta och livsstiländringar äger rum vid 2020 halva Amerikaner över ska 50 har allra svaga ben.

Ungefärligt tre miljon folk i UKEN har osteoporosis, och det finns över 230.000 bryter varje år som ett resultat, i Australien har 1,3 miljoner eller 6,7% av befolkningen redan diagnostiserats med osteoporosis - och nästan 75% av de är över ålder 55.

Artrit och osteoporosis är bland världens leda orsakar av smärtar och handikappet och lägger på en verklig börda på vård- system, och så många länder har ökande åldras befolkningar, sjukdomar som påverkar viktiga utmaningar för äldre medborgaregåva till regeringar som jonglerar vård- budgetar.

För äldre folk kan svaga ben vara en dödlig angelägenhet - i åldringen, bryter brutna förhöjningar för en höft som riskera av död över en period för tre månad by, som fyra tider och att fortleva skadan resulterar i ofta ett nedåtriktat vård- så mycket röra sig i spiral med en i fem folk med en höft, ändelse upp i ett vårdhem inom ett år.

Många andra blir isolerade, deprimerat, eller skrämmt för att lämna hem, därför att de fruktar, ska de nedgången.

De som mest på riskera av framkallande osteoporosis, är folk över åldern av 50, kvinnor i synnerhet, förkroppsligar de med en low väger, rökare, överdrivna alkoholsupare, bryter de med en historia av, och någon läkarundersökning villkorar inklusive rheumatoid artrit, hyperthyroidism och parathyroidsjukdomen.

Annat villkorar kan också vara tillhörande med osteoporosis liksom sockersjuka, och det transplantatmottagare och folket för HIV (BISTÅR) och organmed några respiratoriska sjukdomar kan också vara på mer riskerar - några mediciner liksom corticosteroidtablets, anti-epileptiker droger och bröst och prostatacancerdroger, också förhöjning riskera

Manipulerar Som regel ska rekommenderar behandlingar beroende av en individ läge - behandlingar för osteoporosis tas för att förminska riskera av frakturar och ordineras mer och mer för folk med en kick - riskerar av bryter.

Tyvärr förminskar mest av de van vid drogerna riskera av frakturar i folk med osteoporosis kan orsaka biverkningar i något folk, fast ska dessa beror på en olik radda dela upp i faktorer.

Några av bisphosphonatetabletsna kan orsaka inflammation till maten leda i rör (oesophagusen), den öm halsen och sväljasvårigheter som är musculoskeletal smärta, och bröstkorgen smärtar.

Injectable bisphosphonates orsakar ibland influensa-något liknande tecken förhöjning för några dagar och raloxofinen (Evista) och för strontiumranelate (Protelos) litet riskera av blodproppar.

För att förminska riskera av biverkningar där var strikt anvisningar angående hur bisphoshonatetabletsna tas - till exempel, måste alendronic syra tas det första tinget i morgonen, på en tom mage, för den första maten av dagen.

Den bra nyheterna är att nya behandlingar framkallas ständigt för osteoporosis och många genomgår för närvarande att testa - dessa inkluderar anti-FRODIGA ligandantikroppar liksom denosumab som har en verkställa på bensammanbrott, genom att förhindra ett lokalhormon som kallas FRODIG ligand, som påverkar kontrollera av benomsättningen.

Annan forskning undersöker tillväxthormon, och rollen som lekas av gener och existerande droger, uppdateras och förbättras också. Ibandronate (Bonviva), till exempel, är tillgänglig som en intravenös injektion såväl som en tablet.

[mer Ytterligare Läsning: Osteoporosis, Havandeskap]

Last Updated: Oct 31, 2017

Advertisement

Comments

  1. Francisca de Paula Francisca de Paula Brazil says:

    matéria muito boa me ajudou muito no meu seminário!

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post