Är Vad Paraplegia?

Vid den BPharm

Paraplegia är en läkarundersökning villkorar att gälla försämring i motoriskt, eller sensoriskt fungera av den lägre extremiteter, som är en klassifikation av förlamningen, universalen benämner för att beskriva förlusten av skada för rörelse eller för förnimmelsen efter till en nerv i förkroppsliga.

Orsaka

Paraplegia är huvudsakligen resultatet av en ryggmärgskada tack vare en olycka eller annan trauma. Mest allmänningolyckor inkluderar motorfordonolyckor och nedgångar i de som åldras över 65.

Ryggrads- skador är inte alltid omgående påtagliga, och numbness eller förlamningen kan vara försenade eller omgående. Den Extra skadan kan uppstå från resulterande bulnad och blödning. För detta resonera, är det viktigt att medicinsk uppmärksamhet söks ut omgående, som tiden inramar är kritisk för optimal återställning och bedömning.

Dessutom medfött villkorar liksom bifida spina, var de neural beståndsdelarna av den ryggrads- kanalen påverkas, är ett bekant orsakar också. Skada kan också följa från tumors eller blodproppar, however denna är mindre vanligt.

Paraplegia är mest förhärska i manlig, som de antas för att ha en mer stor tendens in mot riskabelt uppförande.

Förlust av Fungerar

Graden av fungerar borttappad paraplegia motsvarar tack vare till graden av skada till den påverkade ryggmärgen och området. Områden av ryggmärgen, som resulterar i paraplegia, är det thorakalt, lumbaren eller de sacral regionerna.

En skada till det övrethorakalt (T1 till T8), som är ungefärligt närgränsande till bröstkorgen, resulterar ofta i fattig stam kontrollerar. Detta kan inkludera försämring i andning. Skada till det lägre thorakalt (T9 till T12) låter för bra stam fungerar och göra sig till. Lumbaren och sacral skaderesultat i fattigt fungerar av flexors och höfter.

Categorization

Om beväpnar påverkas också av förlamningen, quadriplegia är den riktiga terminologin, eftersom, om endast en limb påverkas det korrekt, benämna är monoplegiaen.

Paraplegia kategoriseras vidare in i färdigt eller ofullständigt. Färdig paraplegia är evig sanningskada av regionen av ryggmärgen. En individ med färdig paraplegia kan ha sammanlagd sensoriskt och motoriskt att fungera förlust. Å andra sidan definierar ofullständig paraplegia partisk skada. Till exempel kan någon med ofullständig paraplegia ha sensoriskt att fungera bara ingen rörelse, eller omvänt.

Ledning

Fördriva något folk med paraplegia kan gå till en grad, är många anhörigen på rullstolar, eller annat understött mäter. Några individer kan också erfara smärtar och tränga sig in spasms på en varierande grad.

Impotens och olika grader av urin- och fecal incontinence är mycket vanligt i påverkade de. Många använder catheters, eller en tarmledning programmerar (gälla ofta stolpiller, lavemang eller den digitala stimulansen av tarmarna) för att tilltala dessa problem.

Med lyckad blåsa- och tarmledning kan paraplegics förhindra stora majoriteten av tillfälliga urin- eller tarmurladdningar.

Om en individ misstänkas av att ha en baksida eller hånglar skada, bör de inte vara rörda från deras placerar och återstår stilla, som komplikationer och den permanent förlamningen kan följa. Att Kontakta nöd- medicinsk hjälp rekommenderas.

Service

Givna adekvat service, utrustning och anpassningar till arbetshemmiljön är tillgängliga; paraplegics är perfekt kapabla av att bo som är produktivt, fullgjort liv.

Det finns flera fundament och stödgrupper, som hjälper förlamad i båda benen individer, däribland:

 • säkerhetskopiaFörtroende
 • Buoniconti Fond
 • Kanadensisk Förlamad i båda benen Anslutning
 • CareCure Gemenskap
 • Christopher & Dana Trär igenom Fundamentet
 • Miami Projekterar
 • ThreeSixtyFive Fundament
 • RyggmärgSkador Australien
 • Service för RyggmärgSkadaJämlike
 • RyggmärgSkadaService
 • Sam Schmidt FörlamningFundament

Hänvisar till

[mer Ytterligare Läsning: Paraplegia]

Last Updated: Apr 9, 2015

Comments

 1. Adela Hernandez Adela Hernandez United States says:

  Under my brest to feet i have numb but i legs be jumping will i walk again

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post