Är Vad Tandlossning?

Vid den Yolanda Smeden BPharm

Tandlossning också som ses ibland till som pyorrheaen, är ett vård- villkorar som gäller inflammation av periodontiumen, de understödja silkespappren, ben och ligament runt om tänderna.

I stränga fall kan alveolarben i käkeområdet bli degraderat och, utan behandling, slutligen som är bly- till förlusten av tänder. Tandlossning är det primärt orsakar av tandförlust i vuxen människa.

Orsakar

I det initialt arrangerar, platta- och tartaruppbyggnad mellan gummina och basera av tänderna. Detta blytak till inflammation i området som är bekant som gingivitis.

När den lämnas untreated, uppstår tandlossning vanligt som en komplikation av gingivitis. Infektionspridningarna från gummina till det understödja ben och ligamenten tänderna som orsakar försvagning av, strukturerar.

Tecken

Tecken av tandlossning kan inkludera:

 • Bulnad och inflammation av gummina
 • Smärta, när du flossing eller borstar tänder och gummin
 • Erosionblytak till utrymmen mellan tänder
 • Var mellan tänder och gummin
 • Metallisk smak i munnen
 • Dåligaandedräkt
 • Lösa tänder

Riskera Dela upp i faktorer och Förhindrandet

Några individer är på mer stor riskerar av framkallande tandlossning. Dessa inkluderar:

 • Rökare
 • Kvinnlig som genomgår hormonal ändringar (e.g pubertet, havandeskapklimakterium)
 • Diabetikerer
 • BISTÅR tålmodig
 • Cancertålmodig
 • Folk som tar bestämda läkarbehandlingar
 • Folk med familjhistoria av villkora

Folket på riskerar av villkora bör ta extra omsorg att förhindra tandlossning. De bör undvika att röka och öva bra tand- hygien. Dessutom är det viktigt att individer är medvetent av tecknen av gingivitis, att låta dem till sökandenpreventativebehandling, för den fortskrider till tandlossning.

Initial Behandling

Diagnosen av tandlossning kan göras på kontroll av det mjuka gummisilkespappret som omger tänderna med en sond och Röntga att avbilda. Detta hjälper att bestämma graden av benförlust runt om tänderna, och hjälp i behandlingen planerar av villkora.

Initial behandling gäller borttagningen av platta och tartar runt om tänderna och gumline med en gradering som debridementtillvägagångssätt.

Läkarbehandlingar är vanligt nödvändiga att tilltala infektionen i silkespappren och att förhindra bakterierna från att fördela och att skapa mer ytterligare skada.

En antimicrobial mun sköljer liksom chlorhexidine kan ordineras för att hjälpa fest infektionen av gummina. Detta är också tillgängligt, som en antiseptiskt medel ”gå i flisor”, som är förlagd insida stoppa i fickan, efter rota att planera och frigör långsamt läkarbehandlingen med tiden.

En antibiotisk gel, liksom doxycycline, kan appliceras till det upprörda området för att kontrollera bakterie- tillväxt, och minskning som storleksanpassa av tandrot- stoppa i fickan. Antibiotiska microspheres som innehåller minocycline, kan också vara den van vid rättan infektionen. Muntliga antibiotikummar också används ibland, även om de är tillhörande med mer systemic verkställer.

Tand- Kirurgi

I stränga fall kan tand- kirurgi krävas i behandlingen av tandlossning. Framgången av dessa tillvägagångssätt är högt variabeln och beror på individfallet.

Vifta med kirurgi är en teknik, som gäller borttagningen av platta in stoppa i fickan djupt och förminskande storleksanpassa av det fick-. Detta hjälper uppehället det rena området, och gummina kan därefter placeras om till passformen tanden och läka.

Ett kneg av ben och silkespappret kan behövas i vissa fall, som hjälper att främja regenerationen av ben- och gummisilkespappret. Det Nya ben förläggas, var ben har varit skadadt eller förstörs och hjälper ben för att växa tillbaka naturligt.

Hänvisar till

[mer Ytterligare Läsning: Tandlossning]

Last Updated: Oct 2, 2015

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post