Är Vad den Rheumatoid Artrit?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Den Rheumatoid artrit eller RA är ett upphetsa villkorar att affekter fogar ihop i första hand att leda som smärtar och styvhet och svårigheten i förehavanden. Gemensamt upprört fogar ihop är de av räcker, fot och wrists. RA emellertid kan också påverka andra delar av förkroppsliga.

Tecken av den rheumatoid artrit

RA orsakar bulnad, styvhet och smärtar främst i det upprört fogar ihop. För lidande person känselförnimmelserna mild styvhet och svårighet vanligt i rörelse initialt som uppstår främst i morgonen på att vakna upp. Detta kallas morgonstyvhet.

Långsamt kan tecknen försämra, som det gemensamt påverkas till en mer stor grad som leder till strängt, smärtar på förehavanden och svårighet, i att utföra dagligen uppgifter.

Tecken kan plötsligt försämra. Detta kallas en signalljus upp. Signalljuset ups kan vara plötslig och utan att varna och kan försämra tecken till en stor grad som leder till det stränga handikappet.

Patologi av den rheumatoid artrit

RA är en autoimmune sjukdom. Huvuddelens immunförsvar agerar som försvarsystemet i förkroppsliga som anfaller utländska microbes och proteiner. I några oordningar vänder börjar denna immunförsvar på huvuddelens egna celler och proteiner och att anfalla och förstöra dem. I RA anfaller gör immuniteten cellerna, som fodrar fogar ihop, och dem svullna, inflammerade och styva. Detta smärtar blytaket till strängt.

Brosk och synoviumen bildar en dämpa som agerar, som en stötdämpare i fogar ihop. Autoimmunity och upphetsa bearbetar av affekt för RA gemensamt dessa brosk och synovial celler och skadar dem. Brist av dessa beståndsdelar i det gemensamt, blytak till ökande friktion och skada till det gemensamt.

Rheumatoid artritepidemiology

RA påverkar nästan 600.000 folk i England och Wales och påverkar kvinnlig mellan åldrar 40 och 70 mer gemensam än manlig. Över hela världen är kvinnlig tre tider mer rimlig att lida från RA än manlig.

RA emellertid kan påverka mer ung personer. Över hela världen omkring 1% av den sammanlagda befolkningen påverkas av detta villkorar.

Diagnos av den rheumatoid artrit

Diagnosen misstänkas i första hand med närvaro av tecken och tecken. Det finns emellertid flera tecken av RA som är vanligt med andra typer av den autoimmune oordningar och artrit. Dessa diagnoser behöver att härskas ut för bekräftande RA. Blod testar de för Rheumatoid dela upp i faktorer däribland, och avbilda gillar studier X-strålar används för diagnos av RA.

Behandling av den rheumatoid artrit

Vanligt utförs behandling av en rheumatologist och hans eller henne laget som inkluderar ortopediska kirurgar, physiotherapists, läkarundersökningmedicinspecialister, yrkes- och beteende- terapeuter och rådgivare.

Det finns inte någon bot för RA. En tidig sortdiagnos och behandling kan hjälpa att kontrollera tecken och förhindra debility och handikapp till en stor grad. Behandling kan ges genom att använda läkarbehandlingar. Denna är den mest gemensamma modaliteten av terapi.

Läkarbehandlingar ordineras för att avlösa gemensam styvhet och för att smärta. Anti-Upphetsas medel Non-Steroidal anti-upphetsas medel som för något liknande (NSAIDs) inkluderar smärtstillande medel, avlöser smärtar såväl som inflammation. Det finns flera läkarbehandlingar som motsätter den autoimmune statusen och förhindrar fortgången av sjukdomen.

Kirurgi är klok att korrigera gemensamma missbildningar, och understöda behandlingar som lik sjukgymnastik erbjuds för att erhålla maximum rörelse, gynnar från det gemensamt. Det finns kompletterande metodnågot liknandeakupunktur och massagear att många folk finner välgörande.

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Källor

  1. http://www.nhs.uk/conditions/rheumatoid-arthritis/Pages/Introduction.aspx
  2. http://www.nice.org.uk/nicemedia/pdf/CG79NICEGuideline.pdf
  3. http://www.farm.unisi.it/didactics/ziche/lancet.pdf
  4. http://www.effectivehealthcare.ahrq.gov/repFiles/RheumArthritisConsumerGuide_Singlepage.pdf
  5. http://www.rheumatology.org/practice/clinical/forms/RADAM-May%202012-AC&R.pdf
  6. http://www.arthritis.org/files/images/newsroom/media-kits/Rheumatoid_Arthritis_Fact_Sheet.pdf
  7. http://www.niams.nih.gov/health_info/rheumatic_disease/rheumatoid_arthritis_ff.pdf

mer Ytterligare Läsning

Last Updated: Aug 3, 2017

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post