Är Vad Rickets?

Vid Dr Tomislav Meštrović, MD, PhD

Rickets definieras som en villkora som är tillhörande med ben-missbildning tack vare otillräcklig mineralization i växande ben. Albeit orsakas några fall av den renal sjukdomen, bruk av läkarbehandlingen, eller specifika ärftliga syndrom, näringsrik brist är den mest vanlig anledning av rickets, bestämt i framkallningsvärlden.

Det normalabentillväxt är anhörigen på den adekvat serumen jämnar högt av vitamin D, således anknytas brist eller bristen av detta vitamin till utvecklingen av den musculoskeletal tecken och missbildningen i barn - inklusive rickets. Calciumbristen tänks också för att vara det primärt dela upp i faktorer att bidra till rickets i några regioner av världen.

Ett liknande villkorar i vuxen människa är bekant som osteomalacia. Denna sjukdom försummas, när den jämförs till andra metabolic bensjukdomar och verkar unjustly att inte misstänkas, eller diagnostiserat prompt i känsliga tålmodig, som moderna läkare inte är tillräckligt medvetna av denna, villkora.

Historiskt perspektiv

Rickets anmäldes initialt i mitt--1600sna, då barn, som bodde i förorenade industrialized städer av Northern Europe, framkallade en sträng ben-bilda sjukdom som karakteriserades av missbildningar och tillväxtretardation. Glisson och hans kollegor beskrev typisk rön av benmissbildningen med att bukta av lägger benen på ryggen.

I det 19th århundradet var Sniadecki första som känner igen signifikansen av sunexponering för förhindrandet och boten av rickets. Denna observation fördjupas av Palm som främjade systemic bruk av sunbad. I tidig sort1900sna fanns vitamin D för att vara den nödvändiga ingrediensen av torsk-lever olja, som fanns för att vara effektiv, i behandling av denna sjukdom.

Med inledningen av supplementationen av vitamin D, blev rickets en sällsynt diagnos i de industrialized nationerna under det 20th århundradet. Stilla på avsluta av de näringsrika ricketsna för det sist århundradet som beträffande-dykas upp som ett viktigt problem i Nordamerika och var också förhärska i economically missgynnade världsdelar var bristen för vitamin D inte fanns gemensamt.

Epidemiology

Rickets föreställer ett viktigt vård- utfärdar inte endast i ett u-land, men också i den framkallade världen. Framstående bidra dela upp i faktorer inkluderar inskränkt solljusexponering, ökande flår pigmentation, geografiskt läge och minskat dietary intag.

Anseende av Centrerar för Sjukdom Kontrollerar, och Förhindrandet (CDC) är, att 5 av varje miljon barn mellan 6 myndiga månader och 5 år har rickets, med maximal prevalence av D-Bristfälliga rickets för vitaminet mellan 6 och 18 myndiga månader. Majoriteten av upprörda barn är svarten eller breastfed.

I Nordamerika finnas rickets mest gemensam i barn med förhållandevis mer pigmented flår, som breastfeds exklusivt. I Europa och Australien identifieras rickets typisk i invandras befolkningar från den Indiska subcontinenten och Mellanösten.

I Förenta staterna utrotades näringsrika rickets i 30-tal efter upptäckten det besatt antirachitic rekvisita för vitamin D. Emellertid har sjukdomen gjort en olycklig återkomst, i första hand tack vare en brist av gillande som människan mjölkar innehåller mycket lite vitamin D för att tillfredsställa spädbarn krav.

Av det genetiskt orsakar, X-Anknöt hypophosphataemic rickets möts mest gemensam, med en prevalence av 1 i 20 tusen barn. Annat genetiskt orsakar (liksom autosomal framträdande och autosomal recessive eller mutationar i hydroxylase för vitamin D 25 eller 1 alfabetisk-hydroxylase enzym) är ovanligt sällsyntt.

Källor

  1. http://www.jci.org/articles/view/29449
  2. http://www.aafp.org/afp/2006/0815/p619.html
  3. http://www.aafp.org/afp/2006/0815/p629.html
  4. http://www.aafp.org/afp/2009/1015/p841.html
  5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3908963/
  6. http://www.nature.com/bonekeyreports/2014/140108/bonekey2013212/full/bonekey2013212.html

[mer Ytterligare Läsning: Rickets]

Last Updated: Jun 28, 2015

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post