Är Vad Flår Cancer?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Flå cancer är den mest allmänningtypen av cancer bland ljusa flåde individer. Det är den mest gemensamma cancern i Förenta staterna och i Australien. Varje år diagnostiseras omkring en miljon folk med denna cancer. I 85 procent av dessa fall uppstår flåskadan som leder till cancern, för en individ är 18.

Är Vad cancer?

Varje cell i förkroppsliga har ett stramt reglerat system som kontrollerar dess tillväxt, mognad, uppdelning och ultimately död. Ritningen av en cell fungerar lies inom DNAEN av cellen. Och att växa without kontrollera, När det finns skada till DNAEN, börjar cellerna att dela. Samlas av extra celler kan jordbruksprodukter en tumor som kan vara non-elakartad eller godartad eller non-cancerous. Tumoren kan också vara cancer.

Det normala fungerar av flå

Skin är det största organ i förkroppsliga med talrikt fungerar. Det täcker de inre organen och skyddar dem från värmer och tänder, skadan och infektion. Flå kontrollerar också förkroppsligar temperatur, genom att svettas, och perspiration och diversehandeln bevattnar, fett och vitaminet D. Flå göras upp av två lagrar: -

 • Epidermisen eller det yttre lagrar av flår - denna göras upp mestadels av feta och scaly squamous celler. Under dessa celler är grundläggande celler för runda. De djupare delarna innehåller också melanocytes. Dessa celler jordbruksprodukter sommelanin, som ger, flår dess, färgar.
 • Dermis eller det inre lagrar av flår - Detta lagrar ligger djupare within och innehåller blod- och lymfaskyttlar, hårfollicles och körtlar. Det finns körtlar som jordbruksproduktersvett som underhåller förkroppsligatemperaturen. Det finns också körtlar som jordbruksproduktersebum, en den oljig vikt uppehällen flå från uttorkning. Räckvidd för Dessa secretions som huden ytbehandlar till och med lilla öppningar som kallas por.

Är Vad flår cancer?

I flå cancer som cancern börjar i celler det smink flå. Flå cancer namnges för typen av celler var cancern startar. Det finns tre typer av flår cancer:

 • Grundläggande cellcarcinoma - Dessa börjar i delar av flå som har varit utsatta till överdrivna skadliga UV strålar av sunen. Dessa långsam-växer och sällan spridning till andra delar av förkroppsliga. Mer än 90 procent flår allra cancer som finnas i Amerikaner, är grundläggande cellcarcinomas.
 • Carcinoma för Squamous cell - Dessa ses också i områden som är utsatta till överdrivet solljus. Dessa kan också finnas på delar av flå som inte är utsatt till sunen. Spridningar för Denna typ ibland till annan organinsida förkroppsliga.
 • Melanom - Denna är den farligaste typen av flår cancer. Den spridningar till annan ha som huvudämne gemensamt organ gillar lever, lungs, hjärnan och ben. Det är emellertid mycket mindre allmänning än de andra typerna. Melanom börjar i melanocytes.

Vem är på riskerar av flår cancer?

Någon av riskera dela upp i faktorer för flår cancer inkluderar: -

 • Tända eller mässahyn, speciellt blond, röd eller ljus-brunt hår och blått, gräsplan eller grå färg synade individer. Mörkret flåde individer kan framkalla melanom.
 • De med en lätt tendens att bränna i sunen eller att garva lite eller inte alls. Tidig sorthistoria av dåligasolbrännor eller ärr från föregående brännskador.
 • Långvarig sunexponering - speciellt under barndom.
 • Tidig sorthistoria av flår cancer.
 • En familjhistoria av flår melanomer för cancer speciellt.
 • Mer än det normala numrerar av moles (ovanför 50 numrera in).
 • En historia av atypical nevi eller onormala moles.
 • De som genomgår terapier, gillar immunosuppressive terapi, photosensitive terapier Etc.

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Källor

 1. http://www.cancer.org/acs/groups/cid/documents/webcontent/003120-pdf.pdf
 2. http://www.slu.edu/Documents/SLUCare/Skin-Cancer.pdf
 3. http://scla.net/rasd/Skincancer.pdf
 4. http://www.womenshealth.gov/publications/our-publications/fact-sheet/skin-cancer.pdf

mer Ytterligare Läsning

Last Updated: Aug 3, 2017

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post