Är Vad Syphilis?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Syphilis är i grunden en bakterie- infektion. Det är a sexually - överförd infektion som är den spridningar via oskyddat, könsbestämmer med en infekterad person.

Sekundärt arrangera syphilisskav (organskador) på gömma i handflatan av räcker. Sett till som ”palmar organskador.”,
Sekundärt arrangera syphilisskav (organskador) på gömma i handflatan av räcker. Sett till som ”palmar organskador.”,

Orsaka och överföringen av syphilis

Syphilis orsakas av bakterier som kallas den pallidum Treponemaen -. Dessa kan skriva in via ett infekterat skav normalt under vaginal, analt eller muntligt könsbestämma eller genom att dela, könsbestämma toys med någon som smittas.

I tillägget som är gravid fostrar vem smittas kan passera villkora till deras ofött behandla som ett barn på. Detta kan orsaka medfödda abnormalities i behandla som ett barn eller även stillbirthen och död omgående efter födelse.

Syphilis kan också fångas, genom att dela visare med en infekterad person eller hälerit smittad blodtransfusion. Detta det sist funktionsläget av överföringen är extremt sällsyntt, som alla blodtransfusioner testas för syphilis.

Syphilis gör inte spritt vid att dela en toalett, att bekläda, bestick eller badrummen med en infekterad person, som bakterierna inte kan fortleva för långt utanför människokroppen.

Syphilistecken

Sjukdomen har distinkt tre arrangerar. Tecken varierar enligt arrangera av sjukdomen.

Arrangera 1

Detta benämnas som primär syphilis. Detta börjar som ett smärtfritt men högt smittsamt skav på könsdelarna eller ibland runt om munnen. Skavet varar två till sex veckor, innan det försvinner.

Arrangera 2

Detta benämnas sekundär syphilis. Det finns andra tecken liksom flår den överilade och öm halsen. Dessa försvinner också inom några veckor. Infektionen går därefter in i ett latent arrangerar gradvis, eller dolt arrangera gradvis med inga tecken, som kan vara för år. Efter detta kan syphilis fortskrida till dess third arrangerar. I det latent arrangera gradvis sjukdomen kan inte vara spridd olik stegvis 1 och 2, när personen är smittsam.

Arrangera 3

Detta kallas också tertiary syphilis. Detta är det farligast arrangerar gradvis. Runt Om en third av folk, som inte behandlas för ska syphilis, framkalla tertiary syphilis. Detta kan skada hjärnan, synar och förkroppsliga strängt.

Förekomst och prevalence av syphilis

En Gång hade en fruktad sjukdom, adventen av antibiotikummar förminskat den allmänna prevalencen av sjukdomen. Emellertid över den förgångna årtiondeförekomsten av denna infektion är på löneförhöjningen. Illviljan detta, syphilis är stilla av de mindre överförda infektionerna för allmänningen sexually - i UKEN.

Det har finnas flera lokalutbrott över England, det störst av vilket var i London mellan 2001 och 2004. Kicken - riskera gruppen inkluderar manar som har att könsbestämma med manar (över 70% fall). Det högst klassar av syphilis ses i kvinnor som åldras 20-24 och manar som åldras 25-34 år. Det finns ett starkt förhållande med co-infektion med HIV. Tack vare är hög frekvens av infektion bland kvinnor där en förhöjning i medfödd syphilis som väl.

I 2003 fanns det 1.580 fall som diagnostiserades i kliniker för könssjukdom (STD) i England, Wales och Nordligt - ireland. Det fanns 3.762 diagnoser av smittsam syphilis i 2007. Mellan 2009 och 2010 fanns det 2.624 fall av syphilis som diagnostiserades i UKEN. De tertiary arrangerar nu ses sällan i UKEN, eventuellt, därför att de påverkade många år sedan har mottagit antibiotikummar.

Diagnos av syphilis

De med syphilis eller med kick - riskera sexuellt uppförande kan få sig testade på den genitourinary kliniken för medicinen (GUMMI), den sexuella vård- kliniken eller deras allmänna praktiker. Den tidigare syphilisen behandlas, mindre riskerar där är av allvarliga komplikationer.

Syphilisbehandling

Om diagnostiserat, uppnås tidig sort, behandling och bot lätt med antibiotikummar, vanligt penicillininjektionar. Emellertid om den inte behandlas, kan syphilis fortskrida till ett farligare bildar av sjukdomen.

I tillägg är de med syphilis tre till fem tider troligen att fånga HIV-infektion som väl. Detta är, därför att de genitala skaven som orsakas av syphilis, kan blöda lätt att låta tillträdeet av HIV i blod under sexuell aktivitet.

Det enda som långt garanteras för att förhindra en syphilisinfektion, är att undvika oskyddat könsbestämmer och adopterar kassaskåp könsbestämmer mäter.

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Källor

  1. http://www.vdh.state.va.us/epidemiology/factsheets/pdf/Syphilis.pdf
  2. http://www.nhs.uk/conditions/Syphilis/Pages/Introduction.aspx
  3. http://www.phdmc.org/images/uploads/Syphilis_Pocket_GuideW.pdf
  4. http://www.familyplanning.org/pdf/Syphilis.pdf
  5. http://www.patient.co.uk/doctor/Syphilis.htm

mer Ytterligare Läsning

Last Updated: Nov 28, 2012

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post