Är vad Testosterone?

Testosterone är principen könsbestämmer hormonansvariga för utvecklingen av reproduktivt fungerar i male vertebrates. Testosterone är ett av hormonen som ses till som androgens, som är också bekant av som anabola steroider. Som ett steroid- hormon härledas testosterone från cholesterol, och strukturera av detta hormon är liknande över all däggdjur, reptilar, fåglar och fisk.

Fungera

I manlig krävs testosterone för utvecklingen av male könsorgan liksom den ökande penisen, och testes storleksanpassar. Hormonet främjar också utvecklingen av sexuella male kännetecken under pubertet liksom uttrycker att fördjupa och tillväxten av armhålan, bröstkorgen och blygd- hår. Testosterone leker en viktig roll, i att underhålla, könsbestämmer drev, spermaproduktionen, muskelstyrka, och ben samlas. Ett sunt jämnt av testosterone är också skyddande mot benoordningar liksom osteoporosis.

Som testosterone krävs för så många kroppsligt fungerar, är har beskrivits den ansedd att vara en allmän tillskyndare av total- vård- och väl - vara och av medborgareinstituten av vård- som det viktigaste hormonet i manar.

Testosterone är också viktig för underhållande benstyrka och lutar muskeln samlas i kvinnor, såväl som bidra till overallbrunn-att vara och energi jämnar. Detta hormon leker en huvudroll i en kvinna könsbestämmer drev och är ansvariga för förhöjning av sexuellt nöje under samlag. Emellertid jämnar av testosterone som produceras av kvinnlig, är stilla mellan tio och tajmar mindre än beloppet som produceras av manar.

Secretion

I manlig avsöndras majoriteten av testosterone från testesna, hence benämna ”testosterone”. Hormonet produceras också i lilla belopp av den adrenal körteln. Produktionen av detta hormon kontrolleras av hypothalamusen och hypofyskörteln i hjärnan. Hypofyskörteln mottar anvisningar från hypothalamusen på hur mycket testosterone behöver att producera och passerar denna information på testiklarna via kemikalieer och hormon som cirkulerar i bloodstreamen.

I kvinnlig produceras halvan av testosteronen av ovariesna och de adrenal körtlarna. Resten produceras till och med omvandling av adrenal androgens i andra delar av förkroppsliga.

Gå ned testosterone

I manlig jämnar testosterone maximalt under tonårstid och den tidig sortvuxenlivet och starten för att gå ned efter åldern av 30. Detta kan leda till en progressiv nedgång i läkarundersökningenergi och libido, som en man åldras. Den jämna testosteronen tänks för att gå ned av ungefärligt 1% varje år, efter en man har nett 30 myndiga år.

Emellertid i äldre manar, är det viktigt att upprätta huruvida någon nedgång i brunn-att vara, eller att fungera är tack vare ensläkt nedgång för det normala i testosterone, eller huruvida orsakas tecken av en jämn onormalt låg testosterone, en villkora som ses till som hypogonadismen.

Låg testosterone

I manar med hypogonadism produceras en låg nivå av testosterone tack vare ett problem i testiklarna eller hypofyskörteln. Enligt den Harvard medicinsk fakultet är att bestämma exakt vad utgör, en jämn låg testosterone en kontroversiell materia. Jämnar av detta hormon fluctuate wildly och varierar även enligt tidspunkten. Emellertid allmänt avgör läkare endast till fest en tålmodig för hypogonadism, om den jämna blodtestosteronen är nedanför 300 ng/dL, och tecknen som skisseras av medborgareinstituten av vård-, är efter närvarande.    

 • Förminskande libido
 • Förminskande spermaräkning
 • Hoat exponerar
 • Det ökande bröst storleksanpassar
 • Impotens eller erectile dysfunction
 • Krympta testes
 • Den förminskande muskeln samlas
 • Hårförlust
 • Ökande propensity att bena ur bryter

Testosteroneutbytesterapi

Testosteroneutbytesterapi kan hjälpa att förbättra några av tecknen av hypogonadismen och kan ordineras i form av injektionar, lappar, gels eller kulor.

Non-läkarundersökning bruk

För några manar, som åldras, verkar idén av testosteroneutbytesterapi likt ett lockande alternativ. Verkställer liksom ökande vigour, ökande muskelstyrka, det förhöjda minnet, vässad koncentration, en ökning i libido, och ökande energi jämnar kan göra denna drog att verka likt denåldras terapin för mirakel. Emellertid är den oklar huruvida, eller inte denna terapi kan erbjuda any vård- gynnar till manar som har enkelt ensläkt nedgång för det normala i testosterone. Få stora studier har undersökt verkställer av denna terapi i manar som har en jämn sund testosterone, och de få mindre studierna, som har förats, avslöjer motstridiga resultat.

Dessutom är bruket av testosteroneutbytesterapi tillhörande med flera riskerar, och manar är kloka försiktigt att betrakta riskerar av att ta denna läkarbehandling för danande ett beslut.  Något av riskerar tillhörande med denna terapi är beskriver nedanfört.

 • Hjärtinfarkt
 • Stimulans av den godartada prostatahyperplasiaen
 • Tillväxt av någon existerande prostatacancer
 • Acne och annan flår reaktioner
 • Sömnapnea
 • Det förstorade bröst storleksanpassar
 • Förminskande spermaproduktion
 • Testikelkrympning
 • Blodpropp

Kicktestosterone

I kvinnlig kan en jämn kicktestosterone leda till ojämna perioder, acne, uttrycker att fördjupa, och en överskott tillväxt av förkroppsligar hår. En jämn kicktestosterone finnas också i kvinnor med det polycystic ovarian syndromet, en villkora som kan orsaka infertility.

Källor

 1. http://www.muzhskoydoctor.ru/files/Eff_of_Ts.pdf
 2. www.nlm.nih.gov/medlineplus/tutorials/lowtestosterone/ur189103.pdf
 3. www.auanet.org/.../Testosterone-Deficiency-WhitePaper.pdf
 4. http://imperialendo.co.uk/mohr.pdf
 5. http://med.monash.edu.au/sphpm/womenshealth/docs/androgens-in-women.pdf
 6. http://www.livescience.com/38963-testosterone.html

[Mer ytterligare läsning: Testosterone]

Last Updated: Aug 23, 2018

Sally Robertson

Written by

Sally Robertson

Sally has a Bachelor's Degree in Biomedical Sciences (B.Sc.). She is a specialist in reviewing and summarising the latest findings across all areas of medicine covered in major, high-impact, world-leading international medical journals, international press conferences and bulletins from governmental agencies and regulatory bodies. At News-Medical, Sally generates daily news features, life science articles and interview coverage.

Comments

 1. Mukombe Saidi Mukombe Saidi Uganda says:

  (Male Sexual Function) Analysis Report Card
  Name: Mukombe Saidi  Sex: Male  Age: 22
  Figure: Standard body weight(165cm,65kg)  Testing Time: 2015-01-09 04:14
  Actual Testing Results
  Testing Item  Normal Range  Actual Measurement Value  Testing Result
  Testosterone  3.342 - 9.461  2.993  
  Gonadotropin  4.111 - 18.741  9.142  
  Erection Transmitter  3.241 - 9.814  4.285  
  Reference Standard:  
    Normal(-)     Mildly Abnormal(+)
    Moderately Abnormal(++)     Severely Abnormal(+++)
  Testosterone:  3.342-9.461(-)  2.790-3.342(+)
    1.394-2.790(++)  <1.394(+++)
  Gonadotropin:  4.111-18.741(-)  2.790-4.111(+)
    1.737-2.790(++)  <1.737(+++)
  Erection Transmitter:  3.241-9.814(-)  2.617-3.241(+)
    1.821-2.617(++) please help me and reply Thanks

 2. Mukombe Saidi Mukombe Saidi Uganda says:

  But what can i use?

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post