Är Vad Trichomoniasis?

Vid Dr Tomislav Meštrović, MD, PhD

ArtTrichomonas för protozoan de parasitic vaginalisna (också som ses gemensamt till som ”trich”) och villkora som den orsakar (bekant som trichomoniasis) föreställer troligen, den mest överflödande non-virus- sexually - överförda infektionen över hela världen.

Även Om föregående ansett mer av en otyg som en könssjukdom, nu, bekräftas den, som en väsentlighet orsakar av reproduktiv morbiditet och också att agera som en viktig facilitator av överföringen av människaimmunodeficiencyviruset (HIV) - och därför utfärdar en paramount allmän hälsa.

Illustration för Trichomonas vaginalis 3D

Infektionen ses mer gemensam i kvinnor (speciellt gammalare kvinnor) än i manar och att påverka det lägre genitala området och urethraen, respektive. Majoriteten av infektioner är asymptomatic, men tecken kan och uppstår och att spänna från mild retning till stränga upphetsas syndrom. Trichomoniasis kan också resultera i dyspareunia eller förorsaka obehag under samlag.

Blöta förberedelsemicroscopy, och kultur är den mest gemensam använda diagnostiken att närma sig. Stunden som är enkel att bära ut, är de mindre känsliga än molekylära tekniker (som för närvarande endast är godkända för kvinnor). Angående behandlingen är en singeldos (dvs. 2 gram) av metronidazole den föredragna behandlingdieten för både de primära tålmodiga och deras motsvarande sexuella partnerna.

Epidemiology och riskerar dela upp i faktorer för trichomoniasis

Stundtrichomoniasis är inte en reportable sjukdom, där var ungefärligt 280 miljon fall av sjukdomen i 2008 (enligt den Vård- Organisationen för Världen), med omkring 90 procent av dem i folk från resurs-begränsad inställning. Det gör Trichomonas vaginalis mer förhärska än en kombination av gonorrén, klamydian och syphilis. Dessutom numrerar de kan vara lägre, än det faktiskt figurerar, som det inte finns några formella bevakningsystem förlägger in, och resultaten dras från microscopystudier och inte molekylära tekniker.

Trichomoniasis har funnits i varje kontinent och klimat utan visning någon viktig säsongsbetonad variability. Människor är det enda naturligt varar värd för spridningen av causative en parasitTrichomonas vaginalis, som överförs från en person till another av ett samlag. Detta stöttas av hög frekvens av urethra- och prostatainfektioner i male partners av infekterade kvinnor.

Ålder-närmare detalj fördelningen av trichomoniasis är intressant att notera - den skilja sig åt betydligt från fördelningskännetecken för chlamydial infektioner. Det är bekant att klamydian klassar maximalt i mer ung kvinnor som åldras från 19 till 24 år; omvänt har en myriad av studier visat att prevalencen av trichomoniasis är högst bland de kvinnor mellan 40 och 49 gammala år.

Över huvud taget klassar individer av Afrikansk nedstigningsgåva med higher av trichomoniasis - denna illustreras av högre infektion klassar sett i Under-Saharan Afrika och bland individer av den Afrikanska nedstigningen i andra regioner, liksom Förenta staterna. Förutom den ökande ålder- och individracen riskerar annat dela upp i faktorer för trichomoniasis inkluderar intravenöst drogbruk, fängslande, könsbestämmer testar reklamfilmen arbete såväl som realiteten för bakterie- vaginosis.

Pathogenesis av sjukdomen

Även Om pathogenesis och virulence av Trichomonas vaginalis i fortgången av trichomoniasis inte belysas fullständigt, har verkligt framsteg uppnåtts, i att identifiera produkter av denna protozoan som kan skada varar värd silkespapper och celler. Olika Två skolar av tanke finns till samtidigt angående pathogenesisen av Trichomonas vaginalis - kontakt-anhörigen och kontakt-vilden. Det är mycket rimligt att båda mekanism är viktig i utvecklingen av infektion.

I något fall är den processaa adhesionen svängbar i starten av trichomoniasis, som den startar degraderingen av skelett för cellmembranet och den följande cytolysisen (eller nedbrytning av cellen). Den enda vara värd-cellen receptoren av Trichomonas vaginalis är bekant som galectin-1; den finnas på epithelial celler av halsen, och förkroppsligar lipoglycan gåva för röror på parasit.

Nya forskningsträvan föreslår att Trichomonas har kapaciteten till jordbruksproduktermolekylar som uppsätta som mål celler och tilldelar cytotoxicity vid det skadlig cellplasmamembranet. En sådan molekyl kan skapa por i membranen av erythrocytemembran (som avkändes, genom att använda elektronmicroscopy) som ställer ut därmed perforin-något liknande aktivitet.

I tillägg har parasit propensityen att adsorbera varar värd plasmaproteiner som har en roll i dess skydd eller näring eller skydd. Produktionen av extracellular proteases (notably, cysteineproteases) kan föreställa en potentiell virulence dela upp i faktorer, vid inactivating, eller förändra en plethora av vara värd proteiner.

Klart har trichomoniasis bekräftats i de nya årtiondena, som vara viktigare villkora än tänkte föregående. Något viktigt ifrågasätter återstår angående immunologin av pathogenen, potentiella komplikationer i havandeskap och att uppnå exakt diagnos, såväl som allmän hälsa kontrollerar av denna parasit och infektionen som den orsakar.

Granskat av Afsaneh Khetrapal BSc (Hons)

Källor

  1. http://cmr.asm.org/content/17/4/794.full
  2. https://medlineplus.gov/trichomoniasis.html
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3327427/
  4. https://www.cdc.gov/std/trichomonas/stdfact-trichomoniasis.htm
  5. http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0124087
  6. http://bmcinfectdis.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12879-015-1055-0
  7. Strelkauskas A, Edwards A, Fahnert B, Pryor G, Strelkauskas J. Microbiology: Ett Kliniskt Att närma sig, Understöder Upplagan. GirlandVetenskap, Taylor & Francis Grupp, 2016; pp. 328-329.

[mer Ytterligare läsning: Trichomoniasis Könssjukdom (STD)]

Last Updated: Aug 3, 2017

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post