Är Vad Tuberkulosen?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Tuberkulosen (TB) är en fruktad bakterie- infektion. Den har varit bekant till mankind efter forntida åldrar. Det kallades gemensamt ”förbrukning” på vänden av det sist århundradet på grund av den verkade sjukdomen ”konsumerar långt” individen som den påverkade.

Orsakar och spridning av infektionen

Bakterierna som orsakar tuberkulos, kallas den Mycobacterium tuberkulosen. Den är spridd till och med inhalation av mycket lilla liten droppe från hostorna eller nysar av en infekterad person. Spridning av tuberkulosen göras lättare av flera dela upp i faktorer likt överbefolka och att bo i slut inkvarterar något liknande i barnhem, fängelser Etc. och närvaro av andra medicinska problem.

Andra medicinska problem, att lönelyften riskera av att få tuberkulos inkluderar malnutrition, alkoholism, närvaro av annan lik HIV-infektion för infektioner som dämpar immuniteten Etc. Behandla som ett barn, och åldringen är på ett mer stor riskerar tack vare deras Illinois-framkallade och gå ned immunförsvar respektive.

Mycobacteriumtuberkulos
Under en kickförstoring av 15549x visade denna colorized avläsande elektron (SEM)micrograph något av det ultrastructural specificerar sett i cellväggkonfigurationen av ett nummer av bakterier för Gram-Realitet Mycobacteriumtuberkulos. Som tuberkulos för organism M. för obligate en aerobisk kan endast fortleva i en miljö som innehåller syre. Denna bakterie spänner i längd mellan 2 - 4 mikroner och en bredd mellan 0,2 - 0,5 mikroner.

Är Vad den latent och aktivtuberkulosen?

Få aktivsjukdomen innehåller hjälpmedlet, som immunförsvaret missar för att döda, eller infektionen låta den till spridning till lungsna eller andra delar av förkroppsliga. Detta kallas aktivtuberkulosen.

I några individer kan klarar av immunförsvaret inte döda bakterierna, utan för att förhindra det från att fördela i förkroppsliga. Detta kan betyda ståndaktigheten av bakterierna i förkroppsliga, utan att producera tecken. Detta kallas den latent tuberkulosen.

När detta är närvarande, kan en nedgång av skada till immunförsvaret orsaka infektionen för att blossa upp till ger löneförhöjning till öppenhjärtig- och aktivtuberkulosen.

Tecken och typer av tuberkulosen

Tuberkulosen påverkar främst lungsna var det kallas den pulmonary tuberkulosen. Den kan påverka någon del av benen för förkroppsliga däribland, hjärnan, skötet eller livmodern, flå, lymfaknutpunkter Etc. eller kan spridning brett till andra organ som sett i miliary tuberkulos och spridd tuberkulos.
Typiska tecken av den pulmonary tuberkulosen inkluderar: -

  • fortsatt eller en ihärdig hosta av mer än tre veckor som kommer med upp slem
  • närvaro av görar strimmig eller tappar av blod i som hostas upp slem eller sputum
  • väga förlust och trötta ut och förlust av aptit
  • feber för en lång varaktighet, som inte förklaras av någon annan, orsakar
  • nattsvettar

Diagnos av tuberkulosen

Tuberkulosen diagnostiseras genom att använda flera laboratoriumtekniker som testar tar prov av blod och sputum. Bakterierna kan finnas på att befläcka och mikroskopisk undersökning av sputumen.

Mer for och sofistikerat blod testar är också tillgängliga för att testa för tuberkulos. En stråle för bröstkorg X är van vid visualiserar de tubercular organskadorna i lungsna. CT-bildläsningen och MRI avbildar kan också användas för diagnos.

Flå etc., lokalorganskadan kan biopsieds för att avkänna tuberkulosbakterier För rörs lymfaknutpunkter för tuberkulos.

Behandling av tuberkulosen

Med behandling kan en TB-infektion vanligt kureras. Behandling gäller en jaga av antibiotikummar, vanligt för halvår. Mer än en antibiotikum är van vid förhindrar uppkomst av motstånd av bakterierna till antibiotikummarna. De som smittas med en resistent drog, bildar av tuberkulos kan ordineras ett längre jagar av antibiotikummar.

Tuberkulosvaccin

Bacillusen det Calmette-Guérin (BCG) vaccinet kan ge effektivt skydd mot tuberkulos i mest individer. Det rekommenderas i personer som är på ett mer stor riskerar av infektionen. Spädbarn som bor i landsendemicen för tuberkulos, vaccineras rutinmässigt med BCG.

Tuberkulosepidemiology

TB var en ha som huvudämnehälsoproblem i mest av den framkallade landsnågot liknande UKEN för utvecklingen av antibiotikummar. Numrera av fall har gått ned skarpt efter rutinmässig upptäckt och bruk av antibiotikummar. Emellertid i de sist två årtiondefallen av tuberkulosen har gradvist ökat, speciellt bland etniska minoritetgemenskaper och invandra befolkning.

I 2011 anmäldes 8.963 fall av tuberkulos i UKEN (omkring 12 fall per befolkning 100.000). Av dessa nästan 6.000 fall var bland befolkning som var födda utanför UKEN. Det finns många områden i UKEN med mycket högre förekomst klassar, och de områden med den mer stora förekomsten än 40/100,000. Pulmonary TB redogör för 60% av TB i UKEN.

Tuberkulosen är endemicen i många som framkallar, och under-framkallade länder. Afrika bestämt denSaharan Afrika stillbilden lider från en tuberkulosepidemi på grund av den ökande mottagligheten av den åtfölja HIV-infektionen för befolkningen tack vare.

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Källor

  1. http://www.nhs.uk/conditions/Tuberculosis/Pages/Introduction.aspx
  2. http://www.bbc.co.uk/health/physical_health/conditions/tuberculosis1.shtml
  3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0001141/
  4. http://www.who.int/tb/publications/tb_global_facts_sep05_en.pdf
  5. http://www.cdc.gov/tb/education/corecurr/pdf/chapter2.pdf

mer Ytterligare Läsning

Last Updated: Mar 24, 2017

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post