Är Vad Urethritis?

Vid den Yolanda Smeden BPharm

Urethritis är ett vård- villkorar, som gäller inflammation av urethraen, såväl som möjlighetbulnad och retning i området som kan göra den svår för att upprörda individer ska passera urine.

Orsakar

Den uppstår oftast som ett resultat av en infektion vid bakterier eller virus. Escherichia Coli bakterier, könssjukdomar gillar klamydia, och alla gonorrén och virus liksom virus och cytomegalovirus för herpessimplex kan vara ansvariga för infektionen.

Annat causative dela upp i faktorer inkluderar skada till området, och kemikalieer som används i den bäcken- regionen, liksom spermicides och preventivmedlet, göra gelé av och lagar mat med grädde. Som könssjukdomar kan orsaka urethritis, har folket, som har oskyddat att könsbestämma med många partners, vanligt ett högre att riskera av att avtala infektionen.

Tecken och Komplikationer

Tack vare skilja sig åt skillnader i anatomin av urethraen mellan manlig och kvinnlig, tecknen som erfaras av de som påverkas av villkora ofta, betydligt.

Många kvinnor märker inte några tecken alls, även om kan erfara något buk- smärtar och bränningen på urination. Feber kan också uppstå, och den är vanligt att behöva att urinera vanligare.

Rapporttecken för Manar mer gemensam liksom:

  • Närvaro av blod i urine och/eller semen
  • Dysuria
  • Viturladdning från penisen
  • Frekventera urination
  • Inflammerad penis som kliar och sväller däribland
  • Lymfaknutpunktförstoring
  • Smärta på ejaculation

En sträng infektion, som inte behandlas tillräckligt, kan leda för att främja komplikationer liksom en infektion av blåsan, testiklarna eller halsen, beroende av genuset av individen.

Diagnos

När gåvor för en individ med tecken av urethritis, den initiala diagnosen börjar vanligt med en visuellt hjälpmedelundersökning av urethraen att avkänna tecken av rodnaden, urladdning och svullna lymfaknutpunkter.

En svabba tas därefter från insida urethraen, som kan vara ett smärtsamt tillvägagångssätt för den tålmodig, som inget smörjmedel används, och undersöks i ett laboratorium för bevisar av infektion.

Om den är en male tålmodig, kan en digital ändtarms- examen vara nödvändig att testa prostatakörteln för någon tillhörande bulnad eller inflammation som kunde orsaka tecken.

Behandling

Det primära syftet av behandling är att utrota infektionen, som ska hjälp för att förbättra tecken och förhindra spridning av infektion.

Den specifika behandlingen för varje individ beror på orsaka av infektionen. Om den orsakas av bakterier, till exempel, indikeras antibiotikummar för att uppsätta som mål infektionen. All Clotrimazole, fluconazole, metronidazole och trimethoprim är anslår antibiotiska val som är vanligt effektiva mot de causative bakterierna. Om en kemisk irritant är mer rimlig att vara orsaka som undviker, är lagbrytaren och de väntande tecknen som avtar, det bäst tillvägagångssättet.

Smärta lättnadsläkarbehandlingen liksom acetaminophen, ibuprofen, och phenazopyridinen kan också indikeras för att ge en omgående smärtstillande medel verkställer, för antibiotikummarna börjar att ta handling.

Stundbehandling företa sig, bör tålmodig undvika att ha könsbestämmer eller använder kondomar under sådan aktiviteter, för att förhindra spridningen av infektion. Dessutom bör någon sexuell partner för stamgäst också behandlas; utan hänsyn till, om de har tecken, som de kan också bära de smittsamma bakterierna.

När infektionen har förbättrat, och tecken har avtagit, kan framtida infektioner förhindras med flera försiktighets- metoder. Det är viktigt att underhålla renlighetnormal, bestämt runt om öppningen av urethraen. Dessutom är det bäst, om någon sexuell aktivitet skyddas tillräckligt med bruket av kondomar, som är även viktigare, om det finns multipelpartners med okänd sexuell historia.

Hänvisar till

[mer Ytterligare Läsning: Urethritis]

Last Updated: May 20, 2015

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post