Är Vad Vaginal Cancer?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Slidan är en kanal av omkring 7 cm till 10 cm (3 till 4 flytta sig mycket långsamt), i längden som bildar en passage mellan den lägre delen av halsen och vulvaen. Sedan en behandla som ett barn passerar till och med slidan under leverans, kallas det också födelsekanalen.

Insidan av slidan fodras med squamous epithelial celler, som är under connectivesilkespapper, muskler som är lymphatic kanaliserar, blodkärl och nerver. Slidan kollapsas vanligt, med dess väggar röra varje annan. Emellertid resåret och den skrynkliga naturen av vägghjälpmedlet som de kan öppna och sträcka under samlag eller barnsbörd. Körtlar är närvarande near den vaginal öppningen som avsöndrar den mucusuppehället det fuktiga fodrar.

Tecken

Vaginal cancer är ett sällsyntt bildar av cancer, med omkring 260 fall som diagnostiseras varje år i UKEN. Det mest allmänningtecknet av denna cancer är vaginal blödning, och en kvinna bör besöka henne manipulerar, om några av efter appliceraen:

 • Onormal blödning liksom mellan perioder eller efter samlag
 • Blöda efter klimakterium
 • Ojämna perioder eller tyngre än vanligt för perioder
 • Smärta på urination

Orsakar

Orsaka av vaginal cancer är inte ännu klar utan riskerar dela upp i faktorer inkluderar:

 • Röka
 • Ålder över 60 år
 • Infektion för Människapapilloma (HPV)virus

Diagnos

Diagnosen göras av inre och colposcopyundersökning av slidan. Ett litet tar prov av silkespappret (biopsi) kan därefter tas bort och överföras för att analys ska kontrollera för närvaroen av cancerceller. Om biopsiresultaten föreslår, är cancer närvarande mer ytterligare avbilda studier liksom en Röntga, bildläsning för beräknad (CT) tomography, eller magnetisk resonans som avbildar (MRI) bildläsning, kan utföras för att se hur utbrett cancern är.

Behandling

Behandling inkluderar en kombination av kirurgi, utstrålningsterapi och kemoterapi. Riskera av återställningen är beslutsam vid arrangera av sjukdomen och tålmodigns svar till terapi.

Vaginal cancer delas in i fyra arrangerar, var arrangera 1 är det least avancerat och arrangerar 4 indikerar spridd det okända bäckenet. Omkring 90% av de med arrangerar 1 levande det okända för cancer fem år efter diagnosen som jämförs med omkring 20% av de med, arrangerar cancer 4.

Granskat av Sally Robertson, BSc

Källor

 1. http://www.nhs.uk/conditions/Cancer-of-the-vagina/Pages/Introduction.aspx
 2. http://www.cancer.org/acs/groups/cid/documents/webcontent/003146-pdf.pdf
 3. http://www.cancercouncil.com.au/wp-content/uploads/2011/10/Understanding-Vulva-and-Vagina-Cancers_LR-website.pdf
 4. http://www.nhs.uk/ipgmedia/national/macmillan%20cancer%20support/assets/vaginalcancer(cb).pdf
 5. http://www.acr.org/~/media/ACR/Documents/AppCriteria/Oncology/ManagementVaginalCancer.pdf
 6. http://www.cdc.gov/cancer/vagvulv/pdf/vagvulv_facts.pdf

[mer Ytterligare Läsning: Vaginal Cancer]

Last Updated: Oct 8, 2014

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post