Är Vad Vitamin K?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Vitamin K är en grupp av fett-lösliga vitaminer som krävs för syntesen av proteiner som behövs för blodkoagulering och för calciumband i ben och andra silkespapper.

Dessa proteiner genomgår ändring av vitamin K, som låter dem till röracalciumjoner. Detta är nödvändigt att kontrollera blödning, och utan vitamin K, uppstår blöds oordningar. Benen kan också bli svaga, och artärerna och andra silkespapper är känsliga till förkalkning.

Vitamin K namnges så, därför att dess upptäckt anmäldes först i en Tysk förar journal över, var den sågs till som ”det Koagulations vitaminet.”,

Chemically göras familjen för vitamin K upp av 2 derivata methyl-1. Naturliga Två bildar av vitamin K finns, som är vitaminet K1 och vitaminet K2. Vitaminet K1 kallas phylloquinonen, phytomenadionen eller phytonadionen och synthesizeds också i växter, bestämt gröna lövrika grönsaker, därför att det är involverat i photosynthesis. Vitaminet K2, som är det huvudsakligt, bildar lagrat i djur, har ett nummer av underordnad typ som ses till som menaquinones, homologues av vitaminet som karakteriseras av de olika längderna av deras isoprenoidsida kedjar.

Bakterier i den stora inälvan kan konvertera vitaminet K1 in i vitaminet K2, såväl som vara kompetent att förlänga isoprenoidsidan kedjar av vitaminet K2, för att ge en spänna av homologues för vitaminet K2.

Folket är allmänt kompetent att få deras dagstidningkrav av vitamin K till och med ett sunt, och allsidigt banta, och bristen är sällsynt. Dessutom får avlägsnas alla fett-lösliga vitaminer liksom vitaminer A, D, E och K, lagrade i huvuddelens feta silkespapper och på ett mycket långsammare klassar än bevattna-lösliga vitaminer. Det finns också tre som syntetmaterialet bildar av vitamin K (vitaminer K3, K4 och K5), även om vitaminet K3 har visat gift verkställer i några studier.

Enligt det Dietary U.S.et Hänvisa till Intag, intaget av vitamin K 25 som den åriga manen kräver varje dag är 120 micrograms. För en kvinna är beloppet 90 micrograms/dag; för spädbarn är 10-20 micrograms/dag och för barn och tonåringar, dagstidningkravet 15-100 micrograms/dag.

Även Om det är möjligheten som har en allergisk reaktion till supplementationen för vitamin K, finns det något bekant riskerar av vitaminet K1, eller vitaminet K2 som har gift, verkställer, och inte jämnt uthärdligt övreintag har därför varit fastställdt.

Granskat av Sally Robertson, BSc

Källor

  1. http://www.nhs.uk/Conditions/vitamins-minerals/Pages/Vitamin-K.aspx
  2. https://www.ashfordstpeters.info/images/leaflets/MA34.pdf
  3. https://www.wwl.nhs.uk/Library/All_New_PI_Docs/Audio_Leaflets/Obstetrics/Vitamin_K/FT2_vitamin_k_newborn_babies.html
  4. http://www.uclh.nhs.uk/pandv/pil/patient%20information%20leaflets/vitamin%20k%20prophylaxis.pdf
  5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3021393/

[mer Ytterligare Läsning: Vitamin K]

Last Updated: Nov 17, 2014

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post