Är Vad ett Cesarean Delar Upp?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Ett Cesarean delar upp är en bilda av buk- kirurgi som utförs för att leverera en behandla som ett barn via ett snitt som göras i magen.

När delar upp ett Cesarean behövs?

Ett Cesarean delar upp (C-Dela upp), kan planeras i fall var det blir tydligt under havandeskap, som tillvägagångssättet ska är nödvändigt, eller det kan utföras som ett nöd- ingripande.

Några exempel av omständigheterna var A.C. - dela upp är nödvändigt inkluderar:

Non-Framsteg av arbetet

Det Långvariga arbetet är den mest allmänningen resonerar för A.C. - dela upp. Arbetet kan vara långvarigt, därför att halsen inte vidgar tillräckligt illviljacontractions, eller därför att baby'sens huvud är enkelt för stort att passera till och med födelsekanalen.

Foster- nödläge

Om behandla som ett barn inte är hälerit nog syre, eller hjärtan klassar är ökande, A.C. - dela upp kan rekommenderas.

Onormalt placera av behandla som ett barn

För en vaginal födelse placeras behandla som ett barn vanligt huvud-besegrar i skötet, och huvudet kommer ut, för vila av baby'sen förkroppsligar. Om baby'sens bakdelar har rört in i födelsekanalen först (breechen placerar), eller behandla som ett barn placeras på dess transverse sida (placera), A.C. - dela upp kan vara klokt.

Vård- bekymmer i fostra

En läkarundersökning villkorar liksom instabil hjärtsjukdom, eller kickblodtryck kan göra arbets- farligt. A.C. - dela upp kan också rekommenderas i fall, var fostra är bekant att ha en infektion som, de kunde passera på deras behandla som ett barn under leverans, liksom HIV.

Tillvägagångssätt och typer

Den mest allmänningtypen av C-Delar upp utfört är det lägre livmoder- segmenterar C-Delar upp (LUSCS), som gäller ett transverse snitt som göras över den lägre magen, precis ovanför blåsan.  

En mindre allmänning bildar av C-Delar upp gäller ett lodlinjesnitt som göras i magen, som låter ett större utrymme för att leverera behandla som ett barn. Emellertid är detta tillvägagångssätt tillhörande med mer blodförlust, och en mer stor komplikation klassar än LUSCS och används sällan i dag.

Ofta administreras den regionala anestesin för A.C. - dela upp. Den Epidural anestesin numbs smärtar från midjan besegrar. I sällsynta fall kan den allmänna anestesin användas.

Riskerar tillhörande med A.C. - dela upp

Även Om C-Dela upp är ett allmänningtillvägagångssätt, det är stilla tillhörande med en bestämd grad av riskerar. Något av det huvudsakligt riskerar av C-Delar upp inkluderar:

 • Blöda under kirurgi
 • Smärta
 • Infektion av snittsåret
 • Infektion av skötefodrar
 • Skada till att omge strukturerar liksom blåsan eller tarmen
 • Blodpropp i lägga benen på ryggen som kan bryta av och inkvartera i lungen

Granskat av Sally Robertson, BSc

Källor

 1. http://www.nhs.uk/conditions/Caesarean-section/Pages/Introduction.aspx
 2. http://www.nice.org.uk/nicemedia/live/13620/57163/57163.pdf
 3. http://www.wsnm.org/Images/PDFForms/Cesarean.Sections.pdf
 4. http://www.who.int/healthsystems/topics/financing/healthreport/30C-sectioncosts.pdf
 5. http://kebijakankesehatanindonesia.net/sites/default/files/file/KIA/ova/Artikel/indications%20for%20Cesarean%20section.pdf
 6. http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/cesareansection.html
 7. http://bestcsectionrecovery.com/wp-content/download/C-Section_Guide_Booklet.pdf
 8. http://www.midwivesofheadwaterhills.ca/pdf/cesareanbooklet.pdf
 9. http://www.womenobgyn.net/pdf/wgon_C-Section.pdf

[mer Ytterligare Läsning: Cesarean Dela Upp],

Last Updated: Oct 8, 2014

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post